Basescu, presedintele Gagauziei! Un editorial dur, marca Grid Modorcea - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Basescu, presedintele Gagauziei! Un editorial dur, marca Grid Modorcea

Zemanta Related Posts ThumbnailUn mascarici de export

A trebuit ca Rusia sa ocupe Crimeea ca sa vedem cum mascariciul de la Bucuresti se da mare, sa aflam din gura lui ca el e expertul politicii in regiune, sa le dea lectii europenilor si americanilor, fiindca analiza corecta, crede el, se face pe malul Marii Negre, probabil la un protap si o stacana cu vin! Daca era asa de bun expert, de ce nu ne-a avertizat din timp ce are de gand Putin, de ce nu ne-a spus cum a vandut el flota ca ministru, cum a vandut tara occidentului, cum a devenit un mascarici, o paiata a puterilor straine? Scoate capul, o face pe cocosul, dupa ce a fost decapitat. Si el, si tara. Acum toti vor ceva de la Romania. Si Jirinovski ne indeamna sa cerem Ucrainei sa ne dea inapoi ce ne-a luat, Cetatea Alba, de pilda, pamant vechi romanesc, care tinuse de regatul dacic al lui Burebista.

Daca analiza se face pe malul Marii Negre, de ce nu ne spune ce se va intampla cu Moldova, cu Transnistria sau Gagauzia, fiindca ar fi bun de presedinte in Gagauzia. Romanii au deja un presedinte demis, expert in suspendare, de ce nu l-ar propune si pentru export? Sa le dea el lectii tuturor cum se pierde demnitatea de om!

A trebuit sa intre rusii in Crimeea, ca Mascariciul national sa-i lase in pace pe detinuti, desi el e pornit sa-si bage toti adversarii la parnaie, ca atunci cand nu mai e presedinte, sa poata sa redevina jucator! A lasat in pace si politica interna, nu mai spune nimic de Antonescu sau Ponta, acum ii da sfaturi lui Timofti. Speculeaza ca un milog istoria pe care o fac altii. Si cate minuni nu mai asteapta urechile romanilor, care s-au saturat sa tot fie manipulati de un mascarici tot mai penibil, lipsit de credibilitate pana si in familia lui nea Ion, de la coltul strazii, care l-a votat pentru eternitate.

Mascariciul de la Bucuresti nu are nici o idee de politica externa, nici o previziune, e ca un orb, ba mai rau, fiindca un Thiresias s-a dovedit un adevarat profet al antichitatii. Thiresias da, dar nu Polifem. Iar cu Pazvante ne aflam in sfera lui Polifem. Acum romanii trebuie sa fie ca Ulisse, foarte dibaci, fiindca se tulbura apele, se provoaca sentimentele nationaliste, se fac jocuri necurate, toate bubele si excesele ies la iveala. Romanii ii au ca maracini in tara pe ungurii iredentisti si pe mascariciul Polifem, asa cu in afara au devenit deodata importanti pentru Jirinovski aka Eidelștein, care azi ne tamaiaza, iar ieri ne numea „stat artificial locuit de tigani”. Romanii trebuie sa fie intelepti, acum e cazul sa-si apere ce au mai bun in istoria lor, sa nu dea apa la moara extremismului si mai ales mascariciului, care sare mereu calul. Cu fiecare vorba, el face un rau intr-o directie sau alta. Oameni ca el ar trebui sa nu mai fie la carma unor popoare. E cazul si lui Putin. Sa lase omenirea sa se conduca dupa normele care au dus-o in acest prag global de interese comune. Ceea ce este bun pentru unii, va fi bun pentru toti.

Grid Modorcea

Corespondenta de la New York

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.