Şefa DNA spionată de oameni ai MOSSAD-ului. RISE PROJECT Exclusiv. Plus: THE PANAMA PAPERS. Filmul - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Şefa DNA spionată de oameni ai MOSSAD-ului. RISE PROJECT Exclusiv. Plus: THE PANAMA PAPERS. Filmul

NPR Icoane Laura Codruta Kovesi DNA SRI Mossad

Foto: NPR

 

 

RISEBLOG: Șefa DNA, spionată de firma unui fost director Mossad

  • 2016

Patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA.

Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații, sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, aceștia împreună cu mai mulți angajați ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner și David Geclowicz, “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”.

Atacurile au vizat inclusiv familia sefei DNA.

Integral la  RISE PROJECT

Vedeţi şi: The Panama Papers: Secrets of the Super Rich
Published on Apr 5, 2016
Journeyman.tv: Master material coming soon

Semnale via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.