EXCLUSIV. Centrele Cercetaşilor României contestă asocierea lor cu propaganda sexuală şi homosexuală în şcoli și solicită retragerea semnăturii ONCR - Ziaristi OnlineZiaristi Online

EXCLUSIV. Centrele Cercetaşilor României contestă asocierea lor cu propaganda sexuală şi homosexuală în şcoli și solicită retragerea semnăturii ONCR

Cercetasii Romaniei - Cioplea
În urma scandalului declanşat de o directoare  de la Cercetaşii României care militează pentru propaganda sexuală şi homosexuală, Centrele Locale cer Organizaţiei Naţionale să-şi retragă semnătura de pe un aşa-zis “apel de urgenţă” pentru “educaţie sexuală”, iniţiat de grupări neo-comuniste.

Vedeţi: Scandal la Cercetaşii României, infiltraţi de homosexuali. Şefa de la “centru” a semnat filialele catolice şi ortodoxe alături de “gay”şi anticreştini pentru “educaţie sexuală” în şcoli

Scandalul de la Cercetaşii “gay” ai României se amplifică: Consiliul Naţional al Scoutului Catolic se dezice de propaganda pentru educaţie sexuală promovată de Mihaela Gîrleanu de la ONCR, partenera FDSC

Cine sunt cei care vor să impună propaganda homosexuală în şcoli. NUME, adrese, telefoane. “Frontul Feminist” al Reţelei Soros, în acţiune pentru “educaţia sexuală” în şcoli. EXCLUSIV

Iată Protestul Centrelor Locale:

Centrele Locale cu Specific Catolic din Organizaţia Naţională Cercetaşii României
Adormirea Maicii Domnului, București
Filiala Scout Sfânta Tereza, București
Cioplea, Sf. Fecioară Maria Regină
Sf. Francisc, Iași
Preasfânta Inimă a lui Iisus, Nicolae Bălcescu
Adormirea Maicii Domnului, Pildești
Coborârea Duhului Sfânt, Adjudeni
Fericitul Ieremia, Bacău

În atenţia Consiliului Director al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României

Centrele Locale semnatare nu sunt de acord cu decizia Consiliului Director de a semna initiativa Apel de urgenţă-educaţie sexuală în şcoli acum! și solicită retragerea ONCR din acest proiect.

Aceasta este o iniţiativă care nu a implicat consultarea liderilor din organizaţie.

Educația sexuală este un subiect cu impact major asupra sănătății societății pe care îl considerăm necesar a fi trecut printr-un proces decizonal mult mai complex și orientat către rezultate calitative mai degrabă decât cantitative.

Chiar dacă semnarea Apelului nu angrenează în mod oficial ONCR în campaniile celorlalte organizații inițiatoare sau semnatare, considerăm că asocierea cu o parte din acestea este periculoasă din prisma ideologiilor pe care ele le promovează și poate avea următoarele consecințe:

Lezarea imaginii mișcării cercetășești prin atribuirea acesteia a unor principii și valori care nu o reprezintă

Scăderea încrederii părinților în calitatea educației oferită copiilor lor

Nașterea reticenței instituțiilor cu care cercetășia colaborează sau interacționează. Ex: Ministerul Educației, Biserica Catolică, Biserica Ortodoxă etc.

Implementarea viitoare a programului de educație sexuală poate ajunge să folosească metode care să încalce dreptul la intimitate, să lezeze demnitatea persoanei umane

Credem că o educaţia sexuală trebuie să se întâmple în familie. Încurajăm și confirmăm disponibilitatea pentru formare în direcția respectului de sine și a aproapelui, a grijii față de sănătatea fizică și spirituală a fiecăruia, a caracterului curat, a deschiderii la viață, a prieteniei, a iubirii curate, a conștiinței morale, a deschiderii la comunicare între adult (părinți) și copil.

Suntem de acord cu faptul că mișcarea cercetășească are și trebuie să aibă în continuare impact major în societatea civilă, iar implicarea noastră este binevenită în diferite demersuri legate de educație. Recomandăm însă prudența și dozarea energiei noastre organizaționale în favoarea copiilor și tinerilor cu care lucrăm ca principale filtre pentru deciziile pe care le luăm în acest sens. Considerăm că principalul impact trebuie să se reflecte în rezultatele procesului educativ prin care trec miile de beneficiari ai programelor noastre, mai moderat în luări de poziții pe zona de politici publice-rol pe care îl au ONG-uri partenere și prietene cu alt tip de profil decât al nostru.

Gata oricând!

Cristina Farcaș și Gabor Ghitisor

Adenda: Centrul Local “Sfânta Fecioară Maria-Regină”, Cioplea – Cercetaşii României

In cadrul intalnirii cu liderii din CL Cioplea am discutat despre apelul de urgenta – educatie sexuala in scoli si am ajuns la urmatoarele concluzii:

– consideram ca locul educatiei sexuale este in familie, si nu la scoala

– educatia sexuala in scoala nu duce la scaderea cazurilor de violenta sexuala. In Suedia, tara in care se face educatie sexuala in scoala, numarul acestor cazuri a crescut (https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Sweden#/media/File:Number_of_crimes_reported_per_100,000_population_in_Sweden,_1993-2013.svg ). Acelasi lucru se poate observa si in Marea Britanie (http://www.theguardian.com/society/2015/jan/22/number-rapes-police-england-wales-rises-31-percent), o tara in care cazurile de genul dramei din judetul Vaslui sunt foarte des intalnite.

– educatia sexuala in scoala nu scade numarul de sarcini nedorite (http://www.dailymail.co.uk/health/article-123195/Sex-education-fails-pregnancy-test.html)

– nu suntem de acord cu promovarea ideologiei LGBT, ideologie care cuprinde si ideea de identitate sexuala. Aceasta se afla in contradictie cu rezultatele cercetarilor stiintifice din ultimii ani (http://www.onenewsnow.com/perspectives/bryan-fischer/2014/06/17/the-latest-in-scientific-research-there-is-no-gay-gene)

– am observat ca limbajul in care este scris acest apel de urgenta este unul plin de clisee ideologice. Aceste clisee nu contribuie intr-un mod pozitiv la deschiderea unui dialog pe aceasta tema.

– nu suntem de acord cu asocierea cu unele dintre asociatiile cosemnatare (de genul ACCEPT, Militia spirituala, AUR sau ASUR).

Nu in ultimul rand, pentru ca textul are o incarcatura ideologica mare, aceasta incarcatura va fi atasata numelui organizatiei. Chiar daca acest lucru nu a fost dorit in momentul semnarii scrisorii, aceasta asociere va avea loc in mintea multor oameni, lucru care nu este chiar benefic pentru noi, putand conduce la o reticenta din partea parintilor la inscrierea copiilor lor in cercetasie.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Posibile articole | misucroitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.