Cine este Ciprian Nica "Bratosin", turnătorul Securităţii care vrea să condamne în fals prima mişcare anticomunistă din lume - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Cine este Ciprian Nica “Bratosin”, turnătorul Securităţii care vrea să condamne în fals prima mişcare anticomunistă din lume

ciprian-nica-razvan-chiritaCondamnarea comunismului cu gura de către Traian Băsescu nu a dus la absolut nimic în România. După 9 ani de la show-ul futil din Parlament, un turnător al Securităţii, ajuns deputat – prin fals si uz de fals în formă continuă – şi chiar ditamai vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, urmăreşte să condamne în mod fraudulos prima mişcare anticomunistă din lume, chiar azi, 24 iunie, la 88 de ani de la fondarea Legiunii Arhanghelul Mihail.

Vedeţi: Eliade, Cioran şi Gyr în pericol de a fi interzişi de un turnător al Securităţii, un şantajabil şi un şpagar de milioane de euro

ORDONANŢA ROŞIE. Proiectul “legii anti-legionare” uită bolşevicii comunişti şi pune semnul egal între virtute şi crimă

UPDATE: Apel către Deputaţi: Nu vă transformaţi în marionetele unui turnător al Securităţii! Nu-i interziceţi pe Eliade, Cioran şi Noica! Nu ştergeţi memoria primei mişcări anticomuniste din lume printr-o lege anti-constituţională, “legea anti-legionară”! S-a votat: 302 pentru, 3 abţineri, 0 voturi negative

Dar cine este acest Ciprian Nica?

Deputatul PSD Ciprian Nica, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Juridice a Camerei, a colaborat cu Securitatea, potrivit unei deciziei definitive luate vineri, 11 aprilie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), transmite Mediafax (foto sus Răzvan Chiriţă).

Deputatul a mai precizat că nu îşi va da demisia din Comisia Juridică. “De ce să îmi dau demisia din Comisia juridică? Cu ce afectează verdictul de colaborator? Că nu mai este politie politică!”, a afirmat fostul turnător cu tupeu într-o intervenţie TV.

De profesie notar, ca şi soţia sa, de altfel, Nica este unul dintre cei mai prosperi parlamentari din judeţ şi are un rol cheie în Camera Deputaţilor, fiind omul nr. 1 al PSD în Comisia Juridică, cea care lucrează pentru cele mai importante legi, cum ar fi modificarea Constituţiei sau a Codului Penal, scrie Ziarul de Vrancea. În decembrie 2012, Nica a candidat pentru un nou mandat în Parlament, dând o declaraţie pe propria răspundere în care afirma că nu a colaborat cu Securitatea. În actualul său mandat s-a remarcat ca varf de lance în ceea ce s-a numit “Marţea neagră din Parlament”, un asalt asupra statului de drept, în urma căruia s-ar fi dorit mutilarea Codului Penal, în folosul clientelei politice. Este vorba despre schimbările operate pe ascuns de aleşi în „marţea neagră“  din 10 decembrie 2013, girate de Ciprian Nica, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Atunci, deputaţii au amputat articolul 147 din Codul Penal şi i-au exclus din categoria de „funcţionar public“  pe preşedintele ţării, parlamentarii şi persoanele care practică meserii liberale (notari, avocaţi, executori judecătoreşti), adăugând că aceştia răspund penal, civil sau administrativ în baza legilor speciale după care funcţionează. Numai că legile invocate nu prevăd sancţiuni penale pentru cei care practică profesiuni liberale şi nici pentru parlamentari. Curtea Constituţională a anulat votul din parlament şi a atras atenţia că, prin modificările aduse, „legiuitorul reglementează un regim juridic de natură să le confere un statut privilegiat faţă de restul persoanelor care exercită funcţii şi demnităţi publice“. După “marţea neagră”, Nica a fost convocat la Ambasada SUA pentru a da explicaţii.

Locotenetul Marinescu: “În relațiile cu organele de Securitate a dat dovadă de sinceritate”

Potrivit dezvăluirilor din dosarul său, Nica, elev la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Ploiești, a fost recrutat de locotentul Nicolae Marinescu, după terminarea orelor, în biroul rezidentului „Popa”. CNSAS a descoperit  că acesta a livrat nouă note informative ofițerilor. Potrivit raportului de recrutare,  Nica provenea dintr-o familie „cu origine socială sănătoasă”: tatăl era merceolog la CAP Țifești, membru PCR, iar fratele era ofițer în cadrul MAN. Notele infomative semate de „Bratosin” sunt scurte și privesc, în general, activitatea colegilor din internat. „Vă informez că elevul Butnaru Ovidiu, de la Liceul I.L. Caragiale, are relații cu elevii străini din Pakistan. Face cu ei afaceri cu țigări și, de la un timp, le face cunoștință cu diverse fete”, turna acesta, pe 14 martie 1977. „Vă aduc la cunoștință că elevul Mihăilescu Ștefan, anul IV P, de la Liceul de Muzică și Arte Plastice Ploiești, a întreținut legături de prietenie cu mai mulți elevi străini care locuiesc în internatul Liceului nr. 6. L-am văzut foarte des plimbându-se cu aceștia și chiar la restaurant. Este un tip nu prea inteligent, mediocru la învățătură și la specializate, sociabil și totuși nu inspiră încredere”, scria Bratosin, pe 21 septembrie 1976, potrivit evz.ro. Într-o notă de analiză, din 18 iulie  1977, semnată de locotenetul Nicolae Marinescu și aprobată de căpitanul Ion Oprea, actualul vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Ciprian Nica, era lăudat pentru activitatea sa. „Dând dovadă de interes în munca de culegere a informațiilor, colaboratorul a furnizat materiale informative despre unii elevi străini aflați în atenția UM 0625 RP (Unitate a Securității specializată în contraspionaj și antiterorism -n.r). De asemenea, a furnizat informații și despre colegi de-ai săi care aveau preocupări de a întreține relații cu elevii străini, în scopul de a procura obiecte de la shop. În relațiile cu organele de Securitate a dat dovadă de sinceritate, corectitudine și punctualitate la întâlnirile planificate. Nu a fost recompensat și nu sunt suspiciuni de deconspirare. Apreciem corespunzătoare activitatea informativă desfășurată de colaboratorul Bratosin”, descria securistul.

Iată ce scria actualul deputat PSD

Notă nedatată: „Vă infomez că numitul Bîrzea Tinu, elev anul V la chimie și cazat la internatul Liceului nr. 6, camera 54, împreună cu colegul său ascultă fecvent emisiunile postului „Europa Liberă”. De asemenea, vecinii din camerele 53 și 55 participă la ascultarea emisiunilor acestui post. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Bîrzea Tinu nu a fost semnalat organelor noastre”.
Sarcini: „Să stabilească cu cine ascultă emisiunile, dacă le comentează”.
Măsuri: „Verificări la BID (Biroul de Informatică și Documentare -n.r. ) și școală”.
Însemnare marginală a lt. col. Jipa Constantin, șeful Serviciului 1 din IJ Prahova: „Semnalizați-l organizației UTC (Uniunea Tineretului Comunist-n.r.) și conducerii liceului”.

Nota nedatată: „Vă informez că, într-una din serile petrecute în camera elevului Niță Mihail (Liceul de Arte Plastice), unul din elevii străini, din Capul Verde, Francesco Amaro, întreținea discursuri politice și anume despre capitalism, despre diferența dintre viața din socialism și capitalism. De asemenea, acest elev străin întreține relații de prietenie cu elevii din Palestina. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Niță Mihail nu este cunoscut  în evidențele noastre”.
Sarcini: „Să se stabilească în concret natura discuțiilor, ce relații își creează în rândul elevilor români și în ce constau”.
Măsuri: „Verificarea elevului Niță Mihail la BID și școală, vor fi dirijate și alte surse din cadrul liceului pe lângă elevul străin”.
Însemnarea lt. col. Jipa Constantin: „Semnalați-l.”

Notă nedatată: „Vă informez că numita Camarad Daniela întreține relații cu mai mulți cetățeni străini din cadrul internatului Liceului nr. 6. În luna ianuarie a fost plecată de acasă câteva zile, fiind căutată de către mama ei în internat. În aceeși seară, un milițian a găsit-o în camera unui elev din Palestina. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Camarad Daniela a fost semnalată organelor noastre și de alte surse”.
Sarcini: „Să stabilească relațiile, intențiile elevilor palestinieni”.
Măsuri: „Nota copie se va exploata de către tov. lt. mj. Dinu Petrică, căruia i se va înmâna o copie”.

Nota din 17 noiembrie 1976:„Vă informez că elevii Stavri Eugen și Butnaru Ovidiu, de la Liceul Caragiale, întrețin relații de prietenie cu elevii străini care sunt cazați la internatul Liceului nr. 6, și anume Ahmed, Nobil și Tarik. Sunt văzuți în compania lor foarte des, atât în internat cât și în oraș. Au obiceiul de a mai cumpăra lucruri sau obiecte (țigări, gumă, casete) de la aceștia. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Stavri Eugen nu este cunoscut în evidențele noastre. Butnaru Ovidiu este în atenția tov. lt. Urțilă”.
Sarcini: „A fost instruit cu sarcini generale.”
Măsuri: „Nota copie, la tov. lt. Urțilă.”
Nota din 23 martie 1977: „Vă informez că, în săptămâna 1 martie – 4 martie 1977, unul dintre elevii străini din Pakistan, pe nume Ahmed, cazat la internatul Liceului nr. 6, a vândut trei (3) ceasuri marca Ruhla. De asemenea, acest elev, împreună cu un alt coleg al lui, Isami, face vânzări de țigări cumpărate de la shop. Țigările le poartă cu el într-o geantă sport, de formă paralelipipedică, de culoare gri închis. Bratosin”.
Observațiile lt. Nicolae Marinescu: „Elementele semnalate sunt în atenția grupei UM 0625 RP.”
Sarcini: „I s-a efectuat instructajul general”.
Măsuri: „Nota copie se va înmâna tov. lt. mj. Dinu Petrică și se va exploata.”

Angajamentul semnat: „Subsemnatul Ciprian Nica, născut în Țifești (Vrancea) și domiciliat în Țifești, elev al Liceului de Muzică și Arte Plastice din Ploiești, anul III P, cunoscând că apărarea patriei este o datorie a fiecărui cetățean din RSR, mă angajez să ajut organele de Securitate prin furnizarea de date și infomații despre persoane, fapte ce ar aduce prejudicii Securității statului. În colaborarea cu organele de Securitate mă angajez să fiu sincer și cinstit, să respect adevărul și totodată să nu divulg secretele colaborării niciunei persoane indiferent de gradul de rudenie și funcție. Sunt conștient că respectarea prezentului angajament ar leza unele relații ale Securității statului. Informațiile pe care le voi furniza sub formă de note scrise le voi semna cu numele de Bratosin, în loc de numele meu real”. 2 iunie 1976, informează scrie Ziarul de Vrancea

Şi ziarul Curentul a consacrat la vremea deciziei ICCJ un articol de fond problematicii turnătorului Nica:

Sentinţă definitivă: deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a fost “turnător” la Securitate

Scris de Vasile Surcel

Premierul Victor Ponta nu ratează absolut nici o ocazie de a se văicări, pe toate drumurile de ,”securiştii” lui Băsescu, dar şi a le promite acoliţilor săi, ajunşi pe mâna justiţiei, că-i va scăpa, cât de curând, de regimul ,,securistic,,  coordonat direct de la Palatul Cotroceni. Adevărul este, exact ,,viciovercio,, cum se zice prin mahalale. Sau, într-un limbaj ceva mai elevat: ,,Cine zice, ăla este. Iar asta pentru că o mulţime de turnători ai fostei Securităţi s-au aciuiat exact în apropierea lui şi foşgăie atât în propria lui “ogradă” ideologică, cât şi prin partidele cu care PSD colaborează cot la cot.
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au decis, printr-o sentinţă definitivă, că deputatul PSD Ciprian Nica, actualul vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor a colaborat cu Securitatea încă de pe vremea adolescenţei, pe când era elev de liceu. Primele informaţii privitoare la trecutul securistic al PSD-istului Ciprian Nica au apărut în februarie 2009, când CNSAS a trimis către Curtea de Apel Bucureşti o notă în care se afirma că el ar fi colaborat cu fosta Securitate. Dar, prima ,,omologare” juridică oficială a calităţii lui de turnător a fost înregistrată în octombrie 2009, când magistraţii Secţiei Contencios din Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au decis, în primă instanţă, că Nica a colaborat cu fosta Securitate încă de pe vremea când era elev al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Ploieşti. Ulterior, deputatul PSD a atacat acea primă decizie la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, inbstanţa supremă care a menţinut decizia Curţii de Apel. Din documentele găsite de investigatorii CNSAS în arhivele fostei Securităţi rezultă că Nica ar fi semnat un angajament de colaborare încă din anul 1976, când, la vârsta de 17 ani, a primit numele conspirativ de “Bratosin”. Atunci, recrutarea sa a fost efectuată “pentru a asigura o supraveghere cât mai bună a mediului de elevi”.

Nu recunoaşte nimic

Pus în faţa acestei sentinţe definitive, deputatul Nica s-a apărat declarând că legatura lui cu Securitatea nu a fost una de colaborare, pentru că el nu ar fi avut decât un angajament. “Eu am recunoscut angajamentul, dar nu mi s-a admis proba cu martori, să spun de ce am angajat. Mi s-a refuzat dreptul de a face dovada de ce am semnat angajamentul acela. Am contestat şi scrisul. Am aflat şi eu, după aproape 40 de ani, cine era ofiţerul rezident”. Întrebat dacă îşi va da demisia din înalta funcţie pe care o deţine în acest moment,  Nica a declarat că nu are de gând să îşi dea demisia din Comisia juridica a Camerei Deputatilor, al carei vicepresedinte este: “De ce să îmi dau demisia din Comisia juridică? Cu ce afecteaza verdictul de colaborator? Că nu mai este poliţie politică. Eu nu comentez decizia ICCJ, voi căuta soluţiile să-mi fac dreptate, dar voi căuta să aflu de ce mi-a fost respins recursul. Aştept să vină avocatul, să stau de vorbă. Dacă se va impune, voi merge şi la CEDO, consider că mi s-a încălcat un drept la apărare. Am facut recurs la ICCJ să fiu trimis spre rejudecare, ca să pot să mă apăr”. În acelaşi context, Ciprian Nica a mai precizat că, în urma deciziei de colaborare cu fosta Securitate i-a fost afectată imaginea: “Consecinţele nu sunt decât morale. E un stigmat pe care îl port, asta este, o chestie din copilărie, din adolescenţă. Încerc să îmi păstrez calmul şi trebuie să merg mai departe. Dacă trebuie să plătesc acum, asta este viaţa. N-am furat, n-am omorat, n-am turnat pe nimeni la Securitate, nu este scrisul meu. Asta n-am fost lasat să dovedesc, că a fost scrisul meu. Trebuie sa văd şi eu motivarea de ce mi-a respins recursul”. Ceea ce nu spune deputatul PSD este că, în mod noral, această decizie definitivă, pronunţată de instanţa supremă are şanse mari să-l aducă din nou în faţa justiţiei. Procedurile legale spun că, la numirea într-o înltă funcţie oficială el trebuie să fi depus o declaraţie semnată pe propria răspundere, privitoare la faptul că nu a colaborat  cu fostele organe de represiune ale regimului comunist, concret, cu Securitatea. Iar în cazul în care a semnat un asemenea act, ar avea mari şanse să fie anchetat penal sub acuzaţia de ,,fals în înscrisuri oficialeăă.

Securişti lipsiţi de imaginaţie

Deşi acum Nica spune că colaborarea cu Securitatea a fost doar un scurt episid din tinereţea lui îndepărtată, documentele de arhivă atestă că el a turnat ,,intens” la fosta poliţie politică comnistă care i-a oferit mai multe nume conspirative. Dar mai atestă şi faptul că, departe de a fi nişte agenţi super-inteligenţi, foştii securişti erau nişte indivizi lipsiţi de imaginaţie care nu-şi chinuiau prea mult minţile şi aşa odihnite, atunci când căutau nume conspirative pentru ,,sursele” pe care le racolau. Dar şi că, la vremea lui, Nica a fost un fel de ,,Trei în unu”: documentele de arhivă menţionează că, în afară de ,,Bratosinăă, el a mai avut şi alte câteva nume conspirative. Spre exemplu Pintea. Dar şi Felix şi Deleanu. Ori în ceea ce priveşte ultimele două pseudonime, el pare a fi un avatar al altor trunători, cu mult mai celebri decât el. Iar aste pentru că, după cum bine ştim ,,Felix” a fost ,,numele de artistă” al lui Dan Voiculescu, iar ,,Deleanu”, cel al fostului ziarist şi actualul politician Sorin Roşca Stănescu.
De fapt, Nica nu este decât ultimul nou venit în şerpăria turnătorilor care foşgăie pe lângă PSD-ul condus acum de Victor Ponta. Mult mai sus, a ajuns turnătoarea ,,Sanda” care, sub numele ei real de Rodica Stănoiu, a ocupant, cândva, fotoliului de ministu al Justiţiei. Iar în actualul Guvern Ponta III, există un Mihnea Costoiu despre care, deocamdată, se ştie doar că, tot pe vremea când era elev de liceu, a semnat şi el un angajament de colaborare cu fosta Securitate. Iar dacă acestora le adăugăm şi numele lui Dan ,,Felixăă Voiculescu, a lui Sorin Roşca ,,Deleanu” Stănescu, omologaţi şi ei ca turnători la Securitate, ori pe cel al lui Andrei Marga, care a semnat, şi el un angajament, avem imaginea clară a adevăratului ,,regim securistică” din România de azi, şerpăria care colcăie în jurul actualei guvernări.

Ce se naşte din pisică…

În ultimele zile, guvernarea PSD-istă este zguduită, din temelii de imensul scandal legat de numele lui Adrian Duicu, baronul local despre care DNA spune că ar fi dus corpţia până la vârf, direct în biroul lui Victor Ponta. Presa locală, concret, ziarele din Reşiţa, aduce în atenţia publică un vechi episod care demonastrează că, întradevăr, ,,ce se naşte din pisică, şoareci mănâncă”. Concret, este vorba despre faptul că Toma Duicu, bunicul lui Duicu cel din zilele noastre a fost cel care l-a vândut Securităţii pe Nicolae Ciurică, unul dintre ultimii partizani din Banat, care a luptat, cândva, cu arma în mână, împotriva regimului comunist. Cu toate acestea Victor Ponta, exact precum ,,hoţul care strigă hoţii” este cel care se vaită acum că România a ajuns pe mâna unui regim ,,securistică”, conchide ziarul Curentul.

Chiar şi revista 22 a centralei kominterniste din România (GDS), care acum, probabil, va lăuda prestaţia turnătorului, scria, în 2013, următoarele:

Informatorul `Bratosin` revizuieste Constitutia. Deputatul PSD Ciprian Nica si DELATIUNILE sale complete la Securitate

Declarat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) colaborator al Securitatii, vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Ciprian Nica, face acum parte din Comisia de revizuire a Constitutiei. Nica isi turna colegii de camin pentru ca ascultau Radio Europa libera si « intretineau relatii cu elevi straini ».

Ciprian Nica a fost recrutat in 1976, a primit numele de cod « Bratosin » si era deosebit de bine apreciat de ofiterii de Securitate pentru « munca de culegere de informatii utile organelor noastre ».

Dupa ce a fost chemat in judecata de CNSAS si dupa ce a pierdut procesul la Curtea de Apel Bucuresti, deputatul PSD sustine in apararea sa la instanta suprema ca “scrisul din angajament este total diferit de scrisul din notele date Securitatii”.

“Inscrisurile depuse la dosarul cauzei nu imi apartin, astfel incat nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca in numele meu au fost date declaratii la fosta Securitate”, arata “Bratosin” in fata judecatorilor de la instanta suprema.

Invidios pe colegii cu bani

Intr-o nota olografa din 21 octombrie 1976, predata locotenentului Martinescu Nicolae de la IJ Prahova, Serviciul 1, liiceanul Nica arata urmatoarele: “Va aduc la cunostinta ca elevul Mihailescu Stefan, anul IV P, de la liceul de Muzica si Arte Plastice Ploiesti, a intretinut relatii de prietenie cu mai multi elevi straini care locuiesc in internatul licelui nr. 6. L-am vazut foare des plimbandu-se cu acestia si chiar la restaurante. Este un tip nu prea inteligent, mediocru la invatatura si la specialitate, sociabil si totusi nu prea pare sa inspire incredere. Vrea sa para ca are multa personalitate. De curand a afirmat fata de sursa ca a fost pe litoral, unde a cunoscut cativa cetateni polonezi, dintre care unul era actor. De la inceputul anului scolar sus-numitul locuieste la gazda ep strada Petrarca”, relata in urma cu 37 de ani, “Bratosin”, alias Ciprian Nica.

Detalii intime

Alta turnatorie olografa este semnata de acesta pe 14 martie 1977. “Va informez ca pe la mijlocul saptamanii trecute, pe 24 sau 25.02. ac unul dintre elevii straini (nu mai stiu ce tara din Orient), care in cursul anului trecut a locuit la internatul Liceului nr. 6, a venit cu masina sa marca Peugeot si a lasat colegilor sai un geamantan tip diplomat. Nu a stat nici 10 minute”.  

O alta nota, nedatata, primita de acelasi locotenent Martinescu si aflata la dosar precizeaza urmatoarele: “Va informez ca numita C. Daniela intretine relatii cu mai multi elevi straini din cadrul internatului Liceului nr. 6. In luna ianuarie a fost plecata de acasa cateva zile fiind cautata de catre mama ei la internat. In aceeasi seara un militian a gasit-o in camera unui elev din Palestina”.  

“Valijoara” suspecta

Vigilent, viitorul deputat social democrat raporta cu lux de amanunte orice miscare suspecta in cadrul internatului in care era cazat. “Va informez ca pe la jumatatea lunii decembrie, la internatul liceului nr. 6 Ploiesti, a venit un cetatean cu o masina marca Fiat 124 sau 125 cu numarul inmatriculare 2 –PH- 3636 si a luat trei elevi din Palestina. Unul dintre cetatenii straini, inalt cam de 1,80, slab si cu parul mare, avea valijoara”, mai scria “Bratosin”.

Diferenta dintre socialism si capitalism

Intr-o alta nota informativa semnata « Bratosin » se vorbeste despre una «  din serile petrecute în camera elevului N.M., unul dintre elevii străini, F.A., întreţinea discuţii politice şi anume despre capitalism, despre diferenţa dintre viaţa din socialism şi capitalism”.

La finalul notei, ofeterul de Securitate dispune măsura verificării elevului turnat la şcoală, dirijarea şi altor surse din cadrul liceului pe lângă elevul străin”.

O altă turnătorie privea un elev care asculta Radio Europa Liberă. Ofiţerul de legătură a scris pe marginea notei: „Semnalaţi-l organelor UTC şi conducerii liceului”.

Laudele ofiterului de securitate

Ofiterul care l-a recrutat ii face lui Nica o caracterizare flatanta, in contradictie cu declaratiile ulterioare ale demnitarului, potrivit carora a fost recrutat prin santaj, dupa ce a cumparat doua radiocasetofoane de la elevi straini. “Din verificarile efectuate cat si din cunoasterea personala a candidatului , rezulta ca este un elev bun la invatatura, talentat, cu o comportare corecta in scoala, modest, sociabil, ceea ce-i permite sa desfasoare o munca de culegere de informatii utile organelor noastre. In prezent colaboratorul a terminat liceul si sustine examenul la facultate. S-a stabilit cu colaboratorul sa ne anunte in cazul ca va reusi la facultate sau se va incadra in productie pentru a face legatura cu ofiterul care deserveste obiectivul”.

Concluzii clare

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 9 octombrie 2012, ca Ciprian Nica a colaborat cu Securitatea. Demnitarul a contestat notele olografe, a cerut o expertiza si rezultatul i-a fost defavorabil. A dorit o contra expertiza criminalistica care sa infirme faptul ca Angajamentul, notele ulterioare si cursurile scrise de mana de la Facultate apartin aceleasi persoane.

A atacat cu recurs decizia instantei si Inalta Curte a stabilit primul termen pentru 10 aprilie 2014.

Notar public si deputat

In prezent, Nicolae Ciprian Nica este deputat PSD de Vrancea si se afla la al doilea mandat. De profesie notar public, Nica are patru terenuri in Panciu– Vrancea,  trei imobile in Panciu si Focsani, patru autoturisme dintre care doua de lux, bijuteriile si obiectele de arta declarate valoreaza 10.000 de euro. In conturi, Bratosin a declarat ca are 600.000 de lei si a imprumutat 25.000 de euro.

Din activitatea de notar public, deputatul, impreuna cu sotia au castigat anul trecut 271.000 de lei, la care se adauga indemnizatia de parlamentar de 51.000 de lei, 12.000 de euro de la Uniunea Nationala a Notarilor Publici si 5.000 de lei de la Corpul Notarilor Publici din Galati.

Vezi AICI declaratia de AVERE a lui Nica.

Acest om a fost ales să interzică în mod fraudulos şi deasupra Legii supreme, Constituţia României, prima mişcare anticomunistă din lume.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

16 comments

  1. Pingback: Apel către Deputaţi: Nu vă transformaţi în marionetele unui turnător al Securităţii! Nu-i interziceţi pe Eliade, Cioran şi Noica! Nu ştergeţi memoria primei mişcări anticomuniste din lume printr-o lege anti-constituţională, “legea an

  2. Pingback: Apel către Deputaţi: Nu vă transformaţi în marionetele unui turnător al Securităţii! Nu-i interziceţi pe Eliade, Cioran şi Noica! Nu ştergeţi memoria primei mişcări anticomuniste din lume printr-o lege anti-constituţională, “legea anti-l

  3. Pingback: Scandal cu mult fum în CNSAS pe tema colaborării lui Gyorgy Frunda cu Securitatea. Cărtărescu e pe vine | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  4. Pingback: Eliade ar fi arestat pe aeroport: Cine au fost legionarii şi ce voia Corneliu Zelea Codreanu. Un STUDIU al istoricului Ioan Scurtu, ce ar putea fi INTERZIS de o nouă Lege aberantă, neostalinistă - Ziaristi Online | Ziaristi Online

  5. Pingback: CENZURA, reinstaurată pe şest în România, prin mâna unui turnator al Securităţii. O Lege stalinistă se îndreaptă spre un preşedinte cu bunici prigoniţi de sovietici. O va promulga? | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  6. Pingback: EXTRAORDINAR: ELIADE AR FI ARESTAT PE AEROPORT… | CENZURA ESTE FRÂNA GÂNDIRII LIBERE

  7. Pingback: EXCLUSIV. Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost "fascistă". Legea "antilegionară", o operaţiune împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a poporului român şi a evreilor din România - Ziaristi Online | Ziaristi Online

  8. Pingback: EXCLUSIV. Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost “fascistă”. Legea “antilegionară”, o operaţiune împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a poporului român şi a evreilor din România | MAGAZIN CRITIC

  9. Pingback: Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost “fascistă” | Bucovina Profundă

  10. Pingback: Apel emoţionant către Iohannis din partea fiicei lui Mircea Vulcănescu, privind aşa-zisa “lege antilegionară”: Căutaţi Adevărul! VIDEO | Victor Roncea Blog

  11. Pingback: Apel emoţionant către Iohannis din partea fiicei lui Mircea Vulcănescu, privind aşa-zisa “lege antilegionară” | „Căutaţi Adevărul!” - Stiri Presa Online

  12. Pingback: Un Apel către Iohannis din partea Doamnei Măriuca Vulcănescu: Fiţi drept! VIDEO. O lege aberantă vrea să-l condamne din nou pe Mircea Vulcănescu, "criminalul de război" care a adus României 58 de tone de aur - Ziaristi Online | Ziaristi

  13. Pingback: Mircea Vulcănescu 2 | "de Hillerin" – Familii cu nume istorice

  14. Pingback: Legea “Elie Wiesel” urmăreşte desfiinţarea Istoriei anticomuniste a României. Florian vs Ogoranu. ANALIZĂ, Documente şi Imagini exclusive cu Mişcarea de Rezistenţa Armată din Munţii Făgăraşului | MĂRTURISITORII

  15. Pingback: Legea Antonescu, 217/2015 - o lege strâmbă, profund antiromânească | Dan Tanasa Blog

  16. Pingback: Legea "Elie Wiesel" – o lege strâmbă, profund antiromânească. ANALIZĂ de Dan Tanasă - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.