Victorie de presa: bloggerul Dan Tanasa si portalul Ziaristi Online au reusit sa provoace modificarea Hotararii de Guvern prin care aparea pe harta Romaniei "Tinutul Secuiesc" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Victorie de presa: bloggerul Dan Tanasa si portalul Ziaristi Online au reusit sa provoace modificarea Hotararii de Guvern prin care aparea pe harta Romaniei “Tinutul Secuiesc”

Un blogger pe post de avertizor public privind situatia romanilor din Harghita si Covasna – Dan Tanasa din Sfantu Gheorghe, si un portal al jurnalistilor total independenti – Ziaristi Online, cu sprijinul putinilor aparatori ai tarii din presa si politica, au reusit sa oblige Guvernul sa modifice aberanta Hotarare 403/2010 prin care se legitima pe sub mana “Tinutul Secuiesc”. Evenimentul s-a petrecut miercuri, pe tacute, fara a se oferi explicatii guvernamentale, in contextul in care, anterior, Guvernul Romaniei facuse recurs la o decizie de anulare a Hotararii de catre Curtea de Apel Brasov.

Filmul reusitei:

Pe 1 iunie relatam in premiera in presa scrisa si online, preluand o exclusivitate a bloggerului Dan Tanasa, cum Forumul Civic al Romanilor din Harghita Covasna si Mures a reusit sa respinga in instanta un dublu atac la Romania: o Hotarare de Guvern prin care se impunea oficializarea in fapt a stemei “Tinutului Secuiesc” cat si, mai ales, se legaliza o “granita” fantasmagorica a regiuni autonomiste chiar de catre Guvernul Romaniei. Dupa cum ne informa Dan Tanasa, citat de Ziaristi Online, “Curtea de Apel Brasov nu s-a lasat impresionata de propaganda sau presiunile extremistilor maghiari – moderati sau radicali, ca extremisti sunt toti – si a anulat hotararea Guvernului ca fiind nelegala si antinationala”.

Tot de la Dan Tanasa am aflat apoi, pe 9 iunie, ca “onor” Guvernul a facut recurs! Printr-un document datat 10 mai 2011 si semnat de o anume Daniela Nicoleta Andreescu, secretar general al Guvernului Romaniei, cu rang de ministru, instantei din Brasov i s-a comunicat faptul ca Guvernul doreste casarea sentintei si respingerea actiunii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures.

Ziaristi Online a mers pe firul porcariei guvernamentale si, pe 10 iunie, am publicat un material-avertisment intitulat Guvernul Romaniei, intre prostie si ticalosie, sustine din nou in acte existenta stemei si a granitei Tinutului Secuiesc, atacand in Instanta Forumul Romanilor din Harghita, Covasna si Mures, in care ne intrebam daca serviciile abilitate sa apere statul nu cumva si-au scos cuvantul “roman” din titulatura.

Pe 11 iunie, Ziare.ro preia acest articol, care ajunge rapid numarul 1 in Topul celor mai citite articole ale zilei.

Pe 12 iunie, energica Lia Olguta Vasilescu, unul dintre politicienii care s-a preocupat si de organizarea conferintei romanilor din Harghita si Covasna la Parlament – vezi Profesorul Dinu Giurescu alerteaza romanii: Statutul Minoritatilor poate duce la prabusirea hotarelor Romaniei. VIDEO/AUDIO/FOTO/DOC – a publicat o postare de revolta pe blogul sau. Si nu s-a lasat.  In conferinta sa de presa de pe 16 iunie afirma cu nerv: “Ultimul subiect la care m-aţi rugat chiar dumneavoastră să mă refer înainte de conferinţa de presă se leagă de Hotărârea de Guvern numărul 402 din 21 aprilie 2010 privind aprobarea stemei comunei Ilieni din judeţul Covasna. Aceasta este Hotărârea de Guvern prin care Guvernul României, pentru care semnează domnul Emil Boc şi contrasemnează domnul Vasile Blaga, recunoaşte, aşadar, Ţinutul Secuiesc. Până acum s-a spus că nu are dreptul Ţinutul Secuiesc să-şi deschidă o reprezentanţă, din moment ce niciun document oficial al României nu recunoaşte această entitate administrativă. Iată că Guvernul României o recunoaşte pe uşa din dos, ca să spun aşa, în Anexa 2, la descrierea semnificaţiilor elementelor însumate ale stemei comunei Ilieni din judeţul Covasna – spune aici „borna de hotar semnifică faptul că localitatea se află la graniţa dintre Ţinutul Secuiesc şi Ţara Bârsei”. Este o chestiune de o gravitate excepţională, care a fost atacată în contencios administrativ de către Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna. Curtea de Apel Braşov a dat dreptate Forumului Civic al Românilor şi a anulat această hotărâre de guvern şi ce credeţi că a făcut Guvernul României? A făcut recurs! Ca să fie foarte clar pentru toată lumea cine recunoaşte Ţinutul Secuiesc.”

Duminica, 19 iunie, analistul Radu Tudor realizeaza o emisiune speciala pe aceasta tema la Antena 3, multumindu-le public bloggerului Dan Tanasa si jurnalistului Victor Roncea pentru evidentierea subiectului, si unde, in partea a doua il invita si pe profesorul Dinu C Giurescu pentru a trage un nou semnal de alarma fata de regionalizare, vazuta ca o posibila spulberarea a Romaniei.

Luni, 20 iunie, la prima ora, deputatul Ion Stan ii trimite  o interpelare lui Emil Boc in care il intreaba de ce a recunoscut “Tinutul Secuiesc” preluand ca interogatie din titlul de la Ziaristi Online: “Prostie sau ticalosie, domnule Prim-ministru?”

”Utilizarea într-o hotărâre a Guvernului a expresiilor ‘Ţinutul Secuiesc’ şi ‘graniţă’ reprezintă o încălcare a articolului 3 din Constituţia României potrivit căruia teritoriul este organizat sub aspect administrativ în comune, oraşe şi judeţe. De asemenea, graniţa nu poate exista decât între state, iar prevederea din hotărârea Guvernului ce stabileşte o graniţă interioară induce ideea delimitării teritoriale a ‘Ţinutului Secuiesc’ ca entitate autonomă cu graniţă“, ii scrie Ion Stan, printre altele, premierului Emil Boc.

Pe 23 iunie si apoi, in continuare, pe 24 iunie, colegii din lumea informatiilor explozive ne fac prin intermediul Cancan-ului un cadou cu repetitie si dezvaluie cum functionara care si-a permis sa faca recurs la decizia de anulare a Hotararii, tovarasica secretar general al Guvernului Boc, pe numele sau Daniela Andreescu, folosea femeile de serviciu de la Guvern si RAAPPS pentru a-i spala pe jos fiului ei in vila, consumand banii nostri si viata bietelor femei abuzate.

Pana la urma, dupa cum a reusit sa afle Agerpres din “surse”, Guvernul Romaniei a decis, miercuri, 29 iunie, modificarea “pe sestache” a propriei Hotărâri privind stabilirea stemei comunei Ilieni, din judeţul Covasna, in care apar celor doua soparle maghiare: “granita” si “Tinutul Secuiesc”. A durat o luna. Asteptam, desigur, Monitorul Oficial, pentru a ne convinge…

Pentru isprava sa de avertizor public care reuseste sa faca UDMR-ul sa-si scurme in propria-i scarna si obliga Guvernul sa-si faca singur curat in troaca, bloggerul Dan Tanasa a fost cooptat in randurile autorilor portalului Ziaristi Online.

Felicitari tuturor romanilor care au contribuit la aceasta reusita, vazuti sau mai putin vazuti!

Echipa Ziaristi Online

Iata cum arata Hotararea de Guvern Anti-Constitutionala:


Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.