HVIM Transilvania - Aripa paramilitară a UDMR. Beke Istvan Attila şi extremiştii HVIM susţinuţi de primarul UDMR Bokor Tibor şi Consiliul Târgu Secuiesc. DOVEZILE - Ziaristi OnlineZiaristi Online

HVIM Transilvania – Aripa paramilitară a UDMR. Beke Istvan Attila şi extremiştii HVIM susţinuţi de primarul UDMR Bokor Tibor şi Consiliul Târgu Secuiesc. DOVEZILE

Targu Secuiesc - HVIM - 64 comitate -Primar Bokor Tibor - Wass Albert - Beke Istvan Attila - SRI DIICOTReferiri la Beke Istvan în materialele traduse de Centrul European de Studii Covasna Harghita din Sfântu Gheorghe

Centrul European de Studii Covasna – Harghita

Acţiuni ale unor organizaţii maghiare extremiste, revizioniste şi antiromâneşti

Sinteză documentară

Revista Presei Maghiare, Nr. 04 / 15-28.02.2015, Nr. 05 / 01-17.03.2015, Nr. 18 / 15-30.09.2015, Nr. 19 / 01-15.10.2015

(…) După ce primarul Dorin Florea nu a aprobat ținerea a marșului secuiesc la 10 martie a.c. la Târgu Mureș, Beke Gyorgy, președintele HVIM Tg. Secuiesc a anunțat organizarea unei manifestări de protest în piaţa Gabor Aron din localitate. ”…manifestarea va avea loc la orele 18:00, vor lua cuvântul Beke Istvan – preşedintele filialei locale a HVIM, Ambrus Agnes – locotenent din scaunul Kezdi al Ordinului Istoric al Vitejilor, respectiv reprezentanţi din partea filialelor locale ale CNS şi PPMT. La eveniment vor fi aprinse făclii şi lumânări, motiv pentru care organizatorii le cer participanţilor să vină cu lumânări sau făclii.”

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo nr. 45 din 06.03.2015

(…) La 10 martie, la statuia lui Gabor Aron din piaţa centrală a oraşului Târgu Secuiesc s-au adunat aproximativ 200 de participanţi din localitate şi împrejurimi, pentru a participa la comemorare şi la protest. Pe lângă reprezentanţi din partea PPMT (Laszlo Tokes) şi PCM (Szasz Jeno), la eveniment au participat şi membri HVIM şi ai Ordinului Istoric al Vitejilor. Toţi oratorii care au luat cuvântul au protestat fără excepţie faţă de călcarea în picioare a drepturilor, afirmând că o ţară în care este îngrădit dreptul la întrunire nu este stat de drept.

„– Nu ne putem afirma pretenţia la autodeterminare şi utilizare liberă a simbolurilor. Ajunge. Gata cu urechile surde, cu umilinţa. Nu suntem inferiori altora. Nu alţii să decidă în locul nostru. Fără autonomie nu există viaţă socială. Din acest motiv să cerem împreună: libertate pentru Pământul Secuiesc!” – a declarat Beke Istvan, reprezentant HVIM.

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo nr. 48 din 11.03.2015

Wass Albert, subiect de discuţie

Şedinţa ordinară a consiliului local din Târgu Secuiesc a avut loc ieri după-amiază. Preliminar supunerii dezbaterii a proiectelor de hotărâre, au luat cuvântul reprezentanţii Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM) – prezenţi la întrunire -, care au insistat asupra denumirii unei pieţe din oraşul breslelor după numele lui Wass Albert. Beke Istvan, preşedintele local al HVIM, a arătat că cererea lor a vizat denumirea unui spaţiu public după numele lui Wass Albert, cerere ce a fost susţinută prin semnături de 1.500 de cetăţeni. Consilierul Illes Botond a citit o parte din scrisoarea „cu un ton ameninţător” emisă de prefectură, în care se precizează: li se interzice să denumească orice lucru după numele acestui scriitor, în caz contrar li se vor aplica amenzi, se pot aştepta chiar şi la pedeapsa cu închisoarea. La finalul disputei, consiliul a promis că va continua să susţină iniţiativa privind denumire unei străzi după numele lui Wass Albert.

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo nr. 195 din 09.10.2015, autor Bartos Lorant

Faptul că Consiliul Municipal şi primarul UDMR Bokor Tibor  personal susţin extremiştii HVIM reiese chiar şi de pe portalul Primăriei Târgu Secuiesc, unde aflăm următoarele informaţii (puse acolo în română cu Google Translate):

Da pentru strada Wass Albert

Ieri membrii consiliului din Târgu Secuiesc au acceptat fără dezbatere, în unanimitate, acel proiect de hotărâre conform căruia o stradă fără nume să fie denumită de la Wass Albert.

La ședința de consiliu ținută ieri seară la Târgu Secuiesc Ilyés Botond, reprezentantul administrației locale al Partidului popular Maghiar din Transilvania, a înaintat ca proiect de hotărâre propunerea inițiată de Mișcarea Tineretului din Șaizeci și Patru de Județe (HVIM), în înțelesul căreia să denumească de la Wass Albert strada fără nume paralelă cu strada Progresului. Inițiativa a primit o referință negativă de la comisia județeană dătătoare de nume, însă aprobarea colegiului nu este obligatorie. Proiectul de hotărâre nu a fost semnat de către notarul Zátyi András, nu l-a contrasemnat.

Inițiatorul a citit un pasaj den acel răspuns oficial, pe care l-a semnat ca răspuns un procuror de pe lângă Curtea Supremă de Casație și Justiție, datată la 4 iunie 2004, la reclamația unui român naționalist din Târgu Mureș. „Din analiza hotărârii Tribunalului Popular din Județul Cluj iese la iveală că Wass Albert n-a fost condamnat pentru acte criminale comise împotriva umanității și pentru crime de război, nici după articolele 356-360 ale Codului Penal și după conținutul acelor acte de drept internațional, la care România a aderat” – poate fi citit în traducerea oficială în limba maghiară. Proiectul de hotărâre a fost semnat de către toți consilierii Primăriei. (Iochom István, Háromszék)

S-a decis care să fie steagul orașului

[Consilierii] Au încuviințat propunerea primarului după care să denumească despre scriitorul [Wass Albert] o stradă fără nume din oraș.

Prefectura a respins cererea

Ieri după-masă și-a ținut ședința ordinară Consiliul Local din Târgu Secuiesc. Înaintea dezbaterilor hotărârilor de program au primit cuvântul reprezentanții prezenți a HVIM, care au vorbit despre limitarea dreptului de utilizare a limbii maghiare și au insistat ca să denumească o piață în orașul breslelor de la Wass Albert.

Beke István, președintele locală a HVIM, și-a exprimat neînțelegerea că cererea lor a fost respinsă de la Prefectură, deoarece au formulat-o în limba maghiară, deși proporția maghiarimii este cu mult peste douăzeci la sută în județ. Cererea lor a vorbit despre denumirea de la Wass Albert, pe care au sprijinit-o 1500 de cetățeni cu semnăturile lor.

În legătură cu denumirea consilierul Nagy-Babos Tamás a afirmat, nu este de acord cu redenumirea parcului Millenium, însă ar vedea cu plăcere o stradă Wass Albert la Târgu Secuiesc. Totodată, a avut obiecții asupra tonului folosit de Beke István, după părerea lui consiliul nu a meritat acest lucru, căci s-au raportat pozitiv la problema ridicată de către HVIM. A fost rostit și că consiliul nu are dreptul de a interveni în modul în care corespondează oficiile cu cetățenii.

Consilierul Ilyés Botond a citit o parte a scrisorii amenințătoare a Prefecturii, care conține că interzic să denumească orice de la scriitor, în caz contrar pot primi amendă, dar pot să înfrunte și pușcăria. La asta Beke István a amintit că pot combate cu dovadă că scriitorul nu este criminal de război așa că amenințarea nu are temei.

Dezbaterea s-a încheiat cu promisiunea consiliului de a sprijini și pe mai departe inițiativa, ca de la scriitor să denumească o stradă.

Sursă: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt

Arborarea unor drapele în bernă de Ziua Naţională a României – 2014

Steagurile negre au fost arborate pe fațadele câtorva case din centru orașului de „necunoscuți”, apoi fotografia care a figurat și pe pagina de Facebook al asociației Mișcarea de Tineret a celor Șaizeci și patru de Județe (HVIM), care s-a ocupat cu această problemă, apoi a străbătut întreaga presă românească.

În aceea zi HVIM a organizat o comemorare (la monumentul Kratochvil Károly, aflat în apropiere de centru, la fosta cazarmă secuiască, amintindu-și „de Divizia Secuiască înființată în apărarea împotriva trupelor române care au năvălit în Transilvania”), această comemorare a fost pusă cu două ore mai târziu decât sărbătoarea românilor.

Cu toate că primarul nu s-a aflat în oraș în acea zi, a urmărit informațiile de la televizor și după părerea sa media românească a filmat și a înștiințat tendențios despre comemorarea HVIM care s-a desfășurat în acea zi, totodată au comunicat și informații false, de exemplu că au înlăturat steagul românesc de pe clădirea instituției însă în timpul acesta pe înregistrări nu au arătat Primăria.

NOTA NOASTRĂ: Reabilitarea criminalului antisemit şi antiroman WASS ALBERT este susţinută acerb de întreg UDMR-ul, prin reprezentanţii săi “selecti”. La fel, cerinţa obsesivă a “autonomiei”. Practic se dovedeşte că HVIM este o aripă paramilitară a UDMR.

Sursa: Ziaristi Online

Citiţi şi: Autonomia „Tinutului secuiesc” – radiografia unei intoxicări. Cine este Laszlo Kover, incitatorul de la Targu Mures. O analiza de Dorin Suciu pentru Ziaristi Online

Strada Wass Albert in Targu Secuiesc - Beke Istvan Attila - HVIM

Print Friendly, PDF & Email

7 comments

  1. Pingback: Planul teroriştilor unguri: Beke Istvan Attila şi extremiştii HVIM urmau să dea vina pe români pentru explozia de la statuia lui Gabor Aron. La Casa de Cultură din Piaţa Gabor Aron avea loc acţiunea “Români pentru Români”. VIDEO | Vi

  2. Pingback: Planul teroriştilor unguri: Beke Istvan Attila şi extremiştii HVIM urmau să dea vina pe români pentru explozia de la statuia lui Gabor Aron. La Casa de Cultură din Piaţa Gabor Aron avea loc acţiunea “Români pentru Români”. VIDEO | Vi

  3. Pingback: Pentru ce a fost arestat teroristul ungur de la Târgu Secuiesc şi pentru ce o să primească 10 ani de închisoare. FOTO cu Beke Istvan Attila “independentistul” “Ţinutului Secuiesc” în acţiune aprobată de primarul UDMR Bokor

  4. Pingback: Pentru ce a fost arestat teroristul ungur de la Târgu Secuiesc şi pentru ce o să primească 10 ani de închisoare. FOTO cu Beke Istvan Attila “independentistul” “Ţinutului Secuiesc” în acţiune aprobată de primarul UDMR Bokor Tibor | VA RUGA

  5. Pingback: UDMR solidară cu HVIM: Kelemen Hunor contestă expertiza SRI şi DIICOT cât şi Justiţia Română în cazul teroristului ungur de la Târgu Secuiesc. Inamicul public? Dan Tanasă! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  6. Pingback: UDMR solidară cu HVIM: Kelemen Hunor contestă expertiza SRI şi DIICOT cât şi Justiţia Română în cazul teroristului ungur de la Târgu Secuiesc. Inamicul public? Dan Tanasă! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  7. Pingback: UDMR solidară cu HVIM: Kelemen Hunor contestă expertiza SRI şi DIICOT cât şi Justiţia Română în cazul teroristului ungur de la Târgu Secuiesc. Inamicul public? Dan Tanasă! | MAGAZIN CRITIC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.