Liberalii se spala pe maini de mumia lui Lenin de la TVR. PNL condamna cenzura lui Stelian Tanase - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Liberalii se spala pe maini de mumia lui Lenin de la TVR. PNL condamna cenzura lui Stelian Tanase

Stelian TanaseReporter Virtual v-a relatat pe 10 februarie cum transmisia pe TVR International a episodului al X-lea din serialul Mostenirea Clandestina, realizat de Monica Ghiurco cu istoricul american Larry Watts – difuzat, de altfel, pe TVR 1, pe 29 ianuarie, a fost intrerupta la numai 8 minute de la inceperea ei, fara nici o explicatie ulterioara.

La câteva zile după acest incident, Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional a confirmat că Stelian Tănase a fost cel care a ordonat întreruperea emisiei  pentru a opri difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină.

Jurnaliștii de la exclusivnews.ro au solicitat PNL un punct de vedere oficial, cu privire la măsura abuzivă luată de Stelian Tănase în data de 7 februarie 2014. Iată poziția oficială a partidului, exprimată de Cristina Pocora, Purtător de cuvânt al PNL:

”Partidul Național Liberal nu a încurajat niciodată cenzura și nu își va schimba niciodată viziunea în ceea ce privește această practică ce nu are nimic în comun cu un partid cu doctrină liberală. PNL este împotriva oricărei acțiuni menite să îngrădească dreptul la libertatea de exprimare, ceea ce presupune libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei de orice fel, indiferent de frontiere, sub forma orală, scrisă, tipărită ori artistică sau prin orice alt mijloc. Precizez, totodată, că Partidul Național Liberal nu interferează cu politica editorială a Televiziunii publice. Îmi exprim convingerea că veți putea primi mai multe lămuriri pe acest subiect la Comisiile pentru cultură, artă și mass-media din cadrul Parlamentului României, care asigură controlul parlamentar asupra activității TVR

Cu toate că PNL se spală pe mâini de scandalul de cenzură din TVR, viața lui Stelian Tănase în fruntea televiziunii publice pare să fie scurtă. El este interimar până în luna iunie, iar eventuala ruptură definitivă PSD – PNL va conduce la numirea unui alt reprezentant, de data aceasta al PSD, în fruntea TVR. Totodată, este posibilă și scurtarea interimatului lui Stelian Tănase, în funcție de evoluțiile politice.

Sursa: RV via ZO

Cititi si: Narcisa Iorga despre sedinta cu scantei de la CNA in Cazul Stelian Tanase vs Larry Watts: Mica publicitate: Director de-o vară la TVR, susțin cenzura. Aștept un nou mandat în CNA »

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.