EXCLUSIV: Guvernul Ponta nu l-a invitat niciodata pe Pacepa in Romania. Culisele unui act de cenzura in TVR: Mostenitorul clandestin Stelian Tanase contra lui Larry Watts - Ziaristi OnlineZiaristi Online

EXCLUSIV: Guvernul Ponta nu l-a invitat niciodata pe Pacepa in Romania. Culisele unui act de cenzura in TVR: Mostenitorul clandestin Stelian Tanase contra lui Larry Watts

Stelian Tanase

Corespondentul portalului Ziaristi Online din Republica Moldova ne-a sesizat vineri, 7 februarie a.c., asupra unei ciudatenii nemaintalnite: transmisia pe TVR International a episodului al X-lea din serialul Mostenirea Clandestina, realizat de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts – difuzat, de altfel, pe TVR 1, pe 29 ianuarie a.c. -, a fost intrerupta la 8 minute de la inceperea ei, fara nici o explicatie ulterioara.

Surse din TVR ne-au relatat că în biroul lui Stelian Tănase, în momentul în care acesta a pus mâna pe telefon și a urlat ca documentarul să fie scos urgent de pe TVR Internațional, era șeful Știrilor TVR, Claudiu Lucaci. Care mai apoi a venit bucuros în redacție și jubila de faptul că documentarul rivalei lui a fost cenzurat de Stelian Tănase.

Mostenirea clandestina - Monica Ghiurco - Larry Watts - Stelian Tanase -TVR anti-romani KGB

Faptul fara precedent a ramas, pana acum, fara vreo motivatie oficiala din partea TVR, desi noi am solicitat-o, conform Legii si deontologiei profesionale. Mai asteptam. Banuim ca si CNA-ul va fi interesat de aceasta explicatie. Cert este ca, interesandu-ne asupra situatiei din TVR, am aflat ca, intr-adevar, dupa venirea lui Stelian Tanase “la butoane”, dupa cum se spune, realizatoarea Monica Ghiurco a fost inclusa pe o “lista neagra”, conform site-ului Reporter Virtual. Iar faimoasa si urmarita emisiune in serial, Mostenirea Clandestina, a fost suspendata din noua grila, cu incepere din luna martie, in ciuda audientei ridicate si a recentului premiu primit din partea Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania (APTR).

Monica Ghiurco, o profesionista cu o indelungata si reputata activitate jurnalistica, a fost deja inlaturata de pe ecran de Claudiu Lucaci, seful Stirilor TVR, inca din luna octombrie a anului trecut, noteaza Reporter Virtual. Jurnalista a fost “restructurata” de fostul director TVR si fost sef al SIE, Claudiu Saftoiu, iar Claudiu Lucaci, desi este numit in acelasi timp consul la New York, a persecutat-o in ceea ce a parut a fi o veritabila vendetta intre servicii secrete, respectiv intre aripa pacepista din SIE si aripa romaneasca din SRI.

Iata ca actiunile fara precedent ale lui Stelian Tanase, un simpatizant “echidistant” al agentului sovietic Ion Mihai Pacepa, confirma faptul ca Monica Ghiurco este o victima a razbunarii aripii tradatoare din servicii in urma dezvaluirilor extraordinare, facute in premiera de specialistul american Larry Watts despre actiunile KGB si GRU in Romania, pe parcursul episoadelor din “Mostenirea Clandestina”. Concret, dupa cum ne-au confirmat surse din TVR, Stelian Tanase a dispus “din turn” intreruperea imediata a transmisiei serialului documentar pe TVRi si inlocuirea emisiunii. Presiuni din sfera mafiei politice cu radacini cominterniste au existat inca de la inceputul serialului, daca este sa ne amintim de oftica si basica bloggerului Vladimir Tismaneanu, exprimata in scris, catre “forurile de partid si de stat”, fata de faptul ca Larry Watts este prezent pe TVR 1. Ulterior sicanele s-au rasfrant direct asupra realizatoarei, care a inceput sa intampine piedici “tehnice” in interiorul TVR, in acelasi timp fiind hartuita incontinuu din punct de vedere profesional.

Mircea Dinescu KGB la TVR cu Stelica Pulica TanaseFaptul ca Stelian Tanase a decis sa inlocuiasca deja celebrul documentar de dezvaluiri – realizat cu concursul autorului aclamatelor volume Fereste-ma, Doamne, de prieteni si Cei dintai vor fi cei din urma – cu o susana a cunoscutului agent de influenta al KGB Mircea Dinescu (si magarul sau), spune totul despre nivelul de cedare al institutiilor statului responsabile in fata avansului agresiv al ocupatiei institutionale a Romaniei.

Dar ce a deranjat, oare, atat de tare, la ultimul episod al serialului cu Larry Watts, incat sa genereze furia din turn sau/si din gaura de sobolan de unde a primit Stelian Tanase telefonul de avertisment?

Pe scurt, dupa cum puteti constata si singuri, in acest episod este prezentata esenta cazului Pacepa comparativ cu cel al polonezului Kuklinski (comparatie careia i s-a dedicat si o binevenita si bineintocmita lucrare de specialitate: “Cazul Ryszard Kuklinski: un Pacepa al Poloniei?“, de dr. Ion Constantin). Larry Watts si Monica Ghiurco demonstreaza in cateva puncte ca invocata comparatie nu se sustine, fie si numai prin simplul fapt ca polonezul nostru anticomunist a primit cetatenie americana prin dispensa prezidentiala, la cererea CIA, intr-un singur an, pe cand pentru agentul sovietic antiroman s-au scuuurs 10 ani, cetatenia fiindu-i conferita ca urmare a aceleasi strategme folosite si de Tismaneanu (clasica de altfel, scoasa probabil din manualul micului KGB-ist): bagatul pe sub fuste, respectiv casatoria cu cate o americanca naiva.

Sobolanul KGB Ion Mihai Pacepa la Mostenirea ClandestinaIn acelasi timp este de notat incercarea disperata a Grupului Pacepa de a reintra pe piata (dez)informatiilor, ca o bresa spre piata economica si politica a Romaniei. De la inventiile colportate si brevetate la B1 Tv, unde asistam la un nou tip de “jurnalism” care ar trebui – de asemenea – sa intre in atentia CNA, ca o frauda de presa, respectiv interviul “play back” simulat ca fiind “live”, la minciunile colportate in Statele Unite, Pacepa si mostenitorii lui se dau peste cap ca niste vertiabili Hopa-Mitica (Cazul agentului Badin este elocvent: de la monarhist vehement la sustinator al “Noii Republici”, de la “legionar” infocat la Campul Romanesc la bataus cu copii “fascisti” si calugari “extremisti”, de la antibasist cu spume – “Bai, caraghiosul” lui Voiculescu, Basescu dixit – la probasistul cu limbi al fratelui Paunescu-DIE-KGB-Mossad, dupa cum i-au dictat Uly si Tismanenii).

La ultima iesire damboviteana de acest gen pacepistii de serviciu au dat-o pe fata direct in slujba KGB, singura afirmatie pentru care s-a ocupat o ora de transmisie “la B1”, tip “play back”, fiind cea care deserveste dezinformarea strategica a Rusiei din 1989 incoace, si anume ca in timpul evenimentelor din decembrie 1989 nu au actionat pe teritoriul Romaniei nici picior de trupe speciale sovietice, i.e. “teroristi” (spre bucuria lui Marius Mioc, care se incapataneaza sa conteste zecile de rapoarte si marturii consemnate de Comisia speciala senatoriala de cercetare a evenimentelor). De data aceasta o spune, chipurile, un “agent CIA”: fostul nomenklaturist ceausist Ion Mihai Pacepa. Afirmatia ar fi ramas demna de “Arici Pogonici” daca nu ar fi fost rostogolita, i.e. “exploatata”, inabil si penibil, de “Vocea Rusiei”. Dar nici “Vocea Rusiei” nici “la B1” nu ne lamuresc de unde ar fi putut sti cu atat precizie relicva comunista securista ce s-a intamplat in Romania pe teren cand singurele butoane la care a avut acces dupa 1978 au fost cele ale telecomenzii?!

Pentru a demonstra pana la capat pana unde merge minciuna acestei grupari o sa prezentam azi un document ce poarta antetul Guvernului Romaniei. “The Romanian government officially has commended former spy chief Lt. Gen. Ion Mihai Pacepa for breaking with the former communist regime and has invited him to visit the country as an honored guest” – “Guvernul Romaniei a apreciat bla, bla, bla, si l-a invitat oficial pe fostul spion sef (corect adjunct – nota red,) sa viziteze tara ca un oaspete de onoare”, trambita una dintre masinutele online de propaganda si diversiune pacepiste care-si face de cap in SUA sfidand bunul simt si cetatenii americani platitori de taxe. Guvernul Romaniei, din cate stim, este reprezentat de seful Guvernului, dl. Victor Viorel Ponta. Si daca Guvernul condus de prim-ministrul Victor Viorel Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania, Guvernul cui l-a invitat, ca “oaspete de onoare”?

Guvernul Romaniei Victor Ponta nu l-a invitat niciodata pe Ion Mihai Pacepa in Romania - Document Ziaristi OnlineIata cum am anihiliat o dezinformare crasa, singura tehnica in care e specialist agentul sovietic Ion Mihai Pacepa (caruia ii merge de-a busilea pe urme mostenitorul lui clandestin, Vladimir Ilici Tismaneanu).

Si care a fost, este si va fi replica gruparii antiromanesti care si-a intins tentaculele pana in alcovurile Cotrocenilor? Atacul la persoana. Fuga de argument. Ignorarea faptelor si documentelor. Diversiunea. Dupa cum sintetizeaza colonelul Kuklinski: “Mi se pare ca discutiile despre probleme sunt inlocuite mult prea usor cu discutii despre oameni, iar cel mai bun argument este epitetul”.

Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 1 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 2 Col Kuklinski vs Pacepa - Mostenirea Clandestina 3Mostenirea Clandestina - Larry Watts - Kuklinski vs Pacepa - Ep 10 Interzis de Stelian Tanase in MoldovaSursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

13 comments

 1. Eu am contestat activitatea Comisiei Senatoriale Decembrie 1989, înființată de FSN-istul Sergiu Nicolaescu, încă din momentul desfășurăriii activității acesteia. Am îndemnat la boicotarea comisiei: http://wp.me/pjejF-ke
  Sînt numit încăpățînat că îmi mențin neschimbate punctele de vedere exprimate în anii 90? Că îmi păstrez scepticismul despre corectitudinea FSN-istului Sergiu Nicolaescu, cînd e vorba de evenimentele din decembrie 1989? Fie, sînt încăpățînat! N-o să fiu niciodată un tip din ăsta modern, care-și schimbă convingerile cum își schimbă ciorapii.

  • eXpress

   |Author

   Sa nu minimalizam si bagatelizam. Comisia nu a fost constituita numai din “FSN-istul Sergiu Nicolaescu”. Miile de documente si orele de inregistrari si marturii nu erau recitate doar de Nicolaescu. Iar rezultatele ei – in special opiniile separate ale lui Gabrielescu – au fost contestate si tinute la obroc chiar de catre Nicoleascu. Detalii sunt chiar pe acest site.
   PS: Si Valentin Gabrielescu si Ticu Dumitrescu si-au schimbat ciorapii?

 2. eXpress,
  În opinia separată a lui Valentin Gabrielescu nu se spune că teroriştii au fost trupe speciale sovietice.
  Iar Ticu Dumitrescu a fost doar scurt timp membru al comisiei, apoi s-a retras şi nu a semnat nici un raport.

   • eXpress, pune tu aici cel mai relevant citat din opinia separată a lui Gabrielescu, de la Raportul Comisiei Senatoriale Decembrie 1989, din care să rezulte că pe teritoriul României, în decembrie 1989, a acţionat vreun picior de trupe sovietice.

    • eXpress

     |Author

     E o chestiune de semantica. Adica vorbim de “teroristi” i.e. diversionisti. Misiunea lor e sa nu fie depistati si sa nu lase nici o urma catre ei. Daca la putere se afla si cei pentru care au fost desfasurati chiar ca vorbim de oameni invizibili :). Ati facut armata?

     • Da, am făcut armata. Dar să revenim la problema în discuţie. Vă cer ca, din opinia separată a lui Valentin Gabrielescu de la comisia senatorială decembrie 1989, să puneţi citatul cel mai relevant legat de acţiunea trupelor sovietice în România.
      În textul articolului pe care-l comentăm scrie că “Marius Mioc se incapataneaza sa conteste zecile de rapoarte si marturii consemnate de Comisia speciala senatoriala de cercetare a evenimentelor” (cu referire la implicarea trupelor sovietice în decembrie 1989 în România), dv. l-aţi invocat pe Gabrielescu ca persoană nefesenistă care ar confirma asemenea fapte, iar eu vă cer un citat din opinia separată a lui Gabrielescu din care să rezulte sau măcar să se sugereze asemnea lucruri. Dacă nu ne lămurim asupra adevărului, să ne lămurim măcar asupra a ceea ce a susţinut Valentin Gabrielescu, fiindcă am impresia că i se atribuie afirmaţii pe care nu le-a făcut.
      Văd că în loc să mi se dea citatul, mi se dau explicaţii pentru ce nu se pot descoperi agenţii ăia sovietici. Înseamnă deci că zecile de rapoarte nu au existat?

     • eXpress

      |Author

      Stimate Domnule Mioc,
      Va agatati de o sintagma de Dvs inventata 🙂
      Noi nu vorbim de “trupe sovietice” ci de profesionisti din unitatile speciale cercetare-diversiune, asa-zisii “teroristi”. Mentionari asupra acestui fenomen sunt nenumarate. Nu stiu de ce vreti neaparat sa despicati firul in patru pana nu mai ramane nimic din el. Citate sunt berechet, in documentul cu pricina. Fara a fi de acord cu interpretarile personale si concluziile lui Gabrielscu nu putem sa nu observam ca si acesta, asa cum a fost, foarte aproape de gandirea Dvs, admite si consemneaza existenta rapoartelor si a marturiilor privind diversiunile profesioniste. Va repetam: o asemenea operatiune presupune din start stergerea tuturor urmelor. Aceasta este meseria celor care o executa. Cand cei pentru care executa operatiunea mai si pun mana pe tot ceea ce insemana control (informatii/armata) apoi fiti sigur ca se poate bifa “misiune indeplinita”. Dvs insa nu vreti sa acceptati in ruptul capului ca poate – p-o-a-t-e – gresiti. De altfel, se vede din asertiunea Dvs principala: “consecventa fata de punctul de vedere din ’90”. Dar suntem in 2013! E ca si cand istoria n-ar evolua pentru Dvs! Sunteti atat de convins de dreptatea Dvs incat v-ati pus singur ochelari de cal si v-ati inhamat de bunavoie la caruta cu prosti a lui Tismaneanu & coop. Nu mai stim cine din acest grup s-a agatat, la fel ca Dvs de “trupele sovietice”, de o declaratie data de Postelnicu in fata organelor, aceasta fiind dovada suprema ca orice alt scenariu nu poate fi luat in considerare si ca “securistii” “minte”. Dle Mioc, Postelnicu, un las, se afla incarcerat deja, cu spectrul mortii sau al condamnarii pe viata, pentru “genocid”, in fata. Ce credeti ca a facut: a ales adevarul si moartea? Sau… colaborarea? Sa fim seriosi!
      Va recomandam asadar: http://www.ziaristionline.ro/2013/12/30/exclusiv-raportul-final-al-comisiei-senatoriale-asupra-evenimentelor-din-decembrie-1989-numarul-exact-al-turistilor-sovietici-si-datele-securitatii-despre-scenariile-revolutiei-lovitura-de-s/
      PS: Va recomandam, pe langa opinia separata a senatorului Gabrielescu si pe cea a senatorului Sandulescu cat si cea a senatorului Raboaca. Spor la citit.
      PS2: Fara suparare 🙂

     • eXpress, sintagma n-a fost inventată de mine. În articolul pe care-l comentăm e folosită sintagma “trupe speciale sovietice”. Aceeaşi sintagmă am preluat-o şi eu la comentariul din February 10, 2014 – 12:07 am , iar la comentariile ulterioare am folosit pe scurt “trupe sovietice”.
      Corectă observaţia că Gabrielescu în concluziile sale, e foarte aproape de gîndirea mea, deşi a văzut toate acele “mii de documente şi ore de înregistrări”. Treceţi-l şi pe Gabrielescu pe lista încăpăţînaţilor, alături de mine, ca să nu se creeze impresia că sînt singurul cu asemenea opinii. E dreptul dv. desigur să nu fiţi de acord cu Gabrielescu ci să acordaţi încredere FSN-istului Sergiu Nicolaescu sau PSM-istului Răboacă.
      Dar totuşi diversioniştii ăia erau superprofesionişti care n-au lăsat nici o urmă, sau există totuşi zeci de rapoarte despre ei? Cele 2 afirmaţii sînt incompatibile.
      Că anumite declaraţii post-factum au fost făcute în direcţia asta ştiu, şi chiar eu am prezentat asemenea cazuri, explicînd şi de ce nu le consider credibile: http://mariusmioc.wordpress.com/2011/12/19/roset-de-la-caransebes-martorul-care-confirma-invazia-turistilor-sovietici-din-1989/
      sau http://mariusmioc.wordpress.com/2009/10/28/3-straini-a-lui-bejan-si-cutitasii-sovietici/
      Dar chiar şi aceste declaraţii sînt ambigue, nu spun concret nimic care să ateste că “turiştii” sovietici s-ar fi implicat concret în evenimente. Acum orice sovietic aflat întîmplător în România în decembrie 1989 şi surprins că se scobea în nas e declarat dovadă a implicării sovietice.
      Scopul Comisiei Senatoriale “Decembrie 1989” iniţiată de FSN-istul Sergiu Nicolaescu, chiar ăsta a fost: să falsifice istoria revoluţiei în folosul criminalilor din 1989, a căror scăpare de închisoare era unul din obiectivele FSN. A arunca vina pe fantomatici agenţi străini e varianta care a fost considerată cea mai plauzibilă şi de înghiţit pentru public, ca să ascundă vina criminalilor români. Comisia Senatorială a fost gîndită ca un loc de oficializare a unor declaraţii care anterior apăruseră doar în revistele nostalgicilor ceauşişti tip “România Mare” sau “Europa” şi de aceea nu aveau credibilitate (dar aveau susţinerea politică mascată a FSN).

     • eXpress

      |Author

      Nu contesta nimeni rolul revolutionarilor. Dar nici revolutionarii nu pot contesta rolul serviciilor secrete interesate in schimbarea regimului Ceausescu.

 3. Deci ce se spune aici e adevarat?

  BIOGRAFIA NEROMANTATA:

  Opera si (mai ales) Viata:

  Nascut la 17.02.1952, in Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filosofie-Istorie din Bucuresti a Universitatii din Bucuresti în 1977.

  Publica, in 1982, la Cartea Romaneasca, romanul “Luxul melancoliei”. Sustine ca alte doua carti scrise inainte de 1989 “au fost interzise de regimul comunist”.

  Dintre acestea, “Corpuri de iluminat” apare in 1990, tot la Editura Cartea Romaneasca (ulterior fiind republicata la Polirom si Humanitas, edituri care ii publica de altfel majoritatea lucrarilor). In total a publicat, pana azi, 14 carti, multe bazate pe reproducerea de Dosare din Arhive. Printre acestea se remarca volumul de „spalare” a lui Silviu Brucan (Saul Bruckner), “Dosarul Brucan”, publicat de Editura Polirom – detinuta de familia lui Serghei „Serge” Moscovici – in seria “Istorii subterane”, prezentata de Stelian Tanase si Radu Ioanid, sub egida Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în Romania condus de Marius Oprea.

  In 2002, Tanase se remarca prin publicarea, la Editura Compania detinuta de sotii Romosan – Kenneres, a lucrarii pseudo-memorialistice „Acasa se vorbeste in soapta”. Volumul pune fata in fata pagini dintr-un jurnalul tinut intre 1986 si ianuarie 1990 si o selecţie de documente din dosarul sau de urmarire de la Securitate (1984 – 20 decembrie 1989), in care purta numele de cod „Stefan”. Tanase sustine ca responsabil cu urmarirea sa era fostul ofiter de Militie si Securitate Gigi Netoiu.

  Familia si aventurile conjugale

  Tatal sau, Ion Tanase, a fost in tinerete Secretar II cu probleme organizatorice al Comitetului Regional UTM Bucuresti. Din aceasta pozitie a fost trimis la „Stefan Gheorghiu” pentru studii. In aceasta perioada a divortat de mama lui Stelian, din motive de infidelitate ale acesteia.

  Dupa „Stefan Gheorghiu”, Ion Tanase a fost repartizat la Ialomita, ca vice-presedinte al Consililului Popular Judetean cu probleme de comert si economice, in perioada in care prim secretar era Marin Vasile.

  Aici, pe perioada verii, erau adusi ambii sai fii (sunt doi frati Tanase), care erau angajati la restaurantul „Crama”, din Slobozia, pe post de cantareti.

  Mama lor ar fi fost, de asemenea, activista PCR. Dupa alte surse, mama, decedata dupa divortul de tatal sau, ar fi lucrat in DIE.

  Cea de a doua sotie a tatalui, mai tanara, fosta asistenta medicala luata de la Spitalul din Slobozia, a devenit la Bucuresti directoare a magazinului “Mistretul” din Piata Rosetti.

  Conform unor surse apropiate familiei, Ion Tanase a divortat si de aceasta sotie dupa ce a prins-o in pat cu fiul sau, Stelian Tanase. Conform acestora a fost vorba de fapt de un viol la care ar fi supus-o fiul vitreg, cazul fiind ulterior musamalizat la Militiei de catre organele de Partid.

  Activitatea comunista, „viata tainica” si reteaua kominternista/ securista:

  Stelian Tanase devine membru PCR in 1974, la 22 de ani. Sustine ca a fost exclus din PCR in anii ’80.

  Prima sa sotie, Nineta, a lucrat in perioada de dinainte de 1989 ca documentarista la Biblioteca Centrala de Stat. Venea adeseori la serviciu cu fata tumefiata, in urma unor batai violente aplicate de sot. Cei doi traiau separat, Stelian Tanase pretextand ca are nevoie de spatiu de creatie, drept pentru care acesta locuia intr-un apartament din zona 1 Mai.

  La data respectiva i s-a intocmit un dosar de verificare, fiind suspectat si de relatii inversioniste. Conform surselor din sistem, in aceeasi perioada Stelian Tanase a fost folosit ca „sursa” la SMB – Securitatea Municipiului Bucuresti.

  La vremea aceea tintea pozitia de membru plin al CC al UTC si lucra ca instructor cultural UTC la Casa de Cultura “Nicolae Balcescu”, din Parcul Bazilescu, organizand pe bani buni diverse concerte in Club T4, sau la Teatrul de Revista “Constantin Tanase” si Casa de Cultura “Infratirea intre popoare”.

  Cu toate acestea, cand se refera la aceasta perioada memoria sa este incetosata, refuzand sa explice cu ce s-a ocupat timp de 11 ani, din 1978 pana in 1989: „Dupa facultate am plecat la tara, unde am fost profesor timp de un an, apoi am devenit somer. Am avut o existenta foarte amestecata. Eram pe undeva pe la periferia societatii pentru ca nu aveam un dosar”.

  Conform unui material de presa despre cunoscutul spion ungar Rudas Ernö, fost partener de afaceri cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, la sfarsitul lui 1988, Rudas Ernö a primit ordinul sa întocmeasca un dosar despre activitatea lui Stelian Tanase, dupa ce acesta a redactat un protest anticomunist care a ajuns si la Ambasada Ungariei din Bucuresti.

  Misiunea lui Rudas ar fi fost aceea de a documenta gradul de credibilitate a lui Stelian Tanase, daca nu este cumva un provocator, precum si oportunitatea folosirii sale ca sursa pentru serviciile maghiare si rusesti.

  Informatia a fost facuta publica de un disident maghiar, Peter Banyai, odata cu lansarea uneia dintre cartile lui Stelian Tanase. Mai aflam ca în elaborarea dosarului despre Stelian Tanase cele mai multe informatii i-au fost furnizate lui Rudas Ernö de istoricul Lajos Demeny.

  Mare sef la GDS si fondator al „Societatii Civile”

  Imediat ce s-a fondat Grupul pentru Dialog Social, la initiativa lui Silviu Brucan si Andrei Plesu cu Mihnea Berindei pe post de organizator, Stelian Tanase devine redactor sef al publicatiei GDS, revista “22”, cu Dan Pavel redactor sef adjunct.

  GDS este creat ca pol ideologic al retelei neokominternului si Fundatia Soros ca executanta a directivelor. Presedinte al ambelor centrale antiromanesti este ales, simultan, agentul dublu Alin Teodorescu. Stelian Tanase este atat membru fondator al GDS cat si al Aliantei Civice. In 1991 este ales vicepresedinte al Partidului Aliantei Civice, în contextul in care presedintele formatiunii, Nicolae Apolzan Manolescu, un apropiat al lui Gheorghe „Gogu” Radulescu, era avizat chiar de B’nai Brith, unde fusese in vizita la recomandarea lui Zigu Ornea.

  In timpul demonstratiei din Piata Universitatii, Stelian Tanase era un intermediar intre GDS si Liga Studentilor, fiind respins de organizatorii manifestatiei si pentru ca milita ardent pentru „Glasnost” si „Perestroika”.

  In 1992 infiinteaza si Fundatia „Societatea Civila”, impreuna cu – printre altii – Alexandru Paleologu, Dan Pavel si Alexei Florescu, fost medic psihiatru la Spitalul de Urgenta si fiul fostului ministru Mihai Florescu (Iacobi Iancu), aflat in trecut in legatura fostului ambasador al Olandei in Romania, Stork Coenraad Frederik, si bun prieten cu Vladimir Tismaneanu.

  Fundatia editeaza revista „Sfera Politicii” – unde il regasim in functia de redactor sef adjunct pe Dan Pavel – si este finantata de organizatii de factura neokominternista din Statele Unite ale Americii si Europa.

  (Este de remarcat faptul ca Dan Pavel si Stelian Tanase se sustin reciproc in declaratii privind participarea lor la revolta din 21 decembrie 1989. Despre evenimentele din decembrie, Stelian Tanase sustine: ”Nu cred că regimul Ceausescu s-a prabusit in urma unei conspiratii a serviciilor secrete. Asta nu inseamnă ca in tara, atunci, nu au existat agenti de informatii straini”).

  Dintre temele revistei „Sfera Politica”: reforma in educatie, discriminarea etnica, politici sociale pentru romi, integrare europeana, negocierile de aderare, adoptarea acquis-ului comunitar, Pactul de Stabilitate in Balcani, independenta Kosovo, politica de securitate a Uniunii Europene, reforma institutionala, serviciile secrete.

  Dintre personajele promovate de Fundatia in cauza se detaseaza: Sabina Fati, Renate Weber, Valentin Stan, Gabriel Andreescu, Smaranda Enache, Mircea Toma, Andrei Oisteanu, Cristian Pirvulescu, Adrian Severin, Misa Ionescu, Anton Niculescu, Adrian Cioroianu.

  Deputat cu o singura initiativa legislativa in tot mandatul

  In 1992 devine si deputat în Parlamentul Romaniei, candidand pe listele Conventiei Democratice. Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, cand cele doua partide se separa. Tanase este atunci lider al unui asa-numit Grup Civic-Liberal, impreuna cu Crin Antonescu si Octavian Bot. Din acest grup politic ce milita pentru unificarea liberala, mai faceau parte, printre altii, Alexandru Paleologu, Calin Anastasiu, Dan Grigore, Alexandru Popovici si Ioan Ghise (majoritatea fosti informatori ai Securitatii).

  A urmat unificarea cu PL`93 absorbit in PNL in 1995. Tanase este vicepresedinte al Comisiei pentru relatii externe a Camerei Deputatilor pana in aprilie 1995. Intre 1993 si 1996 are o emisiune la Radio Contact, post patronat la vremea respectiva de Calin Popescu Tariceanu.

  In toata legislatura 1992 – 1996 este autorul unei singure Motiuni.

  Granturi de studii si concubinaj „prezidential”

  In aceasta perioada este beneficiarul unor granturi oferite de Scoala Woodrow Wilson (1993 si 1994). Obtine doctoratul în sociologie politica la SNSPA in 1996. Mai este beneficiarul unor burse oferite de: Universitatea din California la Los Angeles (UCLA) (1996 – obtinuta la catedra antiromancei notorii Gail Kligman – capusa a lui Mircea Eliade si fosta beneficiara a catedrei Ion Ratiu la Universitatea Georgetown); Fundatia Fulbright (1997 – la New School for Social Research, un fief al neo-marxistilor refugiati din Scoala de la Franfurt); Muzeul Memorial al Holocaustului, Washington DC (1998). In prezent, fiica sa, Roxana, este stabilita in Statele Unite unde si-a facut si studiile.

  A avut o relatie de concubinaj pe termen lung cu doctorita „prezidentiala” Daniela Rosca, care la randul ei a avut o relatie cu fostul presedinte Emil Constantinescu, motiv de mare raceala intre cei doi.

  Un film despre evrei si multe talk-show-uri pe la toti mogulii

  In 2000 realizeaza scenariul filmului „Struma”, produs de Intact – Antena 1 si regizat de Radu Bartholomeu Gabrea, despre vasul cu evrei originari din Romania, scufundat in 1942 in apele Bosforului, productie premiata la Festivalul International de la Ierusalim. Acelasi regizor este autorul filmului „Calatoria lui Gruber“, lansat anul acesta, despre „pogromul de la Iasi din 1941”.

  Incepand cu 1999, Stelian Tanase este realizator al unor emisiuni si talk showuri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune Pro TV, Antena 1 si Realitatea TV dar si TVR 1, unde, conform unor surse din Televiziunea nationala, ar fi fost angajat la cererea expresa a prim-ministrului de atunci, Adrian Nastase.

  Colaborator la Muzeul Holocaustului si profesor la Universitatea Bucuresti

  In anii 2004 – 2005 colaboreaza cu Radu Ioanid, pentru Muzeul Holocaustului, la un proiect legat de victimele evreiesti din Transnistria si Romania in perioada celui de-al doilea razboi mondial.

  În prezent, este profesor la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti. A sustinut conferinte la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum si la universitati americane, preponderend de stanga marxista, cum ar fi Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York.

  Membru al Comisiei Tismaneanu

  A fost membru al „Comisiei Tismaneanu” si co-autor al asa-zisului „Raport Final” al Comisiei Prezidentiale Consultative pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. In 2006, intr-una din putinele sale critici la adresa Comisiei in cauza, presedintele Traian Basescu a afirmat, cu referire la Stelian Tanase, dar fara a-l nominaliza, ca unii istorici au profitat de accesul la Arhivele Nationale pentru a copia gratuit mii de documente care datau pana in secolul al XVIII-lea.

  Posesiuni: scaun de director la Vantu, firma, medalia Crucea Casei Regale, vila la Bucuresti si apartament la Paris

  Este angajat al concernului de presa apartinand lui Sorin Ovidiu Vantu. Inainte de a detine noua pozitie de director general al postului, avea doua emisiuni saptamanale la Realitatea TV („Tanase si Dinescu” si „3X 3”), si era platit cu circa 20.000 Euro/Lunar. Este si angajat al Trustului detinut de Dan Costache „Dinu” Patriciu, publicand editoriale in „Adevarul”. In acelasi timp continua sa publice articole si în revista „22”.

  In 1991 a infiintat Societatea Comericiala Standard SRL, cu o cota de participare de 51% si cu asociatii Barbu N. Valentin Florin (21%) si Ricci Michel Anton Angelo (28%). In 1999 a infiintat Orient Expres Media SRL cu o cota de participare de 100%.

  In 2008 a primit de la regele Mihai Crucea Casei Regale, pentru serialul in 21 de episoade “Monarhia”.

  Detine o vila de 250 mp, pe strada Gala Galaction din Bucuresti, achizitionata in 1999 si modernizata, pe un teren de circa 360 mp, si un apartament la bloc, cu o suprafata de 52 mp, dar si un apartament la Paris.

  De altfel, intr-un interviu din octombrie 2008, a declarat ca se va stabili definitiv la Paris „incepand cu anul viitor”.

  Sursa: Avant la Lepre
  http://www.badpolitics.ro/stelian-tanase/

 4. Poate ar trebui puse reflectoarele mai mult şi pe acest Claudiu Lucaci. Ce hram poartă individul de ajunsese să fie propus CONSUL al României la New York? Face parte din structuri? Din alea fesenist-kaghebiste?

 5. Anonim

  Pledoaria domnului Marius Mioc este una naiva si partizana, pentru a-si sustine statutul de revolutionar, probabil in absenta unei profesii calificate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.