Viorel Ilisoi ne personifica intr-un extras de cont: Portret al ziaristului la batranete. Si un tablou electoral cu sfarsitul lumii - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Viorel Ilisoi ne personifica intr-un extras de cont: Portret al ziaristului la batranete. Si un tablou electoral cu sfarsitul lumii


“Portret al ziaristului la batranete. Il dedic studentilor la jurnalism, care m-au invitat la petrecerea lor”, scrie jurnalistul Viorel Ilisoi pe Facebook prezentand printr-o imagine seaca – extrasul de cont – soarta ziaristilor “prea-calificati” din Romania.

“Ziariste, ziaristi, nu mai fiti asa de tristi! Haideti sa radem cu Piedone! Sau sa plangem?”, ne mai indeamna exceptionalul autor de reportaje si romane, inzestrat cu un real har de povestitor, autentic mostenitor al lui Ion Creanga, premiat, printre altele, cu titlul de “Reporterul Numărul Unu” acordat de Fundaţia Română pentru Jurnalism in 1999, fiind si primul ziarist postdecembrist din Romania condamnat sub regimul Iliescu la inchisoare cu executare pentru un pamflet.

Cititi pe blogul sau de “fost ziarist” articolul despre Piedone Împodobitorul – Momente și spițe (47). Noi am selectat unul la fel de amuzant, scris la sfarsitul lunii noiembrie, despre Dan Diaconescu si… sfarsitul lumii:

Sfârșitul lumii cu Dan Diaconescu

La “Cora” este o agenție BRD deschisă și în weekend. M-am dus și m-am învârtit pe-acolo ca și cum chiar aș fi avut cu ce să plătesc rata pentru casă. În trecere, m-am agățat de niște păpăciuni. Ce am găsit mai ieftin și mai ieftin în toată hala aia.

            Sufletul meu de datornic parcă s-a liniștit puțin. Doar pentru că m-am fâțâit pe la ușa băncii. Brusc m-am simțit mai bine. De aia mi-a venit să glumesc cu cele două doamne, că altfel n-am cum să le spun, de la cortul electoral al Partidului Poporului – Dan Diaconescu.

Mă opresc la cortul violet de lângă hypermarket. Iau un calendar de pe măsuța încărcată cu paperaserie de campanie. Unul din ăla mic, de buzunar. Îl întorc pe-o parte, pe alta. Îmi compun o moacă mirată și, foarte serios, întreb:

            – Cum? Împărțiți calendare pentru 2013?
            ­ – Normal! Că anul ăsta e gata acușea! ­ mă lămurește o partizancă.
            – Pai, de ce le mai  dați degeaba? Nu știți că luna viitoare vine sfârșitul lumii?
            Cealaltă zâmbește cumva superior:
            – Hai, domnu’, doar nu credeți în așa ceva!
            – Dar ce, dumnevoastră credeți în așa ceva? – le-o întorc eu arătând cu mâna spre cort, spre pliante, spre posterele electorale.

            – Da, credem! – răspund amândouă într-un glas.
            – Sincer?
            – Foarte sincer!
            –Ei, vedeți? Deci vine sfârșitul lumii!
Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.