Referendumul ilegal pentru "Tinutul Secuiesc" reclamat de romanii din zona la Guvern si MAI - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Referendumul ilegal pentru “Tinutul Secuiesc” reclamat de romanii din zona la Guvern si MAI

Comunicat

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) a sesizat Guvernul României şi Ministerul Administraţiei şi Internelor cu privire la adoptarea de către Consiliul Judeţean Covasna a unei hotărâri privind organizarea în data de 11 martie 2012 a unui referendum local pentru înfiinţarea „ţinutului secuiesc – székelyföld”.

În cadrul sesizării FCRCHM a arătat următoarele:

„Vă sesizăm cu privire la adoptarea de către Consiliul Judeţean Covasna a unei hotărârii privind organizarea în data de 11 martie 2012 a unui referendumului local pentru modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna şi înfiinţarea unităţii administrativ – teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc – Székelyföld.

După cum cunoaşteţi, dezideratul antiromânesc şi neconstituţional al unor organizaţii politice şi civice maghiare de constituire a unei regiuni autonome pe criterii etnice a constituit şi constituie un obiectiv strategic prioritar, toate acţiunile acestora fiind subordonate respectivului obiectiv. Hotărârea recent adoptată constituie o nouă şi decisivă etapă în atingerea obiectivelor separatiste.

Având în vedere că, de 6 ani, din anul 2005, activitatea prefectului judeţului Covasna, dl. György Ervin s-a caracterizat prin omisiunea sistematică de atacare a actelor nelegale ale autorităţilor publice locale iniţiate de aleşii UDMR în scopul atingerii obiectivului neconstituţional al autonomiei teritoriale şi al maghiarizării spaţiului public, vă solicităm să interveniţi ferm pentru a-l determina pe prefectul judeţului Covasna să îşi exercite prerogativele de asigurare a respectării Constituţiei şi legilor României prin sesizarea instanţei de judecată pentru anularea hotărârii ilegale a Consiliului Judeţean Covasna, iar în cazul în care nu o face, sau o face defectuos, formal, să dispuneţi demiterea acestuia.”

Biroul de presă al FCRCHM

www.forumharghitacovasna.ro

Nr. 50 din 3 noiembrie 2011

Varianta PDF la Dan Tanasa Blog

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.