Presedintele UZP, Doru Dinu Glavan, i-a conferit Mitropolitului Basarabiei, IPS Petru de Balti, Diploma de Excelență a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Presedintele UZP, Doru Dinu Glavan, i-a conferit Mitropolitului Basarabiei, IPS Petru de Balti, Diploma de Excelență a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania

Doru Dinu Glavan - UZP - IPS Petru al BasarabieiAflat în Republica Moldova cu ocazia hramului orașului Chișinău, liderul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan – însoțit de un nucleu dinamic al acestei organizații – a avut o primă întâlnire cu ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.
În acest cadru, a fost conferită ÎPS Petru Diploma de Excelență a UZPR pentru tenacitatea cu care Mitropolia Basarabiei apără identitatea și credința strămoșească în stânga Prutului.
Dialogul purtat de ÎPS Petru cu Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, a constituit, practic, un tur de orizont al dificultăților reale, obiective, cu care se confruntă credincioșii ortodocși de limbă română în sprijinirea preoților Mitropoliei Basarabiei, îndrituiți să păstorească pe cei care se uită cu speranță la Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române. După întrevedere, Doru Dinu Glăvan a avut un schimb de opinii cu Ieromonahul Antonie Telembici, redactorul șef al publicației „Misionarul”, privind perspectiva colaborării profesionale cu web-site-ul UZPR, pentru multiplicarea mesajelor și articolelor unei publicații cu audiență certă în rândul ortodocșilor din stânga Prutului.
Concomitent, ÎPS Petru al Basarabiei a acordat un interviu pentru postul public de televiziune din România, în care și-a exprimat opiniile privind prezentul și viitorul comunității ortodocșilor români din stânga Prutului, care, pe lângă sprijinul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, are stringentă nevoie de un sprijin concret, aplicat, din partea autorităților române de la București, implicit din partea diplomației române, mai concret, al ambasadorului României la Chișinău.
Momentul cel mai semnificativ al prezenţei preşedintelui Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Doru Dinu Glăvan, la Chişinău, unde se află însoţit de un grup de jurnalişti interesaţi de calea europeană a Republicii Moldova, Al Doilea Stat Românesc, a fost primirea la ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa. Cu acest prilej au fost acordate diplome de excelenţă, de  onoare şi de merit unor jurnalişti militari, din Armata Naţională a Republicii Moldova, pentru loialitatea lor faţă de Patria Limbii Române, la a 91-a aniversare a încoronării regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, ca suverani ai României reîntregite. Ministrul Apărării, al Republicii Moldova a acordat o medalie comandorului Dumitru Amariei, pentru contribuţia sa decisivă, la apariţia publicaţiei Oastea Moldovei, actuala revistă a militarilor din stânga Prutului. Ulterior, ministrul Vitalie Marinuţa a avut un dialog inedit, fructuos, cu jurnaliştii de la Bucureşti, axat pe dezirabilele evoluţii pozitive, după reuniunea de la Vilnius, unde Republica Moldova va primi undă verde pentru integrarea graduală în Uniunea Europeană.

Ion Petrescu

Uniunea Ziaristilor Profesionisti via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.