Femeia din spatele lui Alexandru Ioan Cuza. O carte PDF cadou de la Ziaristi Online de "Mica Unire": Doamna Elena Cuza - un destin pentru Romania - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Femeia din spatele lui Alexandru Ioan Cuza. O carte PDF cadou de la Ziaristi Online de “Mica Unire”: Doamna Elena Cuza – un destin pentru Romania

La scurtă vreme după vernisarea unei expoziţii de anvergură naţională, intitulată Doamna Elena Cuza – un destin pentru România, Muzeul Unirii din Iasi a găzduit, pe 24 noiembrie 2011, lansarea unui album cu acelaşi titlu, menit să întregească omagiul adus de cercetători uneia dintre cele mai impresionante figuri feminine din istoria României.
Apreciat de specialişti pentru conţinutul său valoros din punct de vedere documentar, dar impresionant şi prin dimensiuni şi prezentare grafică, volumul reprezintă rodul unei colaborări, fiind semnat de Aurica Ichim, Mircea Ciubotaru şi Sorin Iftimi.
„Cea mai mare doamna a României a ştiut să împletească destinul său cu destinul ţării, al unei ţări moderne, capabile să stea lângă celelalte state ale Europei”, afirmă Aurica Ichim, director al Muzeului Unirii Iasi.
Albumul a apărut la editura Palatul Culturii Iaşi şi a fost precedat, în 2009, de un studiu realizat, de asemenea, în colaborare de Aurica Ichim şi Sorin Iftimi – Alexandru Ioan Cuza. Steme, monograme, decoraţii (Editura Kolos, Iaşi).
„Doamna Elena Cuza a rămas în posteritate ca o durere nemeritată în efigie, prin sensibilitatea şi felul său de a se comporta în societate. Demnitatea, bunul simţ erau rare în secolulul al XIX-lea şi sunt cu atât mai rare astăzi. Activităţile caritabile şi culturale ale Elenei Cuza ilustrează dimensiunea existenţială a acestei persoane”, a spus, în prezentarea sa, conf. univ. Mihai Cojocariu, de la Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

Ziaristi Online va ofera cadou de “Mica Unire” lucrarea reputatilor cercetatori ieseni Doamna Elena Cuza – Un destin pentru Romania – PDF – Cadou Ziaristi Online Ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.