Grid Modorcea: Doliu la Artmark. Ecto-Patapievici şi-a găsit o nouă gazdă - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Grid Modorcea: Doliu la Artmark. Ecto-Patapievici şi-a găsit o nouă gazdă

Basescu si Patapievici decorat 2014Doliu la Artmark

Primesc iar o veste de doliu din Romania: dupa moartea actorilor George Motoi si Sebi Stefanescu, se anunta moartea casei de licitatie Artmark, unul dintre locurile inca nepolitizate, aflate pe mana oamenilor de afaceri, care, pas cu pas, au facut lucruri bune in acest domeniu al artei, care era gol, lipsit de suport negustoresc, fiindca marea criza a artei in Romania se datoreaza lipsei de colectionari autentici si de sprijin al lor prin institutii specializate. In doar 6 ani de existenta, grupul Artmark a capatat personalitate pe piata de arta din Romania, a primit si recunoasterea internationala, atat din partea lui Business Review, cat si din partea lui TEFAF Art Market Report, care a inclus-o printre cele mai notabile case de arta din Europa.

Am remarcat nu o data nivelul profesionist al licitatiilor, am cautat sa o ajut cu informatii din America, despre felul cum au loc aici licitatiile la Sotheby’s sau Christi’s, am relatii bune cu oameni care lucreaza in aceasta institutie privata, mi s-a parut o sansa pentru cultura romana, dar acum aflu ca domana Manuela Plapcianu s-a retras din functia de presedinte a grupului Artmark si i-a facut loc unui om total compromis pentru Romania, Horia-Roman Patapievici. Acest “intelectual al lui Basescu” a facut numai rau culturii si tarii, a compromis imaginea Romaniei, cel putin aici, la New York, toti fug cand aud de ICR, care este asociat constant cu un focar antisemit, de cand institutia a organizat o expozitie cu insemne naziste.

De asemenea, se cunoaste faptul ca Pataharbici, cum i se spune amartaloiului, a dus de rapa ICR. O investigatie a corpului de control al guvernului a descoperit nereguli grave in timpul mandatului sau aberant de lung (datorita lui Basescu, care a ignorant total un memoriu legat de abuzurile lui Patapievici semnat de 200 de intelectuali romani). Sunt lucruri cunoscute, mediatizate. Toate aceste abuzuri s-au ridicat la sume exorbitante. Ne asteptam sa aflam care este rezultatul, ce decizie s-a luat, cat are de dat inapoi statului Patapievici et co? Dar se intampla ca si in cazul puscariasilor, fac inchisoare de forma, au celule ca in vacanta, apoi cand se elibereaza, isi vad in continuare de afaceri.  Despre Patriciu s-a spus ca a delapidat statul roman de un miliard de euro. S-a recuperat vreun euro din acesti bani?! Guvernul lui Ponta nu recupereaza nimic, ii cocoloseste pe banditi, asa cum striga printre gratii si Nutica Udrea, ca “hotii sunt in libertate”. Dimpotriva, din 2015, a pus biruri pe pensionari, ia taxe din pensii, din amaratele de pensii, plus ca leul s-a devalorizat vertiginos, fapt care face din pensile romanesti o rusine mondiala!

Guvernul fura deci bani de la cei care au muncit o viata pentru o pensie de nimic, iar hotii adevarati, marii mafioti, raman liberi si ferice, ba sunt cocotati iar in varful piramidei. Artmark parea o afacere privata cinstita, devenea un model de piata, dar din acest moment ea poarta pe frontispiciu o panza de doliu, pe care scrie “Amartaloi Pataharbici”! Aflu ca domana Manuela Plapcianu e in Top Forbes 50, care o considera una dintre cele mai influente femei din Romania. Ma indoiesc. Ce fel de om de afaceri este dansa, daca a putut sa faca o asemenea… placinta?! Sa se numeasca Manuela Placintaru sau Plapumaru, plus varianta Plapciumaru (“pentru unii muma, pentru altii ciuma”), fiindca a facut o asemenea schimbare de masca, s-a acoperit cu plapuma Pataharbici, sa ne demonstreze ca nimic curat nu se poate face in Romania. Cum merge ceva bine, trebuie neaparat compromis, murdarit! De ce avea nevoie Artmark de o asemenea caricatura in fruntea ei? Patapievici a venit odata la Artmark, la casa Cesianu, si se plimba pe acolo ca o stafie, apoi a tinut o prelegere cu totul ridicola, pe care am consemnat-o in articolul Frumoasa care, iata, bate campii

Pescuia in ape limpezi. Reptila, isi anunta atacul. Desigur, aruncat din barca ICR, el cauta o alta barca, sa se salveze de la inec. Si a gasit-o. O barca buna, solida, de perspectiva. Daca a intrat in rol aceasta spoiala, acest spalacit de filosof, antiroman, care a spus ca “Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam”, se va alege praful din Artmark. Va rezulta in curand ca nu are coloana vertebrala, asa cum marele filosof al cartii “Politice” a scris ca “poporul roman are structuta fecalei”.

Compromiteti tot, frati romani, fiindca acceptati sa se produca o batjocora pe fata a Romaniei, a tot ceea ce are ea mai sfant. Iar Artmark are opere de seama, valori ale patrimoniului national, opere ale celor mai valorosi artisti romani. Sa vedeti acum ce se va alege din acest patrimoniu! Qui prodest un asemenea experiment organizatoric? Vorba ceea, la placinte, inainte, la razboi, inapoi!

Grid Modorcea

Corespondenta de la New York

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.