Prof. Nicolae Balint pentru Ziaristi Online: Spiritul Iancului și necesara solidaritate. Ce a fost la Targu Mures. FOTO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Prof. Nicolae Balint pentru Ziaristi Online: Spiritul Iancului și necesara solidaritate. Ce a fost la Targu Mures. FOTO

Targu Mures 19.03.2014Spiritul Iancului și necesara solidaritate

Organizată de Uniunea ”Vatra Românească” din Tîrgu Mureș, cu sprijinul unor asociații și organizații civice românești, manifestarea din data de 19 martie a.c. de la Tîrgu Mureș a fost menită a afirma spiritul de solidaritate al românilor mureșeni cu situația ingrată în care se află românii din Harghita și Covasna – discriminați și tratați ca o minoritate etnică în zona respectivă – și față de care autoritățile statului român dau dovadă de o inexplicabilă indiferență.

La ora 16,00, în fața Catedralei Mari din Tîrgu Mureș, spiritul de libertate al Iancului a adunat circa 700 de persoane. Atât organizatorii, cât și cei prezenți se așteptau să fie mai mulți participanți. Poate că timpul a fost de vină. A plouat și a fost rece, doar sufletele – atâtea câte au fost – păreau a fi ceva mai calde.

În rest… discursuri, ca de obicei, și angajamente liber asumate.

Dintre cei care mă așteptam să fie prezenți – ”patrioții de serviciu” – au lipsit mulți. Dintre vorbitori i-am remarcat însă pe prof.ing. Florin Oproiescu, președinte al Uniunii ”Vatra Românească” din Tîrgu Mureș, prof. Ilie Șandru, președinte al Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, precum și pe col. (r.) dr. Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Deși diferite ca și conținut, în cuprinsul alocuțiunilor rostite de cei trei amintiți anterior, am remarcat tema ”necesarei solidarități românești în fața iredentismului maghiar tot mai manifest și mai violent.”

Nicolae BALINT

Foto Targu Mures: Nicolae Balint

Foto Bucuresti: Florian Cristache

Sursa: Ziaristi Online

No Hai la Bucuresti Foto Florian Cristache

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.