Hipsterimea şi rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace. O Scrisoare de Maria F. Palade - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Hipsterimea şi rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace. O Scrisoare de Maria F. Palade

Stay Fooled and Lose a Revolution - Colectiv ROmaniaARC PESTE TIMP

1989, Piața Palatului – 2015, Piața Universității

PREDAREA ȘTAFETEI

Dragă hipsterime, rocărime și alte alea,

Vezi că ești masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace!
S-a încercat cu polițistul și n-a prea ieșit (cîtă simpatie populară poate aduna un jandarm, fie el și mort, nu?); dacă nu le ieșea cu clubul (de vreme ce incendierea unui azil de bătrîni ar fi rămas doar o știre tristă și atît), atunci încercau ceva cu Simona Halep, cu Hagi, cu vreo Sinagogă (deși poate ar fi fost mult prea…etnic) sau cu vreo grădiniță. Niciodată cu o biserică ortodoxă. De ce? Simplu, pentru că indirect ar fi promovat-o. Și dincolo de asta, maeștrii manipulării știu mai bine decît oricine că, în mod real, ortodocșii reprezintă doar o minoritate; pe cine să emoționeze moartea unor “pupători de cadavre”?
Ca și la Revoluție, grupul țintă a fost cel al tinerilor; singura moarte colectivă care stîrnește emoții intense, care scoate din minți, care poate urni mulțimile.
A fost apoi doar o simplă formalitate utilizarea eficientă a presei mainstream și a internetului. În 1989 a fost mai greu, e drept, dar s-au descurcat binișor. Și-n definitiv ce-i mai ușor decît să speculezi nervii întinși la limită, frustrările, năduful, acumulările unui sfert de secol fără direcție și sens? Mă gîndesc acum că, în fond, în asemenea condiții, orice eveniment putea să detoneze o astfel de încărcătură. Astăzi însă, cînd lumea virtuală e mai reală decît realitatea, nu atît evenimentul în sine declanșează evenimente, cît “comentariul” lui. Abia “comentariul” evenimentelor mișcă mulțimile. Spre ce? Păi spre ce vrea Marele Păpușar: același din Ucraina pînă în Orientul Mijlociu și mai departe. A nimicit deja culturi, economii, suveranități. A fructificat tot ce i-a căzut în mînă. A învățat legea istoriei, nu mai umblă cu brutalități, nu se mai umple el personal de sînge. A găsit metoda prin care victima, din propria-i voință, mișcată de un dibaci “comentariu” al evenimentelor, să iasă din colivia mică și să intre în colivia mare. Hoțomanii noștri valahi vor pieri. Vor lua cu ei stilul vulgar de a jefui, manelismul lor, exhibiționismul lor de doi bani. Vor fi înlocuiți cu băieții discreți, stilați, legitimi, trans-naționali, neoconi. Tehnocrații Goldman Sachs, mai știi? Ca în mai toate coloniile. Nu va mai fi nicio corupție. Pentru că nici țară nu va mai fi.
Nu contest sinceritatea și bunele voastre intenții. Dar asta nu-i suficient. Trebuie să fii isteț, corect informat, intuitiv, bine așezat în valorile verificate ale neamului, să știi ce vrei. Dar cînd pui botul la mizerii cusute cu ață albă gen “vrem spitale, nu catedrale”, cînd strigi a dambla “Colectiv, Colectiv, Ole, Ole, Ole”, cînd bravezi cu ce nu-i de bravat d-alde “sunt o mamă satanistă”, cînd scîrbit, pe bună dreptate, de politicieni ceri pur și simplu “schimbarea sistemului” (cu ce, cu dictatură?) iar după aia bîjgui ceva cu “vrem tehonocrați”, adică îi vrei pe cyborgii ăia neo-liberali fără mamă, fără tată, e clar că nu ești nici isteț, nici “înșurubat” în valorile neamului, și nici nu știi ce vrei. Ești pur și simplu PROST. Sau poate doar PROSTIT. Efectele însă sunt aceleași.

Dragă hipsterime, rocărime și alte alea, ești pe cale să ne arunci din dinții plevușcăi autohtone în fălcile rechinilor globali. Sunt de acord cu tine: plevușca asta valahă, zgomotoasă, lacomă și vulgară trebuia înlăturată. Dar ai grijă: nu tu faci sau ai făcut asta, ci DNA-ul. Care numai o instituție românească nu e. Iar DNA-ul ăsta curăță locul de cățeii noștri, pentru a face loc dulăilor lor. Dar tu nu te-ai prins. În timpul cînd trebuia să pui mîna pe carte, tu “o ardeai underground”, n-aveai timp. Te-ai jucat de-a dracu` pînă ai dat de el. Și-acum bocești fără să vrei să pricepi nimic din cele ce ți s-a întîmplat și strigi năuc, la comandă, “jos patriarhul”, de parcă ăla ți-a bătut în cuie ușa bibliotecii și ți-a dat foc în haznaua aia a dracilor botezată de Ana Pauker și ai ei. Dar tu în loc să pleci genunchiul la rugăciune te-ai nărăvit și mai tare.

Prima parte a “montajului” Marilor Păpușari ai isprăvit-o: îl ai pe Iohannis, ți-ai luat țara înapoi. Regia te-a distribuit ca marionetă și-n partea a doua: îl cuplezi acum pe Robocop cu “guvernul lui” de tehnocrați globaliști. Fără să-ți dai seama ai realizat idealul: fuziunea mașină-mașină.

Uite, hop-țop a apărut și eternul FMI cu noi oferte de împrumut. Tocmai ce Ponta anunțase încheierea datoriilor și-l poftise să cînte la altă masă.

Așadar, ce să-ți mai zic…Poate doar că nu-i de ajuns să fii “tînăr” și “frumos”, cum te tot flatează bogdanrareșii televiziunilor, mai trebuie să fii și deștept. Și nu ești.

PS: Felicitări Serviciilor. Au lucrat perfect!

Maria F. Palade via Ziaristi Online

P.S. Z.O.: Servicii-servicii, dar ale cui?

P.P.S.:

Colectiv Piata UNiversitatii - Cotroceni - Soc in Civil Oct 2015

Print Friendly, PDF & Email

17 comments

 1. Îmi pare rău dar… şi textul de mai sus face parte din marea manipulare. V-aţi gândit vreodată că, dacă s-ar afla rezultatele REALE ale investigaţiilor, s-ar putea da naştere celui de-al treilea război mondial şi ultimul? Că aşa s-ar petrece lucrurile dacă o ţară NATO ar fi atacată HIBRID de un anumit stat mai de peste mare.

 2. totusi prioritatile

  Treaba noastra e sa ne dispunem in jurul valorilor nationale autentice, sa aparam Ortodoxia si daca se poate sa sustinem lupta impotriva coruptiei si a altor rele. Asa cum stie fiecare grup: unii atacand calari, altii strecurandu-se ca umbrele etc.

  Articolasul e cam depasit, multi dintre noi sunt
  mai pregatiti ca cei din servicii, fiindca au o alta
  libertate, dar nu numai, ca sa nu mai spun ca o buna parte a lor sunt chiar parte a fortelor nationale.

  ps: pana la urma si noi putem spune ca ne-am folosit de servicii, daca s-au implicat, n-am sa spun cum, suspans

 3. Pingback: Un punct de vedere… - Ion Coja

 4. Pingback: Hipsterimea şi rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluţie încoace. O Scrisoare de Maria F. Palade | Bucovina Profundă

 5. Pingback: Cine a pregătit și orchestrat campania: “vrem spitale, nu catedrale!” ….???? (o variantă interesantă)

 6. Un prost prostit

  Iar promovati imbecilii! Bravos! Uite ca eu prefer sa nu plec genunchiul la rugaciune! Uite ca eu prefer sa “bravez”, spunand ca sunt “satanist”, daca societatea asa crede despre cei care au murit la concert. Uite ca eu nu vreau sa fiu “bine așezat în valorile verificate ale neamului”. Uite ca pe mine nu ma intereseaza ca “DNA numai o institutie romaneasca nu e” – ba, daca absurditatea asta ar fi reala, m-as bucura! Uite ca eu as prefera sa plece “Hoțomanii noștri valahi” si sa vina “băieții discreți, stilați, legitimi, trans-naționali, neoconi”. De ce? Pentru ca la “baietii aia stilati” nu prea vezi nenorocirile care se intampla aici, la “hotomanii valahi”. Deci, sa stea linistita dra. neo-comunista, nu doar eu prefer cele scrise mai sus – aseara inca eram macar 3000 in Piata Universitatii – si nu ne intereseaza ca o pesedista care face jocul puterii amenintate ne considera “prosti” sau “prostiti”. RUSINE!!!

 7. Pingback: Scrisoare deschisă: Hipsterimea şi rocărimea română, masa de manevră a celei mai abjecte manipulări de la revoluție încoace!

 8. Pingback: La Hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil a apărut Calendarul 2016 cu Părintele Justin Pârvu | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

 9. matusa tamara

  de punctele de vedere ale cate unui semidoct “don profesor”, parlamentar sub ilici, maare patriot, la o adica si daca e cazul gaseste el ceva sa-si linisteasca constiinta! Mimetic si lunecos, ca sa nu ajun la mai raul care se spune despre el in targ. Profil butucanos si straveziu, lipsit de simtul persectivei si de profunzime, ai de l-au propus parlamentar au putut sa doarma linistiti. Soldatul de plumb al carei armate nici el nu mai stie, dar o gaseste instinctul!

 10. Lucian I

  Maria F Palade , tu incerci sa discreditezi piata din gindirea ta sincera , sau cu interes ?
  Spui ” cînd scîrbit, pe bună dreptate, de politicieni ceri pur și simplu “schimbarea sistemului” (cu ce, cu dictatură?) ” ..
  De ce nu duci tu ideea pina la capat si sa explici de ce schimbarea sistemului ar fi o manipulare.
  poate nu esti la curent sau nu vrei sa fii la curent cu ce se mai intimpla in piata acum .
  Exista un forum de discutii, flipcharturi pe care se string propunerile de schimbare.
  De fapt slogane nu prea se mai striga, aseara suporterii au incercat sa perturbeze forumul apropiindu-se de acesta. Apoi si-au revenit si s au retras in locul lor, caci este loc pt amindoi.
  Ce faci tu prin articolul tau este o incercare de discreditare a pietei.
  Cum sa spui ca in piata sint hipsteri si rockeri ? 🙂
  Oricum lumea se maturizeaza, apropo de sloganul ‘vrem spitale nu catedrale’ – nu se mai striga, oamenii inteleg ca e nevoie de a INTARI ideile cele mai importante ale reformarii din temelii a sistemului.
  Asta se intimpla in strada acum, se intaresc idei. Hai la revedere, mai incearca si cu art articol. 🙂

 11. Cetateanul revoltat

  Maria F. Palade = cea mai abjecta manipulăre de la revoluție încoace!
  Habar nu am cine esti, dar mai mult ca sigur esti platita de cineva. Te pricepi sa amestesci adevarul cu minciuna.
  Nu iti doresc raul, dar TINE MINTE: cand tu sau cineva drag tie va avea o problema medicala gandeste-te la una din afirmatiile pe care o combati “vrem spitale, nu catedrale”.
  De aceea iti recomand cu caldura sa stergi din agenda numarul “112” si sa il introduci pe cel al patriarhiei! Tu esti cea care afirma ca noi restul punem “botul la mizerii cusute cu ață albă”. Deci “nu pune botul” la 112.
  Si inca ceva: am observat ca articolul e scris cu “î” si nu cu â (ex: “cînte”). Se vede ca esti din garda veche. Pe pagina ta de facebook nu apare poza ta si nicio informatie relevanta. Nu ai curajul “sa te arati”.
  Desi sunt trecut de prima tinerete, pentru ca sunt PARINTE, si ma gandesc la viitorul copiilor mei, imi permit sa fac o afirmatie atat in numele parintilor cat si al tinerilor care au iesit in strada: “NE LASI !!!”
  DE OAMENI CA TINE VREM SA SCAPAM !
  CONCLUZIA: Maria F. Palade, tu esti cea care face cea mai abjecta manipulăre de la revoluție încoace!
  Probabil vei publica mai departe cu alt pseudonim, dar nu uita unde trebuie sa suni atunci cand nu te simti bine!

 12. vlad

  e un articol comercial, oarecum prostesc, depinde de perspectiva. Un asemenea articol care imparte nu-i ridica pe oameni, reuseste doar sa enerveze. Ce sens are sa-ti focalizezi atentia asupra pasiunilor unora, poate trecatoare, pentru a urechea “strada”? Multe pornesc de la o educatie care va trebui regandita din temelii. Asta daca vrem sa restauram normalitatea, sa redevenim demni si puternici, dar nu vad ce legatura are aici.

  Avem o datorie fata de cei care au visat pentru noi, atatea generatii, si ne-o vom face. Chiar daca ar fi sa rasturnam muntii!

 13. E groasă de vreme ce au intrat în sevraj postacii lui Soros! Nu le-a ieşit pasenţa şi acum scot clăbuci pe nas şi gură. Nici unul nu s-a semnat – adică nu există trimitere spre blogul lui, spre profilul liu. Doar nişte nume anonime. Şi cu mesaje ala Hitler şi Stalin: “DE OAMENI CA TINE VREM SA SCAPAM” Şi prin ce metode vreţi să scăpaţi de doamna care-şi semnează ideile? Cu revolverul? Camera de gazar? Gulagul? Că de contra-argumente nu am dat.

  • eXpress

   |Author

   @Donkeypapuas
   Tocmai de aceea le-am lasat. Am mai sters o serie intreaga, in care se injura. De asemenea, la fel de interesant, am observat si sters, evident, un sir lung de postaci de-ai lui Gabriel Oprea. Poate DNA-ul afla si cum sunt platiti… 🙂

 14. Gerula

  Pentru sorosisti si opariti nici nu prea e nevoie sa te deranjezi. Suflam cativa si o sa creada ca a venit tornada, coboara printre soareci. Apoi e mai greu sa-i deosebesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.