În timp ce teroriştii HVIM rămân în arest, Dan Tanasă îl execută pe Mircea Toma - Ziaristi OnlineZiaristi Online

În timp ce teroriştii HVIM rămân în arest, Dan Tanasă îl execută pe Mircea Toma

rp_Mircea-Toma-la-Congresul-lui-Tokes-pentru-Autonomia-Ardealului-4.jpg

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Szocs Zoltan si Beke Istvan Attila

Curtea de Apel București a decis luni ca Szocs Zoltan, liderul grupării extremiste “Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, să rămână în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat că i-a instigat pe membrii organizației să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să îl detoneze la Târgu Secuiesc de Ziua Națională a României, ansamblat de tembelul terorist separatist Beke Istvan, informează Agerpres.

“Promotor al sloganului ‘Ținutul Secuiesc nu e România!’ și convins fiind că, pentru atingerea obiectivelor autonomist-separatiste promovate în Transilvania de membrii grupării Mișcarea de Tineret 64 de Comitate — HVIM, ‘trebuie să se pășească pe drumul faptelor, totul trebuie cucerit fizic, fără sânge nu se poate’, în calitatea deținută de președinte al HVIM Transilvania, la data de 10.10.2015, S. Z. le-a trasat membrilor celulei Tg. Secuiesc a HVIM sarcina de a monta dispozitive explozive improvizate”, afirmă documentat procurorii DIICOT, ajutaţi în stoparea carnajului de specialiştii SRI.

Tot ieri, apărătorul drepturilor românilor din teritoriile ocupate Harghita şi Covasna, cunoscutul activist civic Dan Tanasă, l-a executat pe Mircea Toma. Astfel, Mircea Toma este obligat să-i plătească lui Dan Tanasă 500 de lei pentru că i-a încalcat mizer drepturile sale fundamentale de cetăţean român şi european.

Mircea Toma si clona lui masculina Adrian Szelmenczi

Mircea Toma si clona sa, Adrian Szelmenczi

Iată explicaţia executorului: “ActiveWatch a publicat în august 2014 pe blogul asociației un articol semnat de Adrian Szelmenczi (foto dr), membru al acestei organizații, în care au fost date publicității, fără acordul meu datele mele cu caracter personal (articolul în cauză aici).

Acțiunea autorului articolului și a organizației din care acesta face parte și care a permis o astfel de faptă constituie clar o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului. Culmea, ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei se definește ca fiind ”o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public” și care, potrivit paginii sale de internet, a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile, prin acestea fiind și drepturile omului (mai multe detalii aici).

Ulterior, am sesizat Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) care a sancționat contravențional organizația ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei pentru încălcarea dreptului la viață privată și a dreptului la protecția datelor personale, potrivit Legii nr. 677/2001 (detalii aici).

Cu alte cuvinte, o organizație care se declară ca fiind apărătoare a drepturilor omului a fost sancționată contravențional tocmai pentru încălcarea drepturilor omului, dreptul la viața privată și dreptul la protecția datelor personale fiind drepturi fundamentale garantate chiar de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

În urma sancțiunii aplicate de ANSPDCP i-am acționat în judecată pe Mircea Toma, Adrian Szelmenczi și Asociația ActiveWatch și am solicitat instanței de judecată, printre altele, să-i oblige pe aceștia să-mi plătescă daune morale pentru că mi-au încălcat drepturile omului.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a constatat faptul că Asociația ActiveWatch mi-a violat drepturile omului și a obligat-o să-mi plătească daune morale.”

Mircea Toma, acest mini-Quintus al societăţii civile, nu mai are loc de întors: trebuie să scoată banii. Noroc că nu-i dă din pensia de apevist… Şi iată cum Dan Tanasă, vrând-nevrând, trebuie să primească bani de la Soros.

Sursa: Dan Tanasă via Ziaristi Online

sentinta-daune-morale-activewatch-mircea-toma-dan-tanasa

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.