BAROANE şi CU UN IOHANNIS NU SE FACE PRIMĂVARĂ. Două editoriale fenomenale de George LIXANDRU, un jurnalist incomod care îşi caută de lucru la BUZĂU - Ziaristi OnlineZiaristi Online

BAROANE şi CU UN IOHANNIS NU SE FACE PRIMĂVARĂ. Două editoriale fenomenale de George LIXANDRU, un jurnalist incomod care îşi caută de lucru la BUZĂU

George Lixandru Greva Foamei Priaria Consiliul Judetean BuzauUită-te la tine, baroane! Botul îți este din ce în ce mai gros, fălcile ți-s tot mai dolofane și de-abia mai poți – Doamne! – să surâzi cu buzele alea groase, șterse de unsoare. Ceafa s-a îngroșat, gușa s-a accentuat, burta îți acoperă tot, mă și mir cum dracu faci de mai poți să te piși cu boltă pe noi, cei care te-am ales. Chiar și părțile de dindărăt sunt exagerat de reliefate, chiar expresive, dominante, dedesubtul croielii scurte. Cred că nu mai iei dimineața o felie de pâine cu magiun de casă și o cană de lapte de la mă-ta de la Pănătău, multiplicate cu răbdări prăjite. Te-ai umplut bine, bă, până la râgâială. Ca porcul nostru strămoșesc când îl îndopăm, aproape de Crăciun, ca să ne dea untura noastră cea de toate zilele.
Uită-te la tine, bă, baroane! Cam așa arată un porc politic împuțit, veritabil… Ce buze, ce gușă! Cam acesta e modelul de perfecțiune fizică pe care îl impune politica, curvă de Românica, adepților. Mafiot împuțit, analfabet, corupt, arogant, abject și infractor de rang înalt… astea sunt calitățile unui baron local, 100% dedicat ”politicii”…

Ți-aduci aminte ce sfrijit erai când te-ai înscris la liberali și cum ne cerceta privirea ta ațâțată după pricopseală: Ce să le promit eu ăstora, ce să-i mint? Îndopat cu bunurile noastre nu-ți mai dăm de nas și ți se pare că suntem aduși pe lume ca să slujim mădularele tale, burții, gușii, sacului și desagilor tăi: acesta era rostul nostru, a trebuit să-l aflăm de la tine, flămândule, roșcovanule, boboșatule, umflatule.
Ne-ai împuțit salteaua pe care te-am culcat, ne-ai murdărit apa din care ai băut și cu care te-ai spălat. Picioarele tale se scăldau în Buzău, și mirosea până la Brăila, corcitură dintre un bou și-o javră! I-auzi! Vrea trei părți și din văzduhul meu, ca să răsufle în răcoarea mea numai el.
Uite-te, bă, la mine! Baroane! Să ne desfacem hârtiile amândoi, eu cărțile și hrisoavele mele, scrise pe cerul și apele Buzăului, și tu zdrențele tale. Scrie pe ale tale ceva, bă, repetentule? Scrie undeva ce-ai făcut, în afară de faptul că ți-am dat voturile noastre și te-ai pus pe furat? Nu! Păi, ce scrie pe cârpele tale? Degete șterse de zoaiele meselor îmbelșugate?

Ai plătit patru sute de mii de euro ca să-ți cumperi candidatura la Consiliul Județean Buzău. Ai scos din pălărie un candidat cu numele contracandidatului tău, ai măsluit, ai dat mită, și ai ieșit prezident. Zilele trecute, ți s-a făcut milă și le-ai dat câte o sută de lei unora asemenea ție, mai puțin burdihanul tău umflat, deh, n-au avut vrăjeala ta, și i-ai pus să mă împroaște cu noroi într-o emisiune televizată și aranjată, în direct, doar-doar, o să anihilezi impactul gestului meu disperat asupra opiniei publice. I-ai și găsit! Un escroc – Fane Avramescu, zis Mucea – care anii trecuți apărea într-o știre despre cum furați voi voturile populației, ca fiind colonel, deși n-a terminat decât șapte clase, și chiar și alea la fără frecvență ori prin penitenciarele patriei, o informatoare notorie, nevastă de colonel ceaușist – Mariana Radu – care-și spiona colegele din spitalul județean Buzău chiar și pe veceu, să nu care cumva să scape o pârțâială contra regimului, acum mamă de viceprimar penelist-pedelist-pesedist și penal – despre care am multe de scris, și un ”poiet” – Ștefan Dima – care, ca să mai vadă și el o sponsorizare pentru maculatura pe care o mâzgălește, ar împroșca-o cu noroi și pe mă-sa! În fapt, sunt convins că cei trei doar au „desemnat” cu limbuța comentariile dejectate în emisiunea respectivă. Deoarece, proști ca noaptea, după cum îi știu, și neștiind decât cum să frece pixul, nu să și scrie, nu văd cum ar fi putut să închege coerent cele câteva propoziții care le alcătuiesc vocabularul.

Iar ca să nu zică lumea că nu ai încercat să ai o discuție cu mine, mi-ai trimis-o pe doamna ”of, inima”, șefa compartimentului tău juridic de dezinformare, să mă convingă că-mi vreți tot binele din lume și, ca atare, să vă semnez o cerere în care vă solicitam, pe lângă locuință, și un ajutor social de urgență. Că – vezi, Doamne – așa era legal. Am semnat! Ca să nu existe suspiciunea, așa cum tot voi ați insinuat, că demersul meu ar avea oarecare conotații politice. Ba, chiar începusem să mă îndoiesc de justețea aprecierilor mele în privința ta!

Uită-te la tine, baroane! Ce mi-ai răspuns? Până și această cerere, dictată de juriștii tăi, ai trimis-o la coșul de gunoi printr-un răspuns delirant: nu e de competența ta! Unde este cuvântul tău, bă, baroane? Uită-te la tine: orice vorbă ce-ți iese pe gură este doar un grohăit sinistru de porc îndopat peste măsură, deranjat în clipele de siestă cu neamurile pe care le-ai angajat la Consiliul Județean Buzău!
În altă ordine de idei, nouă, dacă ne-a ieșit un fruct în grădină, ai pus labele pe el și l-ai spurcat. Dacă un primar îți cere bani pentru un proiect pentru comunitate, îl întrebi mai întâi ce-ți iese ție la o asemenea afacere. Deșert rămâne pe unde treci! Deșert și găuri în bugetul public. Arde-v-ar focul de vii cu tot neamul vostru, viermilor! Ați supt poporul acesta de vlagă, l-ați înjosit, l-ați înfometat prea mult!

O să vină și vremea în care o să tremuri, căzătură! Așa s-a întâmplat cu toți care au umblat să ne fure binele ce ni l-a dat Dumnezeu. Îngrășat peste măsură, o să devii curând șoriciul nostru la un Crăciun care va să vie exact ca în ’89! Pentru că și noi te urâm la fel de mult cum ne urăști și tu! Și, să nu uiți, exact cum te piși tu pe noi, alegătorii buzoieni prinși în flagrant de nepricepere la vot, așa mă piș și eu pe cuvântul tău! Baroane!

de George Lixandru / Gazeta lu’ Buzoianu

Cu un Iohannis nu se face primăvară

colc5a3u-lu-buzoianuCeea ce nu înțelegem noi, românii, este că o schimbare nu se face cu o floare. Cu un Iohannis nu se face primăvară! Ne-a demonstrat asta istoria recentă, atunci când l-am ales pe Traian Băsescu pentru prima oară președinte, ne demonstrează haita de lupi care se regrupează acum în jurul președintelui ales. Toată poleiala schimbării se duce odată cu instalarea la putere a noilor aleși, dând la iveală aceleași figuri care, în numele cinstei, își consolidează averile cu bani publici, aceiași ipocriți care vorbesc de funie în casa spânzuratului, aceleași cumetrii cu gura plină și mânjită de zoaiele meselor îmbelșugate. De altfel, schimbarea este dorită doar de populație, partidele românești orbitând în jurul unui sistem de interese dispus și capabil să arunce interesul public peste bord, la prima ocazie. Au în comun compromisul, năravul de a se dedulci cu banul public și înclinația de a-i înțelege și ierta pe păcătoși. Cu asemenea oameni, schimbarea nu are cum să aibă loc. Cine sa o facă? Cei care sunt, la rândul lor, creațiile fostelor guvernări? Cine să modifice percepțiile bieților români despre societate, implantate în conștiința lor de PCR-PSD-PDL-PNL? Noi, niște bieți idea­liști și naivi, care am deșteptat niște așteptări utopice bazându-ne doar pe un entuziasm de moment, bine manipulat, stimulând astfel energii care s-au epuizat fără rost? În fapt, toată furia acestui vot nu a fost împotriva lui Ponta și a PSD, ci împotriva sistemului. Instituțiile conduse de același soi de indivizi primitivi și aroganți, care au uitat cum și cine le-a dat puterea? Este ridicol și dacă te gândești. În ziua în care am avut „onoarea” de a-l cunoaște pe președintele Consiliului Județean Buzău, am văzut cum lucrează și actualii conducători. Un cetățean oarecare, având lacrimi în ochi, era dat afară din prefectură. Îndrăznise, bietul om, să ceară socoteală pentru amânarea la „sfântul așteaptă” a rezolvării unor abuzuri săvârșite de foștii prefecți de Buzău. Să te mai miri, după ce te-ai convins că satele romanești trăiesc și astăzi timorate, la discreția bunului plac al micilor tirani locali, de ce românii declară, la fiecare “schimbare”, că nu au încredere în cei veniți la putere, de ce ei consideră că noul sistem este în fapt cel vechi, remodelat, așa, de ochii lumii, cu aceleași piese, mentalități, structuri și păcate capitale, osificate si ele, nu atât în persoane de data aceasta, ci în chiar specificul funcțiilor pe care noii veniți le ocupă, ca niște clone perfecte ale predecesorilor lor?! Iată de ce vă spun astăzi, după ce entuziasmul s-a stins, că schimbarea nu va avea loc! Atâta timp cât provinciile românești vor rămâne la discreția baronilor locali, sclipiciul Crăciunului va trece repede, dar primăvara tot nu va veni! Bună dimineața!

George Lixandru/ DC News

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.