Cetateanul Tociu face senzatie in Militari si pe Mediafax: "Eu cu cine votez?". O stire si o intrebare pentru intreaga Romanie - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cetateanul Tociu face senzatie in Militari si pe Mediafax: “Eu cu cine votez?”. O stire si o intrebare pentru intreaga Romanie

Cetateanul Tociu, un impatimit al oinei, coordonator al asociatiei Toleranta Zero, cunoscut pentru numeroasele sale actiuni civice, cum ar fi – “Eminescu traieste prin noi“, Operatiunea “Sus Opinca” pe Ambasada Ungariei De-mascarea Cacatavencilor de pe Mihai Viteazul, Romanii fac ceva pe Radio 21 – Actiunea Picasso, Salvati copiii de propaganda homosexuala anti-crestina – Actiunea Picasso 2, si multe altele – s-a remarcat de data aceasta din cartierul Militar pana in intreaga tara, prin intermediul agentiei de presa Mediafax. “EU CU CINE VOTEZ?”. Întrebarea lui Caragiale, scrisă de un bucureştean cu ajutorul instalaţiei de pom, este stirea care face inconjorul Romaniei si din care redam:

Un bucureştean a ales o modalitate inedită de a atrage atenţia asupra lipsei de opţiuni a electoratului român care va merge la vot duminică, transformând întrebarea lui Caragiale din “O scrisoare pierdută” în mesaj cu ajutorul unei instalaţii pentru pom.

de Alexandra Vladescu / Foto: Octav Ganea / MediafaxFoto

Mihai Tociu, din cartierul bucureştean Militari, şi-a scris cu furtun luminos pe balcon “Eu cu cine votez?”, el declarând pentru MEDIAFAX că este o formă de protest faţă de actuala clasă politică şi că speranţa vine de la oamenii obişnuiţi.

“L-am pus la balcon pentru că a e vizibil, nu sunt obturat de blocul din faţă. Am vrut să-i ridiculizez pe cei care se joacă. (…) Nu vreau să mă exprim politic. Mesajul nu le este adresat politicienilor, ci oamenilor obişnuiţi, pentru că de la ei vine speranţa. Nu de la politicieni. Până nu vom avea o clasă politică formată din oameni sinceri, buni profesionişti în domeniul lor, care să aibă o viziune proprie, nu vom avea o schimbare. E o formă de protest şi faţă de politicieni, cu toate că lor nu le reproşez ceva anume. Ei au făcut ce şi-au propus de la început: să se organizeze în găşti, să sindicalizeze pentru a obţine profit cât mai mare. Toţi  cei pe care i-am auzit incriminaţi n-au fost pedepsiţi”, a declarat pentru MEDIAFAX bucureşteanul Mihai Tociu.

El a spus că va merge la vot, dar şi-l va anula, pentru că niciunul dintre candidaţi nu îl reprezintă. Tociu afirmă că şi în anii precedenţi a fost la vot dar de cele mai multe ori şi-a anulat votul pentru că niciodată nu a avut noroc să aibă un candidat care să considere că îl reprezintă sau că ar putea fi benefic.

Mihai Tociu susţine că până acum nu s-a plâns niciun vecin, unii chiar l-au felicitat pentru iniţiativa sa.

“Din punct de vedere cetăţenesc, consider că am dreptul să afişez un mesaj susţinut de un număr mare de cetăţeni. În preajma Crăciunului pot să spun că e o decoraţie care a luat o formă puţin neobişnuită. În mod evident, cineva de la Primărie n-ar fi supărat de spaţiul pe care îl folosesc, ci de mesajul pe care îl transmit”, a răspuns el, întrebat despre o eventuală autorizaţie de la Primărie.

Am vrut sa scriu Craciun Fericit si uite ce a iesit :)) – posteaza Mihai Tociu pe Facebook prezentandu-ne rezultatul:

O actiune similara se deruleaza in Piatra Neamt, unde tanarul Mihai Tuburlui are un indemn mai direct:

Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.