PSD despre alegerea lui Băsescu: “Bine că nu ne-ați votat, Geoană e un trădător!”. Analiza bloggerilor - Ziaristi OnlineZiaristi Online

PSD despre alegerea lui Băsescu: “Bine că nu ne-ați votat, Geoană e un trădător!”. Analiza bloggerilor

PSD felicită românii pentru alegerea lui Băsescu în 2009

de Franck Melen

Președintele PSD, Victor Ponta, îl compară pe Mircea Geoană cu Cozmin Gușă. “Pe Mircea Geoană îl văd într-un scenariu de tipul celui Cozmin Gușă în 2004. S-a supărat pe PSD, a stat câteva luni și l-am găsit lângă Traian Băsescu, la alegeri”.*

Comparația pe baza unor presupuse atitudini politice punctuale este abuzivă. Pentru PSD, situația lui Mircea Geoană seamănă mai degrabă cu cea ducelui de Enghien. Numai că lui Victor Ponta îi lipsește un Boulay care să-i spună : “C’est pire qu’un crime. C’est une faute”.**

Dincolo de conflictele din PSD, execuția lui Geoană este o greșeală din simplul fapt că președintele Senatului a fost candidatul partidului la funcția supremă în stat, susținut de o alianță nemaiîntâlnită de la celebra “monstruoasă coaliție” împotriva lui Cuza.

La doi ani după ce PSD ni l-a vândut pe Geoană drept prezidențiabil ideal, susținut de mase largi populare și promotor al păcii în acest colț prăfuit de planetă, fostul homo perfectus s-a transformat brusc într-un trădător și într-o lichea care se agață de scaun cu rice preț.

Oricâtă echilibristică deasupra logicii ar încerca domnul Ponta, comportamentul față de Mircea Geoană induce o senzație de imprevizibil în legătură cu PSD. De asemenea, partidul recunoaște, practic, că Geoană a fost un candidat lamentabil în 2009 (“PSD a pierdut ultimele șase alegeri fiindcă a avut un președinte de paie”, dixit Ponta).

Mesajul echivalează cu un glonte tras în propriul picior de către PSD: un partid care ne propune un candidat prost în alegeri nu poate fi decât unul slab și necredibil.

Mai grav, acest partid ne transmite tuturor că, până la urmă, e mai bine că Geoană n-a câștigat alegerile în 2009, atât timp cât, potrivit domnului Ponta, domnul Geoană, așa cum a procedat şi în 1997, când şi-a păstrat funcţia de ambasador şi a uitat de cei care îl numiseră acolo, ține foarte mult la o funcție”.***

Adică mesajul PSD echivalează, pe cale de consecință, cu o felicitare la adresa celor care l-au votat pe Traian Băsescu, neținând seama de laudele cu care îl gratula atunci PSD-ul pe domnul Geoană. “Bine că nu ne-ați votat, Geoană e un trădător!”, iată mesajul implicit al unui partid politic european ce se dorește credibil.

Însă PSD-ul are noroc, ca de atâtea ori în ultimii 22 de ani. Pe de o parte, cea mai mare parte a presei este, ca de obicei, pe lângă subiect (un jurnalist declara astăzi, pe un post de televiziune, că PSD câștigă în imagine prin debarcarea lui Geoană !?), iar pe de altă parte, principalul inamic politic, PDL, e în pană cronică de idei.

Când replica principalului partid de guvernământ este dată de un individ fără însușiri precum Ioan Oltean – e atât de gri, încât a-l filma color reprezintă risipa supremă -, PSD poate răsufla liniștit: s-a mai strecurat încă o dată printre rețelele de sârmă ghimpată din tranșeele politicii dâmbovițene.

 * într-un interviu pentru HotNews

** vezi afacerea Enghien pe Wikipedia

*** potrivit Hotnews

Sursa: Cealalta Lume

Ilustratie: Gugulanul

 

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

 1. >>PSD despre alegerea lui Băsescu: “Bine că nu ne-ați votat, Geoană e un trădător!”. >>>
  Confirma ca feseneu nu a avut interesul sa castige ultimele alegeri prezidentiale. Frauda de la Ambasada din Paris a fost ordonata in “beciurile” PSD si executata “in familie” ( baconschi prieten de familie cu Maiorii grupului de la Cluj)
  Ma intreb, daca basescu e asa de paranoid sa isi schimbe consilierii ca tiganii caii, cum de EXACT la SRI il pastreaza pe fesenistu cristi de la secu? Nu ii e frica ca il va trada?
  Il pastreaza ca asa sunt ordinele. Astia toti de pe scena politica nu misca nimic decat la ordine. Nu e de mirare ca toti au avut legaturi cu secu.
  Ce au realizat\urmarit prin cel de al doilea mandate al lui basescu?
  V-AU TRANSFORMAT IN DISPERATI CARE VETI MERGE BULUC LA URNELE DE VOT SA ALEGETI FSN-UL!
  Asta da victorie, tovarase ilici Iliescu! Bravo! La 21 de ani de la impuscarea porcului de Craciun, am ajuns sa ne rugam in genunchi de ei sa ia puterea!
  Ei l-au creat pe basescu, ei il imping sa calce apasat pe ce a mai ramas din democratie asa cum tot ei au considerat la ultimele alegeri ca nu am murit destui sub ciuma portocalie si e rost de inca o tura! Acum tot ei voteaza legi sa nu mai poata fi basescu suspendat (vezi sova) si se impusca in aripa devenind toti impotenti.
  Ultimele alegeri au fost o bascalie crunta la adresa poporului Roman… la adresa lui Geoana. Ce si-au mai ras securistii grupului de la Cluj de Geoana ca l-au facut presedinte de seara pana dimineata. Exact aceiasi bascalie cu excluderea lui din FSNeu. Exact aceiasi bascalie cu “baletul parlamentarilor” … voi doi treceti la UNPR, tu ala din colt treci la FSNeu… restul votati cum vi se spune. Tu ala cu labe lungi, tu votezi “la dublu”… din cand in cand mai zambeste in camera sa nu creada poporul ca esti obosit….
  TREZITI-VA! TOTUL E O BASCALIE CRUNTA!
  Indiferent ce votati ei hotarasc rezultatul. Si sa nu mai aiba bataie de cap cu acuzatii de frauda vor legaliza votul la plic…
  Am ajuns si la capitolul porumbacu.
  Cum a putut crin “legaliza” macelarirea stalinista a lui Geaona? Ce poate justifica acest compromis obscen? Daca imi spune ca a fost santajat ca 1000 de studenti urmau a fi impuscati daca el nu facea compromisul asta, atunci eu ca cetatean cu drept de vot, il iert. S-au mai facut compromisuri de astea si inteleg…
  Daca imi spune ca a facut un “deal” foarte bun pentru PNL la viitoarele alegeri si PNListii vor lua locuri multe in parlament atunci ii voi spune: MUTA-TI FUNDU DE PE LAVITA, PUTOARE! IESI IN STRADA SI CASTIGA LOCURILE ALEA CINSTIT, NU MAI STA CU MANA INTINSA LA FESENU SI NU MAI PUPA CURURI STALINISTE!

  Daca imi spune ca asa a primit ordin sa faca, voi concluziona ca basescu mancat de invidie pe popularitatea lui crin a lasat porumbacu’ sa ii iasa pe gura afara.

  Boc a stabilit ca vor fi 300 deputati si 88 de senatori. Eu zic ca pentru o tara de 19 milioane de oameni e mult, prea mult. Porumbacu ameninta cu motiune de cenzura! A depus motiune de cenzura cand boc a pus in aplicare legea pensiilor , o lege nula din cauza modului fraudulos in care a fost votata?
  Mor oamenii pe strada de frig si lesina de foame dar pe porumbacu il roade ca nu avem destui parlamentari care sa stea cu mana intinsa la taxele amaratului lihnit de foame! Din asta sunteti platiti voi toti parlamentarii! Din taxele coplesitoare platite de nenorociti ce nu au o paine mucegaita sa puna pe masa la copii Craciunul asta! Nici macar atat nu au!
  l

  Concluzii-
  1. nu au sens alegerile (cand voturile le numara cristi de la secu si le introduce in urna amicu baconschi…) oricum indiferent ca veti merge sau nu la vot, de data asta va iesi invingator FSN-uSl ca e primul la rand.
  2. Trebuie iesit in strada si sub presiunea strazi pusi la zid tot feseneul rosu-portocaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.