Sorina Matei despre Basescu si Libia: 1. Interviul dat la TVR a fost o greşeală. 2. Intervenţia la RTV a fost o a doua greşeală - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sorina Matei despre Basescu si Libia: 1. Interviul dat la TVR a fost o greşeală. 2. Intervenţia la RTV a fost o a doua greşeală

Jurnalista Sorina Matei:

1. Interviul dat la TVR a fost o greşeală.

2. Intervenţia la RTV a fost o a doua greşeală.

3. Pe Dana Războiu aş lasa-o de dimineaţă până seara pe post. De mult timp n-am mai râs atât de mult.

4. A, şi Adrian Severin ar trebui, măcar din bun simţ, să demisioneze.

Update. Nato’s top decision-making body has approved a military plan to implement the UN arms embargo on Libya, but failed to agree on a plan to enforce the no-fly zone, the Associated Press reports. Diplomats told the agency that Turkey’s opposition to any Nato intervention in Libya stalled the approval of plans to launch patrols to prevent attacks on civilians by government aircraft. Both actions will require a separate “execute directive” by the North Atlantic Council, which requires the consensus of all 28 members of the military alliance. Diplomats said this could be issued on Tuesday at the earliest.

Sursa: Sorina Matei Blogspot

Ziaristi Online: Presedintele Traian Basescu a avut o transmise in direct cu nabadai de la Cotroceni (s-a intrerupt vreo 20 de minute) cu Adelin Petrisor. Apoi a intervenit la orele 22.30 ca urmare a unor afirmatii ale lui Cristian Tudor Popescu si, pe langa faptul ca si-a spus punctul de vedere in circa 5 minute, a pus-o la punct pe Dana Razboiu de vreo doua-trei-patru ori si a intrat intr-un dialog TV pret de alte circa 7 minute si cu Adrian Cioroianu si cu Bogdan Chirieac, aflati in studioul RTV, cel din urma tinand sa-l aprobe in repetate randuri pe Traian Basescu. Afirmatiile principale ale presedintelui fost urmatoarele:

“Din păcate trebuie să intervin la Realitatea TV pentru a face corecţii de interpretare. Aş fi vrut să-i clarific lui Cristian Tudor Popescu un lucru: aparenta lipsă de poziţie. Aşa este, opţiunea mea a fost să nu avem o poziţie publică pentru că sunt dificultăţi în a înţelege chiar mecanismele interne din NATO. Probabil simplul fapt că numai azi au fost trei pauze poate face pe un analist inteligent, ca CTP, să înţeleagă că acolo există o problemă politică. România este profund implicată în decizia politică a NATO. Este probabil o decizie mai complicată decât altele”, a spus şeful statului, în exclusivitate, la Realitatea TV.

Totodată, şeful statului asigură că ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, are un mandat foarte precis cu privire la poziţia în interiorul Alianţei. “Aşa că îngrijorările lui CTP sunt inutile, pentru că ambasadorul nostru are un mandat precis, dar nu poate fi făcut public. (…) Vă pot spune un element important. Am şi trei-patru discuţii pe zi cu Ducaru, după ce mă consult cu cei de la Externe. Poziţia trebuie flexibilizată cu ce se întâmplă acolo. Nici macar Statele Unite nu pot impune decizia”, a adăugat şeful statului.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.