Cultura Vietii: SUA - Dakota de Nord a interzis avortul din momentul în care inima fătului începe să bată - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cultura Vietii: SUA – Dakota de Nord a interzis avortul din momentul în care inima fătului începe să bată

Marsul Pentru Viata Pro Vita-mediafax-foto-alin-mateiGuvernatorul statului american Dakota de Nord, Jack Dalrymple (Republican) a semnat pe 26 martie decretul de promulgare a celei mai restrictive legi a avortului din întreaga țară. Aceasta protejează contra avortului fătul din momentul în care inima sa începe să bată, la aproximativ 6 săptămâni după procreare.

În același timp, Dalrymple a mai promulgat alte două legi similare, adoptate cu câteva zile înainte de legislativul local: prima interzice avorturile efectuate doar din motive genetice sau motivate de sexul nedorit al copilului, iar a doua cere medicilor care practică avortul să fie angajații unui spital.

Foarte recent statul Arkansas adoptat o măsură similară, dar din săptămâna a 12-a de sarcină.

Mai multe alte state americane au adoptat în ultimii ani legi sau măsuri administrative pentru a limita avortul, iar altele le vor urma în lunile următoare, în speranța că vor putea provoca revizuirea, la Curtea Supremă federală, a deciziilor din 1973 care au legiferat avortul pe toată durata sarcinii (Roe v. Wade și Doe v. Bolton), după cum anunță portalul LifeSiteNews.com.

Sursa: Cultura Vietii

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.