Membri ai Congresului SUA din partidul lui Donald Trump îi solicită oficial preşedintelui României să faciliteze "cât mai rapid" Referendumul Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Membri ai Congresului SUA din partidul lui Donald Trump îi solicită oficial preşedintelui României să faciliteze “cât mai rapid” Referendumul Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie

Sub antetul Congresului Statelor Unite, 13 membri ai Camerei Reprezentaţilor din partidul lui Donald Trump i-au scris preşedintelui Klaus Iohannis pentru a-i pune în vedere să faciliteze cetăţenilor României exercitarea dreptului lor constituţional la Referendum în vederea consfinţirii în Constituţia ţării a căsătoriei tradiţionale. Cele peste 3 milioane de semnături ale românilor care au răspuns iniţiativei Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie  “dezvăluie faptul că o mare parte din cetățenii țării consideră că este necesară reafirmarea modelului familiei tradiţionale, neschimbat de mii de ani: căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, se arată în scrisoarea republicanilor, dintre care doi reprezintă Florida, statul în care preşedintele României îşi petrece adeseori vacanţele. Scrisoarea a mai fost transmisă spre cunoştinţă şi primului ministru, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi liderilor PSD, PNL şi PMP.  ActiveNews a prezentat în exclusivitate documentul oficial al membrilor Congresului SUA, pe care îl reproducem şi noi, mai jos:

CONGRESUL STATELOR UNITE ALE AMERICII

Washington, DC 20515

7 Decembrie 2016

Klaus Iohanis (sic), Preşedintele României

Palatul Cotroceni, Sector 6, România

Domnule Președinte,

Suntem încântați să aflăm că pe 20 Iulie 2016, Curtea Constituțională a României a aprobat o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, care constă în modificarea Articolului 48 din Constituția României spre a defini căsătoria drept o uniune formată dintre un bărbat și o femeie. Am aflat și că peste trei milioane de cetățeni români au semnat o petiție în acest sens.

Vedem acest fapt ca pe o demonstrație a maturității democrației din România, chiar dacă încă destul de tânără, având în vedere faptul că în urmă cu nu foarte mult timp România era încă un stat comunist, iar cetățenii săi erau interziși de la exercitarea atribuțiilor constituționale și a drepturilor civile. Înțelegem că următorul pas înainte de modificarea acestui amendament din Constituție constă în realizarea unui referendum care trebuie adoptat de Parlamentul țării.

Domnule Președinte, vă scriem pentru a vă încuraja să utilizați autoritatea cu care ați fost investit ca președinte al României pentru a vă asigura ca această problemă să fie adusă cât mai rapid în discuție și a fi votată de către Parlamentul român. Semnăturile dezvăluie faptul că o mare parte din cetățenii țării consideră că este necesară reafirmarea modelului familiei tradiţionale, neschimbat de mii de ani: căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Deoarece căsătoria este instituţia fundamentală care susţine societatea, suntem încrezători că vă veți asigura ca dreptul cetățenilor români de a decide printr-un Referendum soarta celor mai importante instituții din istorie, familia și căsătoria, este respectată întrutotul.

Profităm de această ocazie pentru a reafirma faptul că poporul Statelor Unite apreciază prietenia profundă a poporului român și sperăm să continuăm şi pe mai departe prietenia noastră, spre progres și prosperitate.

Vă rugăm să acceptați, domnule Președinte, asigurările noastre de cel mai mare respect și vă dorim toate cele bune pentru dumneavoastră și poporul român.

Cu sinceritate,

Tim Walberg – Republican, Michigan

Jeff Duncan – Republican, South Carolina,

Trent Franks – Republican, Arizona,

Gregg Harper – Republican, Mississippi,

Vicky Hartzler- Republicana, Missouri,

Jody Hice, Republican, Georgia,

Randy Hultgren – Republican, Illinois,

Steve King- Republican, Iowa,

Steve Pearce – Republican, New Mexico,

 

Peter Roskam – Republican, Illinois,

Mark Walker- Republican, North Carolina,

Daniel Webster – Republican, Florida,

Ted S. Yoho – Republican, Florida”.

Preluare: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

  1. Pingback: Membri ai Congresului SUA din partidul lui Donald Trump îi solicită oficial preşedintelui României să faciliteze “cât mai rapid” Referendumul Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.