Pascal Ilie Virgil: Un vector gresit al protestelor - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pascal Ilie Virgil: Un vector gresit al protestelor

Un vector gresit al protestelor

“Ne-am saturat, ne-a ajuns cutitul la os!”, spun protestatarii acestor zile. Si asa spunem marea majoritate.
Insa protestul tuturor, daca vrem rezolvarea situatiei grave in care este tara, ar trebui sa aiba alti vectori:
– sa fie orientat impotriva tuturor imbogatitilor prin trafic de influenta, escrocherii si furturi din ultimii 20 de ani, fie ei politicieni sau nu, majoritatea lor sfidandu-ne din topurile de imbogatiti
– impotriva politicienilor si aparatului administrativ aservit si corupt care au distrus economia nationala, care au facut averi imense distrugand agricultura, industria, toate ramurile strategice si esentiale ale economiei si resursele naturale ale Romaniei
– impotriva criminalilor politici, cei care au deturnat revolta maselor ce au rasturnat regimul lui Ceausescu pentru a ajunge apoi la conducerea tarii pe care au adus-o la cheremul lor, devalizand-o pentru propriile interese (ma intreb cum poate sa atraga membri partidul PSD, care inca il acopera si-l onoreaza pe Ion Iliescu, unul dintre dirijorii crimelor din decembrie ’89)
– impotriva coruptiei generalizate din toate domeniile
– impotriva manipulatorilor si manipularilor media, impotriva mogulilor de presa care politizeaza si dau tunuri financiare mintind si dezinformand, domeniu unde Antenele, Realitatea si Romania TV sunt pe primul loc
– impotriva clanurilor si retelelor mafiote si interlope, intarite, imbogatite si dezvoltate prin acordul tacit al autoritatilor ultimelor doua decenii

De aceea cred ca vectorul acestor proteste este gresit.
Din contra, guvernul actual si presedintele tarii ar trebui somati sa rezolve toate acestea, sa judece impostorii si criminalii, sa confiste averile ilicite si sa asigure transparenta totala si democratica. Sa repare raul facut tarii timp de 20 de ani. Asta e datoria lor principala. Pentru asta trebuie sa protestam.
Schimbarea sau remanierea guvernului, a presedintelui sau dizolvarea parlamentului sunt actiuni care consuma timp si bani, care nu rezolva nimic, care inlesnesc doar rotirea politicienilor corupti la ciolan, ale acelora care ne vor mai fura cativa ani fara sa rezolve nimic.
Coruptia, furtul institutionalizat si politizat, secarea resurselor tarii, naturale si umane, functia politica ca sursa de venituri ilicite trebuie sa fie eradicate.

Pascal Ilie Virgil – FB

Foto: Dinu Lazar

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

 1. liviu sorin

  eu cred ca nu vor reusi USL nimic din ce si-au propus kiar vreau sa cred asta si mai cred ca daca se va ajunge la schimbarea puterii va castiga un partid mic nicide cum USL lumea ii uraste destul dar sunt putini oameni care au iesit !

 2. Daniela

  Subscriu,cu mentiunea ca Domnul presedinte chiar a dorit asta dar sistemul rezista.Justitia nu isi face datoria institutiile statului nu functioneaza.
  O seara buna!

 3. adi

  Virgile, esti tare! Vrei miting impotriva interlopilor. Bravos! Da` Politia, Jandarmeria si SRI-ul ce fac, dorm? Sau sunt ocupati cu treburile prin Piata?

 4. Cand au fost adusi minerii, in iunie 1990, Boda era “directorul Direcției de informare, sinteze și documentare a Președinției României”, adica mana lunga, ochiul si urechea lui Ilici Ramirez Iliescu. Cred ca poza e facuta in gara Baneasa, dupa descalecarea din tren si tratatia cu “sandvişuri şi băuturi”. Au fost zvonuri ca minerii, cand au ajuns in Pta Universitatii pareau drogati ! Daca a fost asa inseamna ca Boda, intampinatorul, stie mai multe … ma intreb : cine e cel in costum, cu mainile la spate?

 5. somebody

  Din pacate e prea tarziu sa schimbam rezultatul loviturii de stat din ’89. Tentativa de insurectie neobolsevica din prezent are drept miza justitia si banii. Sa ma explic. O justitie cu adevarat functionala aseaza lucrurile in matca lor fireasca. Cine a gresit trebuie sa plateasca indiferent de regim. Justitia ar trebui sa fie constanta intr-o democratie. Deasemenea, justitia impreuna cu presa neaservita sunt cainii de paza ai democratiei si au rol de descurajare al infractorilor. Articolul din constitutie care prezuma caracterul licit al averilor este cheia de bolta a starii deplorabila in care se afla societatea romaneasca in prezent.

 6. somebody

  PS
  Ganditi-va cum ar reactiona un potential infractor(si aici ma refer la gulere albe) gandindu-se la fapul ca toata ”munca” sa poate fi in zadar. Poate sa ramana si fara ce-a ”agonisit” si sa se aleaga si cu ani grei de puscarie. De aceea trebuie sa fie modificat articolul din constitutie referitor la prezumarea licita a dobandirii a averilor. Astfel creste potentialul descurajator al legii fata de infractionalitate. In prezent procurorul trebuie sa demonstreze ca invinuitul a dobandit ilicit averea, lucru aproape imposibul de demonstrat in cazurile afacerilor de mare coruptie. N-ar fi mai simplu pentru stat si implicit pentru cetatenii sai onesti ca invinuitul sa probeze dobandire licita a averii. In plus ar insemna si o reducere masiva de costuri prin degrevarea parchetelor de anchete care dureaza cu anii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.