EXCLUSIV: Daniela Andreescu - RAAPPS zboara din Palatul Victoria! Preşedintele Băsescu i-ar fi cerut lui Boc demiterea secretarului general al Guvernului - Ziaristi OnlineZiaristi Online

EXCLUSIV: Daniela Andreescu – RAAPPS zboara din Palatul Victoria! Preşedintele Băsescu i-ar fi cerut lui Boc demiterea secretarului general al Guvernului

O cunoscuta “clienta” de-a noastra, Daniela Andreescu – “Patru case”, madama care se lupta cu romanii din Covasna si Harghita pentru a se mentine sintagma “Tinutul Secuiesc” intr-o Hotarare de Guvern si care a fost apoi prinsa de Cancan la furat femei de serviciu guvernamentale pentru vila progeniturii ei, este la un pas de a fi zburata din Palatul Victoria. Da Doamne!

EXCLUSIV: Surse din Palatul Victoria susţin că preşedintele Băsescu i-ar fi cerut lui Boc demiterea Danielei Andreescu

Emil Boc pare a se afla între ciocan şi nicovală în cazul secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, în scandalul legat de închirierea unor spaţii RA-APPS de către rudele acesteia, susţin surse din palatul Victoria.

Potrivit acestora, Daniela Andreescu se bucură de susţinerea grupării de la Cluj din jurul premierului, care este de părere că n-ar fi motive obiective pentru demitere, cât timp nici o autoritate a statului nu a incriminat un potenţial conflict de interese, un abuz în serviciu sau altă faptă ce contravine legii în cazul Andreescu. Pe de altă parte, aceleaşi surse susţin că preşedintele Traian Băsescu i-ar fi cerut premierului s-o demită pe Daniela Andreescu. Cererea de demitere a fost, mai mult decât probabil, legată de o serie de informaţii ajunse la urechea şefului statului, iar acesta a considerat că ar fi bine ca Emil Boc să numească un alt secretar general.

În ciuda interesului manifestat de mass-media, premierul Emil Boc se dovedeşte extrem de îngăduitor cu subalterna sa, ceea ce poate fi o dovadă că a şi-a însuşit punctul de vedere al consilierilor clujeni. La izbucnirea scandalului, vizibil iritat, primul ministru a declarat presei că doar Daniela Andreescu poate clarifica dacă se află sau nu în conflict de interese. Miercuri seară, în Israel, la insistenţele jurnaliştilor de a se pronunţa în cazul Andreescu, Emil Boc a sugerat şi necesitatea unei verificări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI): “Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, va face toate precizările. Şi ANI trebuie să răspundă la aceste întrebări”. Dacă luăm de bun răspunsul ANI, care a declarat agenţiei Mediafax că nu dă relaţii despre cazurile aflate în verificare, rezultă că, indirect, ANI confirmă o autosesizare în legătură cu Daniela Andreescu.

Ezitarea lui Emil Boc de a lua taurul de coarne este punctată şi de doi membri ai PDL, europarlamentarul Cristian Preda şi senatorul Iulian Urban. Cei doi cer ca, în virtutea Codului etic recent adoptat de PDL, Emil Boc să o demită cât mai repede pe Daniela Andreescu dacă aceasta nu apelează din proprie iniţiativă la soluţia demisiei de onoare. Organizaţia de Bucureşti, din care Daniela Andreescu face parte, nu a avut încă o reacţie faţă de caz, poate în virtutea relaţiilor cunoscute drept destul de reci dintre şefa SGG şi preşedinta PDL Bucureşti, Elena Udrea. Daniela Andreescu a dezminţit de câte ori a avut ocazia legenda lansată în presă că ar fi “omul lui Dorin Cocoş”, susţinând că au colaborat doar profesional în anumite conjuncturi. Nici relaţia sa cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea nu a fost vreodată una cordială. De altfel, sursele citate susţin că şefa SGG are relaţii strict profesionale cu miniştrii cabinetului Boc. Ele nu au putut identifica o prietenie a şefei SGG cu vreunul dintre miniştrii în exerciţiu sau cu membrii marcanţi ai PDL.

Conform declaratiei de avere, Daniela Andreescu detine patru case: un apartament in Drumul Taberei, o vila de 370 mp in Giulesti, un apartament de 175 mp in Sinaia si o casa de vacanta in Mogosoaia. Pe langa acestea, mai are patru masini – dintre care un BMW X3 si un BMW X5 -, o barca cu motor si o cantitate impresionanta de bijuterii.

Maria Mocanu

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.