Una din bestiile criminale maghiare din decembrie 1989, de la Targu Secuiesc, gasita vinovata de uciderea colonelului Aurel Agache, dupa ce Curtea de Apel ii spalase mainile de sange - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Una din bestiile criminale maghiare din decembrie 1989, de la Targu Secuiesc, gasita vinovata de uciderea colonelului Aurel Agache, dupa ce Curtea de Apel ii spalase mainile de sange

Ucigasii-colonelului-Agache Aurel de la Targu Secuiesc Decembrie 1989 - Ziaristi OnlineDionisie Aurel Agache, fiul colonelului post-mortem Aurel Agache, ucis bestial in Targu Secuiesc de hoarde de maghiari deszlantuiti impotriva romanilor, in decembrie 1989, ne informeaza ca unul din ucigasii tatalui sau a fost gasit, din nou, vinovat de crima, la ICCJ, dupa ce o instanta a mult aclamatei “Justitii a statului de drept”, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, il gasisese… nevinovat. E bine ca numele judecatoarei care a decis aberatia sinistra sa ramana scris: ISABELLE TOCAN. Cazul Colonelului Agaghe a devenit emblematic pentru “statul roman”. Criminalii odiosi, care l-au ucis pe ofiterul roman si apoi i-au batjocorit salbatic trupul, au fost aparati de-a lungul anilor, personal si in grup, de grofii UDMR si ai derivatelor sale, extremistii Frunda György – in prezent consilier personal al primului ministru al Romaniei, Victor Ponta (!) -,  Tőkés László – decoratul de onoare al lui Traian Basescu – , Marko Bela – partenerul lui Ion Iliescu -, Katona Ádám – asa zisul “reformist” al UDMR – si Tamas Sandor – autonomistul cu tupeu (vedeti Grupul de Interese de la Targu Secuiesc). Intr-un final, criminalii au fost gratiati, pusi in libertate si au disparut din tara in Ungaria, desi se aflau inca in judecata cu familia colonelului post-mortem. Ungaria nu i-a extradat niciodata dar nici Romania ocupata nu s-a aratat prea deranjata. Fiul colonelului Agache, ca sa-si poata apara tatal, in lipsa oricarui sprijin al “statului roman” si al “organelor” sale, a trebuit sa se apuce de Drept si sa-si vanda ce mai avea in casa, pentru a reusi sa ajunga, singur, la CEDO, dupa ce “justitiarii” din Ungaria si Romania si-au batut joc de un erou post-mortem al evenimentelor din decembrie 1989. Sunt multe de scris despre drama acestui caz, care reflecta insasi drama adanca a actualei Romanii. O serie completa de informatii o gasiti aici, pe site-ul dedicat acestui caz de fiul colonelului post-mortem: Agache.org. Ne intrebam, in van: daca noua ne este rusine ca nu am putut sa facem mai mult pentru dreptatea acestui om, cum ar trebui sa le fie conducerii si responsabililor cu “statul de drept” ai acestei tari, de la presedinte in jos? Rusine, fantoma  a “statului roman”! (Z.O.)

Prezentam mai jos opinia lui Dionisie Aurel Agache despre decizia de la ICCJ:

Criminalul Paizs Octavian a fost gasit vinovat pentru a doua oara de uciderea colonelului post-mortem Aurel Agache

La data de 01 octombrie 2013 Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, (pentru a doua oară), că ucigașul Paizs Octavian este vinovat de uciderea colonelului post-mortem Agache Aurel.

Astfel este înlăturată marea nedreptate ce s-a făcut la Curtea de Apel București, care printr-o decizie complet idioată îl achitase pe ucigaș.

Inițial, am vrut ca să-i las pe procurori și pe judecători să continue să-și bată joc de acest proces și de respectarea drepturilor noastre pe latură procedurală. Aș fi avut șansa astfel să câștig un nou proces la CEDO împotriva statului român și să obțin și unele daune morale.

Dar nu am putut să-i las să-și bată joc de acest dosar.

Am intervenit (anulând astfel mare parte din încălcările suferite pe latura procedurală), doar ca să le atrag atenția judecătorilor de la mult prea Înalta Curte că bătaia de joc a atins totuși limite care, din punctul de vedere al familiei victimei, sunt insuportabile .

În cele din urmă se termină un simulacru de proces în care s-a mimat mascarada judiciară a întrebărilor puse martorilor prin comisie rogatorie (doar pentru a suplini și compensa, în mod formal și de fațadă, încălcările constatate de către CEDO ale drepturilor procesuale ale ucigașului Paizs Octavian).

În ședința din 03 septembrie 2013, s-a dezbătut recursul formulat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, un recurs slăbuț prin conținut și argumentație, neraportat la realitățile constatate de CEDO în cauza Reiner împotriva României.

Punctul meu de vedere a fost trimis instanței de judecată (la data de 10 mai 2013), fiind menit a acoperi scăpările flagrante ale Parchetului : Punctul de vedere al lui Agache Aurel Dionisie referitor la acest proces.

Sursa: Ziaristi Online

Număr dosar: 37089/3/2009
Data: 16.01.2013
Materie juridică: Penal
Obiect: lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte (art. 183 C.p.)
Stadiu procesual: Revizuire – Recurs
Părţi
1. Agache Andrei Ovidiu Intimat, parte civila
2. Agache Aurel Dionisie Intimat, parte civila
3. Agache Ileana Intimat, parte civila
4. Agache Ioan Intimat, parte civila
5. Depner Ileana prin mandatar Agache Aurel Dionisie Intimat, parte civila
6. PAIZS OCTAVIAN Intimat, revizuent
7. PARCHETUL DE PE LÂNGA CURTEA DE APEL BUCURESTI Recurent
Termene de judecată
Nr. Data Soluţie Detalii
1. 01.10.2013 Admite recursul declarat de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti împotriva deciziei penale nr.352/A din 20 noiembrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a penala, privind pe intimatul revizuent inculpat Paizs Octavian. Casează decizia atacată și,rejudecând: În temeiul art.11 pct.2 lit.b Cod procedură penală combinat cu art.10 alin.1 lit.g Cod procedură penala încetează procesul penal față de inculpatul Paizs Octavian pentru infracțiunea de loviri sau vătămari cauzatoare de moarte prevăzută de art.183 Cod penal cu aplicarea art.75 lit.a Cod penal,ca urmare a intervenirii prescripției speciale a răspunderii penale. Respinge, ca neîntemeiate, actțiunile civile exercitate de părțile civile Agache Aurel Dionisie, Agache Ioan, Agache Ileana, Agache Andrei Ovidiu, Depner (fosta Agache) Ileana. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea cauzei ramân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul revizuent, în sumă de 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiției. Definitivă. Admis recurs
2. 17.09.2013 1.10.2013 Amână pronuntarea
3. 03.09.2013 17.09.2013 Amână pronuntarea
4. 21.05.2013 Amână cauza
Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.