PROTEST. Se cere demiterea imediata a noului vicepresedinte al ICR. UDMR-istul Nagy Mihály Zoltán sustine autonomia Ardealului si "eliberarea" Transilvaniei de sub "ocupatia" Romaniei. SEMNATI AICI - Ziaristi OnlineZiaristi Online

PROTEST. Se cere demiterea imediata a noului vicepresedinte al ICR. UDMR-istul Nagy Mihály Zoltán sustine autonomia Ardealului si “eliberarea” Transilvaniei de sub “ocupatia” Romaniei. SEMNATI AICI

Nagy Zoltan ICR Arhive - E Bihoreanul

P R O T E S T

Noi, membri ai societăţilor cultural-patriotice mai jos semnate, protestăm împotriva numirii în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român pe numitul Nagy Mihály Zoltán, cel care nu are nimic comun cu valorile culturale româneşti, fiind autorul unei lucrări de istorie intitulată Transilvania între cele două ocupaţii româneşti („Autonomistak es centralistak. Eszak-Erdely a ket roman bevonulas kozott (1944. szeptember – 1945. marcius), cu referire la perioada septembrie 1944 – martie 1945, fapt care denotă profundul dispreţ al acestui autor faţă de istoria românească (una dintre ramurile de bază ale culturii noastre naţionale), faţă de instituţia Armatei Române, faţă de demnitatea devenirii noastre istorice.

Prin tot ce a scris, Nagy Mihály Zoltán – cu studii de nivel colegiu la Budapesta şi universitare la Pécs, în Ungaria – susţine ideea autonomiei Transilvaniei, scrie că Transilvania a fost “dată” Romaniei, că administraţia română a “ocupat parţial Transilvania de Nord” în toamna anului 1944 şi că tot atunci armata română “a ocupat” oraşele Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, că aceste oraşe fiind atunci “eliberate”. Aşadar despre eliberare scrie in ghilimele, de pe poziţii ungare, batjocoritoare la adresa Armatei Române. Scrie cu admiraţie faţă de maghiarii care au luptat în 1944-1945 pentru autonomia Transilvaniei şi că “activitatea lor – suntem convinşi – serveşte şi astăzi ca învăţătură”, afirmă Nagy Mihály Zoltán. Aşadar, după acest “uns” recent de Parlamentul României în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, Transilvania se află în prezent cu statutul de regiune aflată sub ocupaţie românească din 1945. Acesta este rodul studiilor superioare din Ungaria.

Suntem totodată profund îngrijoraţi de însăşi funcţionarea democraţiei în România, dacă un astfel de individ primeşte undă verde din partea Parlamentului român, fiind “verificat” de comisii parlamentare româneşti şi votat aproape în bloc de o maşină de vot care ne uluieşte prin superficialitatea judecăţii de valoare. Ciudat este faptul cǎ tot printr-o manevrǎ politicianistǎ de culise, acest personaj Nagy Mihály Zoltán a fost numit în conducerea Arhivelor Naţionale ale României, încǎlcându-se (si) atunci toate prevederile legale de promovare într-un asemenea post de mare importanţǎ naţionalǎ. Suntem îngrijoraţi că personalităţi veritabile ale culturii române sunt marginalizate de către guvernul şi Parlamentul român şi sunt promovate persoane care, pe lângă faptul că nici măcar nu cunosc suficient limba română, jignesc cultura română şi pe români.

Solicităm guvernului român destituirea imediată din funcţie a acestui personaj şi numirea unei personalitǎţi veritabile a culturii noastre în această demnitate a statului român, iar în ceea ce priveşte pe Nagy Mihály Zoltán, acesta va putea fi promovat, cu toate drepturile unui cetǎţean român, cu respectarea tuturor prevederilor legale (şi nu pe uşa din dos), dupǎ ce va cunoaşte bine limba românǎ şi istoria României, dupǎ ce va scrie tot atâtea cǎrţi privind eliberarea (şi nu ocuparea) Transilvaniei în 1944 de cǎtre Armata Românǎ care a alungat  armata de ocupaţie ungarǎ horthyistǎ autoare a numeroase atrocitǎţi contra românilor şi evreilor în Transilvania.

Cluj-Napoca, la 10 decembrie 2013

În numele societăţilor:

1. Despărţământul Cluj al Astrei

Prof. univ. dr. Mircea POPA – preşedinte

Istoric Vasile LECHINŢAN – secretar

2. Fundaţia Culturală Carpatica

Arh. Ionel VITOC – preşedinte

3. Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România

Prof. Victor BERCEA – preşedinte

4. Societatea culturală „Dragoş Vodă” Pro Maramureş

Vasile IUGA – preşedinte

5. Centrul European de Studii Covasna-Harghita

Dr. Ioan LĂCĂTUŞU – preşedinte

6. Liga cultural-creştină „Andrei Şaguna” Sfântu Gheorghe, jud. Covasna

Pr. Sebastian PÂRVU – preşedinte

7. Fundaţia „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, jud. Covasna

Prof. ing. Maria Peligrad

8. Asociaţia Civic Media, Bucureşti/Chişinau, România/Basarabia (Republica Moldova/Ucraina)

Victor Roncea – jurnalist

9. Dan Tanasa – jurnalist

10. Asociația CERCUL STUDENȚESC ”FLOAREA DE FOC”

11. Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor – Marian Ilie

12. Grid Modorcea, scriitor, Bucuresti, New York

13. Mariana Gurza, scriitoare, Timisoara

14. Martinescu Stefan Mihai, eseist

15. Susanu Tanase, prof. univ.

16. dr. Cristina Poponete, sociolog militar, Belgia

17. Marilena Braileanu

18. Cristian Sandache, istoric

19. Hossu Valer-Puiu, pensionar

20. Constantin Dobre – Subscriu in nume personal si al zecilor de mii de mineri revoltati ai Vaii Jiului, august 1977, pe care i-am organizat si condus.

21. Lica Pavel, Colonel în rezervă provenit din M.Ap.N., Bucuresti
22. Daniel Horia Ilie
23. Alexandru Agavriloae, arhitect
24. Asociatia “Noi Romanii” – Sustinem demersul.

Director Executiv Ioan Mugur Topolnitchi
25. Vasile Zărnescu, redactor sef al revistei SANTINELA
26. Col. (r.) Catalin Danulescu, Constanta
27. Catalind Dumitrescu, jurnalist
28. Bogdan Ganea, UK
29. Dan Buzescu – Sustin nu numai demiterea astuia din ICR, ba chiar scoaterea inafara legii a UDMR ca partid etnic!
30. Sorin Robu, Colonel (ing) in rezerva
31. Grupul Independent pentru Democratie – Semnam impotriva tradatorilor de neam si a vanzatorilor de tara
32. Elena Andronache, programator, Bucuresti
33. Ion Petrescu, America
34. Dan Ilcus

LISTA RAMANE DESCHISA

Puteti semna la rubrica de comentarii. Va rugam sa adaugati si profesia sau functia alaturi de localitate. Multumim!

DOCUMENTARE:

DEŞI NU A SCRIS ÎN CV CĂ ŞTIE LIMBA ROMÂNĂ, Nagy Zoltan, numit de Senat în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român

Plenul Senatului a aprobat, ieri, prin vot secret, numirea candidatului UDMR Nagy Zoltan pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Numirea acestuia a întrunit 84 de voturi “pentru”, 7 voturi “împotrivă” şi 20 de abţineri. Votul a fost electronic secret.
Nagy Zoltan a primit recent avizul favorabil din partea Comisiilor pentru cultură şi Politică Externă din Senat, el fiind criticat, la audieri, pentru că nu a menţionat în CV că ar cunoaşte româna, ci doar maghiara, engleza şi germana. În timpul audierii, senatorul PSD Gabriela Firea i-a atras atenţia candidatului că nu a precizat în CV că ar cunoaşte limba română, nici măcar la capitolul limbi străine.
“CV-ul este impresionat, dar voiam să vă întreb dacă este o omisiune sau nu consideraţi necesar să se cunoască acest lucru. În CV-ul dumneavoastră precizaţi că limba maternă este maghiara, iar limbi străine cunoscute sunt engleza şi germana, dar nu precizaţi nimic despre limba română”, a spus aceasta. Nagy Mihai Zoltan i-a răspuns social-democratei că nu a întâmpinat, de-a lungul timpului, probleme în cunoaşterea limbii române, chiar dacă nu este limba sa maternă.
“Trebuie să recunosc că provin dintr-un sat în care trăiesc numai cetăţeni maghiari şi prima dată pentru mine limba română a fost o limbă străină pe care, încet, încet, am reuşit să o învăţ, astfel că a devenit pentru mine a doua limbă prin care comunic, gândesc şi prin care sper că voi realiza mai mult pentru această ţară. (…) Am crezut că, dacă sunt cetăţean român, se presupune că limba română îmi este cunoscută”, a subliniat candidatul propus de UDMR.
În replică, Gabriela Firea a spus că în CV-ul lui Nagy Mihai Zoltan nu este precizat că este cetăţean român, ci numai că are naţionalitate maghiară.
La rândul său, senatorul liberal Sorin Ilieşiu i-a propus candidatului UDMR să asimileze limba română ca limbă maternă în CV. “V-aş propune să asimilaţi limba română ca limbă maternă în CV-ul dumneavoastră, ţinând cont de poziţia pe care doriţi să o ocupaţi”, i-a sugerat senatorul PNL candidatului UDMR pentru funcţia de vicepreşedintele al Institutului Cultural Român.
Potrivit CV-ului său, Nagy Mihai Zoltan este director adjunct la Arhivele Naţionale ale României – Biroul din Bihor. Acesta a fost, din august 2008 până în mai 2010, consilier superior la Ministerul Culturii şi Patrimoniul Naţional, în cadrul Secretariatul de Stat pentru Culte. Potrivit sursei citate, aces¬ta a lucrat şi la Societatea Muzeului Ardelean din Cluj-Napoca, fiind angajat ca cercetător ştiinţific din iulie 2000 şi până în august 2008.
Nagy Mihai Zoltan a terminat cursurile Universităţii Ştiinţifice din Pécs, în prezent urmând cursurile de doctorat la aceeaşi ins¬tituţie. Conform sursei citate, Nagy Mihai Zoltan a studiat la Colegiul Catolic Pázmány Péter din Budapesta şi la Liceul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia.
Pe 8 octombrie, plenul Senatului a decis prin vot numirea lui Liviu Sebastian Jicman în funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.
Plenul Senatului a adoptat, în data de 18 iunie, proiectul de hotărâre privind încetarea mandatelor preşedintelui Institutului Cultural Român (ICR) Andrei Marga şi al vicepreşedintelui Horia Gârbea, ca urmare a demisiilor acestora, dar şi revocarea lui Vladimir Simon din funcţia de vicepreşedinte al ICR. Lilian Zamfiroiu a fost numit la conducerea Institutului Cultural Român pe 25 iunie, prin vot în plenul Senatului.

Sursa: Bursa

eBihoreanul:

Pila lui Odon: Vărul lui Szabo Odon, un istoric controversat, a fost “plantat” la Arhivele bihorene
SCĂPARE LA ORADEA MARE. “Epurat” de la Bucureşti după ieşirea UDMR de la guvernare, fostul director adjunct al Arhivelor Naţionale ale României, Nagy Mihaly Zoltan (medalion) şi-a găsit refugiu la Oradea. Deocamdată pe o funcţie executivă, dar cu perspective de a deveni chiar şeful Direcţiei Judeţene

După ce ex-ministrul de Interne Ioan Rus l-a demis acum două luni pe directorul general al Arhivelor Naţionale ale României, Dorin Dobrincu, iar aceeaşi soartă îl păştea şi pe el, adjunctul Nagy Mihaly Zoltan a recurs la un truc menit să-l scape de excluderea din sistem. Înainte să fie mazilit, s-a cerut în concediu, iar apoi, deşi nu este bihorean, a solicitat detaşarea la Oradea. Explicaţia? Este consătean şi văr cu preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, cel bănuit că i-a rezolvat postul.

Mai mult, BIHOREANUL a descoperit că, deşi este un istoric contestat din cauza scrierilor sale cu caracter antiromânesc, Nagy se pregăteşte să devină, tot cu sprijinul UDMR, directorul Arhivelor bihorene. Postură din care, zic unii, nu i-ar fi deloc greu să rescrie istoria după cum îi dictează conştiinţa etnică, nu cea profesională.

Made in Hungary

Nagy Mihaly Zoltan a urcat fulgerător în carieră. După absolvirea liceului în Alba Iulia şi, în 1999, a studiilor superioare la Universitatea din Pecs (Ungaria), a ajuns angajat la Societatea Muzeului Ardelean din Cluj Napoca. A fost făcut direct cercetător ştiinţific, fără să fi parcurs treptele profesionale pe care trebuie să le urmeze orice debutant. Apoi, în 2008, cu sprijinul UDMR, Nagy a parvenit într-o structură guvernamentală, fiind uns consilier superior la Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Ministerului Culturii.

Cea mai înaltă poziţie a ocupat-o, însă, în februarie 2010, când – fără concurs – a devenit director adjunct al Arhivelor Naţionale ale României, instituţie din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) de o importanţă strategică, dat fiind că este depozitarul celor mai importante acte nu doar cu privire la istoria ţării, ci şi la patrimoniul ei. Iniţial, Consiliul Permanent al UDMR îl anunţase public ca director general dar, în urma negocierilor cu PDL,Uniunea a fost nevoită să cedeze postul democrat-liberalilor, iar Nagy să se mulţumească cu poziţia secundă.

Epurat, dar scăpat

În iunie, ministrul de Interne Ioan Rus l-a zburat pe Dorin Dobrincu de la şefia Arhivelor Naţionale, iar Nagy era şi el pe făraş. UDMR a găsit însă o soluţie pentru a-l păstra “în sistem”. Aşa se face că omul a intrat în concediu, iar luna trecută a demisionat din funcţia de la Bucureşti, păstrându-şi astfel statutul de angajat al instituţiei. BIHOREANUL a aflat din surse neoficiale că, la sfatul lui Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor, cu care este verişor şi consătean, ambii fiind originari din Carastelec (Sălaj), Nagy a devenit beneficiarul unui “transfer în interes de serviciu” la Oradea.

Cum s-a rezolvat problema? Potrivit surselor, şeful Direcţiei Judeţene Bihor a Arhivelor Naţionale, Bujor Dulgău, a fost sunat pe “firul scurt” de un personaj important din MAI care i-a cerut să solicite suplimentarea organigramei cu un post de consilier superior, pe care să vină Nagy. Deşi în sectorul bugetar posturile sunt blocate, directorul s-a supus, trimiţând către MAI o cerere care a fost aprobată. Ce-a urmat a fost o banalitate, Nagy fiind detaşat oficial la Oradea în interes de serviciu cu începere din 1 august, urmând să lucreze efectiv de luni, 13 august.

“O ruşine!”

Aflat în concediu, directorul Bujor Dulgău nu a putut fi contactat pentru a da detalii despre miraculosul transfer. În instituţie, însă, starea de spirit e tensionată de când angajaţii au aflat că Nagy le este coleg, mai ales că, potrivit zvonurilor, după pensionarea actualului director se preconizează ca “ungurul” să fie promovat în locul lui şi să devină, astfel, un personaj decisiv, inclusiv prin prisma accesului la documente ce pot influenţa retrocedarea unor imobile către bisericile maghiare.

06 Georgita.JPGO confirmă chiar înlocuitorul lui Dulgău la conducere, inspectorul superior Mihai Georgiţă (foto). “Este o ruşine şi e injust ca cineva să fie numit într-o astfel de funcţie pe criterii politice, nu profesionale. Este un caz unic în istoria Arhivelor, când cineva intră în sistem pe uşa din dos. Oricare altul ar fi dat examene peste examene ca să ocupe un asemenea post. Întreg colectivul este frustrat”, zice Georgiţă.

Antiromân?

06 Lechintan.JPGNagy este contestat şi profesional. “După el, nordul Transilvaniei se află şi acum sub ocupaţie românească”, susţine Vasile Lechinţan (foto), cunoscut istoric clujean, care a studiat scrierile lui Nagy.

“În limba maghiară a publicat volumul «Autonomişti şi centralişti. Transilvania de Nord între cele două ocupaţii româneşti (septembrie 1944 – martie 1945)». Apoi a editat o versiune în limba română din titlul căreia a scos sintagma «ocupaţie românească», dar a păstrat expresia în interiorul cărţii. Acolo zice că Ardealul a fost «dat» României de marile puteri, că era locuit doar «parţial» de români şi descrie cum au fost «ocupate» oraşele Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. Totul de pe poziţia anti-«ocupaţie românească». Interesantă e concluzia finală: vorbind despre «anticentraliştii» maghiari (n.r. – care nu recunoşteau Bucureştiul drept capitală), cu regret faţă de eşecul lor, Nagy arată că «activitatea acestora serveşte şi astăzi ca învăţătură». Altfel spus, invită maghiarii de azi să urmeze exemplul «anticentraliştilor» de atunci”, concluzionează Lechinţan.

Teoria conspiraţiei

06 Drecin.jpgUn alt istoric, profesorul orădean Mihai Drecin (foto), este convins că detaşarea lui Nagy în Bihor are şi alte mize.

“Nagy vine să consolideze, alături de Szabo Odon, grupul de activişti UDMR care lucrează pentru punerea pe tapet a autonomiei zonei de Nord-Vest a Transilvaniei, pornind de la triunghiul Oradea-Satu Mare-Zalău. În comparaţie cu Ţinutul Secuiesc, care este poziţionat în interiorul ţării, aşa-numita zonă Partium este vizată de autonomiştii maghiari pentru că e mult mai accesibilă, fiind situată pe graniţa cu Ungaria, iar pe acest considerent UDMR speră că obţinerea autonomiei ar fi mai facilă. Toate articolele sale ştiinţifice, scrise în maghiară, au ca subiect ideea autonomiei Transilvaniei, iar traducerile în română nu sună la fel. Frazele delicate sunt aduse din condei în variantele româneşti”, acuză Drecin.

Înţelegere cu PDL

Deşi sprijinul de care se bucură din partea UDMR este evident, în discuţia cu BIHOREANUL Nagy a susţinut iniţial că el “nu interferează în niciun fel cu politicul”, dar a recunoscut că a ajuns director adjunct la Bucureşti după ce a negociat cu “cei de la Ministerul de Interne”. “Nu a fost nevoie de concurs la numire. Am fost numit de ministru (n.r. – pe atunci Vasile Blaga). Nici directorul general (n.r – pus de PDL) nu a dat concurs”, a declarat Nagy, fără a detalia cum se negociau funcţiile publice între liderii celor două formaţiuni.

Despre detaşarea sa la Oradea, Nagy afirmă că nu şi-a dorit-o “musai”, ci n-a avut de ales. “Nu eu am cerut să fiu mutat aici. Am avut de ales între oricare dintre judeţele ţării. Eu sunt din Sălaj şi am vrut acolo, dar acolo nu am găsit loc”. Cât despre suspiciunile de activităţi autonomiste, Nagy a replicat: “Am auzit această glumă. Dar, dacă cineva crede că eu pot face la Oradea mare lucru, se înşală. Eu nu pot să fac politică, darămite altceva. Sunt păreri care nu au legătură cu realitatea”.

Vinovat că-i ungur?

06 Szabo Odon.jpgPreşedintele executiv al UDMR Bihor recunoaşte că Nagy îi este verişor, dar contestă orice legătură cu numirea ori cu transferul acestuia. “Merita postul! Este de zece ori mai bun profesionist decât mulţi alţii care au ajuns la Arhive prin concurs. Nu mi-a cerut ajutorul, iar dacă mi l-ar fi cerut i l-aş fi oferit bucuros. Dar nu a fost cazul. Mă bucur că un foarte bun specialist vine la Oradea”, susţine Szabo Odon (foto).

Liderul UDMR Bihor crede că temerile privind integrarea lui Nagy la Arhivele bihorene sunt nejustificate. “Este omul care s-a bătut pentru ca funcţionarii din sistem să aibă salarii decente. Nu văd care e problema, că vine la Arhive un maghiar?”, se întreabă, iritat, Odon. Cât despre teoria lui Drecin, a refuzat orice fel de comentariu: “Lăsaţi-mă în pace cu astfel de prostii!”.

Dincolo de declaraţiile oficiale, fapt e că, deşi nu mai este la guvernare, UDMR a reuşit, iată, să-şi păstreze încă un om într-o funcţie cheie, într-un sistem de maxim interes pentru autonomiştii maghiari, atât de interesaţi de rescrierea trecutului. Şi sigur nu degeaba, căci cine stăpâneşte trecutul croieşte şi viitorul…


UN INOCENT
Legea Arhivelor, armă politică

Nagy Mihaly Zoltan a fost acuzat de presa centrală că este unul dintre promotorii proiectului UDMR de modificare a Legii 16/1996, privind Arhivele Naţionale, în scopul predării arhivelor ecleziastice din administrarea Fondului Arhivistic Naţional al statului către biserici. Cum în Transilvania cei mai “productivi” emitenţi de documente au fost, o bună perioadă, bisericile maghiare, urmarea “retrocedării” arhivelor bisericeşti ar fi, susţin unii istorici, pierderea controlului asupra unor documente unice care atestă existenţa şi continuitatea românilor în Ardeal. Iar de aici şi până la rescrierea istoriei nu ar mai fi decât un pas.

Nagy neagă însă orice implicare în eforturile de schimbare a legii. “Mass-media română a făcut o mare gafă. Nu am fost nici promotorul, nici iniţiatorul modificării legii. A fost o confuzie ori o interpretare tendenţioasă”, susţine el.

În decembrie 2011, proiectul de modificare a Legii Arhivelor Naţionale a fost respins de Curtea Constituţională şi retrimis în Parlament, unde se află şi în prezent.

Sursa: Ziaristi Online

Cititi si: REVOLTĂTOR. O nouă CEDARE A BASARABIEI în variantă Culturală – Directorul ICR pentru Republica Moldova e specialist in… minoritatea maghiara

Read more:
Print Friendly, PDF & Email

48 comments

 1. Marian Ilie

  Numirile aceastea nu sunt altceva decat acte premergatoare Actului Final de la Bucuresti de cedare, pentru a doua oara, tot fara lupta, a Ardealului. Pacat, mare pacata de sangele varsat de tatii si bunicii nostri!
  Spre deosebire de acum trei sferturi de veac, de data aceasta romanii sunt pusi in tema, iau nota de fiecare pas al Marii Tradari Nationale, ii inteleg mecanismul – si vor fi neiertatori. Anesteziati cu eterul infestat de emisii TV, nu sunt sigur ca romanii vor mai gasi resurse, acum, sa impiedice catastrofa. Durerile ulterioare ii vor revigora, le va trece letargia, Romania ve renaste, in timp ce Ungaria Artificial Marita se va pulberiza de pe harta Europei. Copii lui Basescu, Ponta etcomp n-or sa mai poata repeta ascensiunea lui Tismaneanu, Patapievici etcealaltacomp!
  Marian Ilie – Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor

 2. Constantin Dobre

  Subscriu in nume personal si al zecilor de mii de mineri revoltati ai Vaii Jiului, august 1977, pe care i-am organizat si condus.

 3. Daniel Horia ILIE

  sunt de parere ca politicienii nostri pot sa ne prosteasca in continuare pe diferite aspecte ale vietii sociale, economice, politice, etc. numai in aceasta problema nu. de ce? simplu, pt ca aici nu mai functioneaza celebrul “divide et impera”.

 4. Vasile Zărnescu, redactor sef al revistei SANTINELA

  U.D.M.R.-iştii nu trebuie să mai participe la guvernare sub nici o formă. Trebuie ştiut faptul ascuns de către actualii guvernanţi că, după căderea Guvernului Boc şi, apoi, a efemerului Guvern (Austro)Ungureanu, toţi U.D.M.R.-iştii de la rangul de secretar de stat în jos AU RĂMAS PE POSTURI, protejaţi fiind de premierul Victor Ponta, care l-a adus şi pe Gheorghe Frunda pe post de consilier, în loc să-l bage la puşcărie pentru trădare de ţară. U.D.M.R. nu este partid politic şi, ca atare, trebuie scoasă din toate activităţile politice, în primul rînd din Parlament.
  E necesar să se ştie că, încă de dinainte de lovitura de stat antiromânească din decembrie 1989, dar mai ales dupî această retrovoluţie, maghiarii şi maghiarizaţii erau şi sunt plasaţi în pe posturile de arhivari sau chiar de şefi ai arhivelor. Cazul acestui Zoltan Nagy este emblematic.
  Rolul lor malefic pe aceste posturi din arhive este să caute şi să sustragă documente din arhive care să fie aranjate astfel încît să le dea posibilitatea să revendice proprietăţile care au aparţinut grofilor şi la care nu mai aveau dreptul. Dar, cu ajutorul corupţilor din Ju$titi€, din mediul avocaţilor, al lucrătorilor de la birourile cadastrale şi al primăriile au obţinut retrocedarea unor proprietăţi imense. Un exemplu semnificativ mai ales prin faptul ca este printre primele, cînd nici nu exista o legislaţie cît-de-cît permisivă, este cazul Zăbala, pe care l-am semnalat, iniţial – sub pseudonim, fiindcă eram ofiţer activ în S.R.I. –, aici: V. D. Thóth (Vasile I. Zărnescu), „Generale Manivelă, nu mai tremura în faţa ungurilor“, în România Mare, nr. 180, 17 dec. 1993, pag. 6; titlul articolului a fost dat de Corneliu Vadim Tudor, şi prin apelativul „Generale Manivelă“ îl desemna pe ministrul M.Ap.N. de atunci, Nicolae Spiroiu, căruia ar trebui să i se taie pensia măcar pentru că a cedat complexul Zăbala, care era o bază militară aparţinînd M.Ap.N., moştenitoarei grofului, deşi aceasta nu avea nici un drept de moştenire; informaţia a fost reluată inclusiv aici: http://ro.altermedia.info/romania//2008/10/09/constitutia-alienata-si-alienanta-sau-statul-de-drept-curmezis-2/).
  Prin această practică politico-juridică antiromânească, s-au anulat, practic, aşa cum am semnalat expressis verbis, încă acum cinci ani, efectele „Procesului optanţilor“, celebrul în etapa interbelică, pe care l-a cîştigat de marele Nicolae Titulescu, contra unui ministru maghiar (vedeţi aici: http://www.altermedia.info/romania/2008/08/20/esenta-hungarismului-este-antiromanismul-3/, idee reluată aici: http://www.altermedia.info/romania/2008/09/11/aparitia-si-disparitia-cultului-greco-catolic-1/; http://www.altermedia.info/romania/2008/10/10/constitutia-alienata-si-alienanta-sau-statul-de-drept-curmezis-3/).
  Fascistul Hunor Kelemen chiar s-a laudat cu efectele nocive ale acestor retrocedări inadmisibile: vedeţi aici: http://ro.altermedia.info/romania/2010/03/13/kelemen-hunor-un-fascist-in-guvernul-romaniei/.
  Cit am activat in S.R.I., sistematic primeam informaţii din Ardeal, îndeosebi, despre acţiunile – cu caracter penal – ale acestor funcţionari maghiari din birourile de arhivă, care sustrăgeau documente cu acest scop: de a le folosi ca pretexte în retrocedări, prin coruperea judecătorilor. Dar, în mod ocult, au fost protejaţi. E momentul să fie daţi afară toţi maghiarii, din toate birourile de arhivă, verificîndu-se şi retrocedările în care, în vreun fel, au fost implicaţi. Aici nu mai e vorba de „discriminare“, ci de apărarea securităţii naţionale. Şi, în primul rînd, trebuie dat afară din post acest Zoltan Mihaly Nagy şi chiar trebuie documentat pentru a fi implicat penal, fiindcă e imposibil să nu fi comis el acte de acest gen.
  Dacă Guvernul Ponta nu o face, atunci este un alt motiv – pe lîngă altele, nenumărate, de acoperire a acţiunilor antiromâneşti ale tuturor maghiarilor din funcţii de conducere la orice nivel – pentru a fi alungat de la Putere.

  • radu

   Asta s-a spui si lu’ dragu’ de ponta care, abia asteapta sa rupa definitiv cu antonescu si sa-i aduca pe gragii lui udemeristi la guvernare !!! asta e pofta ce-a poftit de 1 de zile. Si spera sa i se implineasca. sSai-ar in gat !!!

 5. Elena Andronache

  semnam impotriva tradatorilor de neam si a vanzatorilor de tara

  – Grupul Independent pentru Democratie
  – Elena Andronache, programator, Bucuresti

 6. anulati legea dublei cetatenii

  sustin mai degraba scoaterea in afara legii a gruparilor UDRM/PPMT/PCM . ,Partidele etnice separatiste cu interese straine nu au ce cauta la guvernare sau in secolul 20 . pedeapsa cu inchisoarea

 7. Popescu Constantin

  Semnez/semnam impotriva tradatorilor de neam si a vanzatorilor de tara, eu, familia mea si multi, multi prieteni ai nostri !!
  Romanii, luati de prosti, pentru ca am acordat ospitalitate tuturor OAMENILOR veniti pe teritoriul nostru; oare nu scrie asa in BIBLIE, oare nu asa a propovaduit si intaiul Apostol ANDREI, al DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ?
  Cat, oare, tradatorii de neam si tara ne vor mai conduce ??
  Cu DUMNEZEU in gand, biruinta dreptatii si adevarului si speranta, ing. Popescu Constantin

 8. Tibuleac Irina

  În faţa duşmăniei şi urii românii au răspuns de multe ori cu iubire.
  Părintele Iustin spunea: ” în fiecare român exista un dor de lumină, de libertate, de adevăr.”
  Să nu uitam ce si-au dorit Sfintii Nostri Parinti si cei care s-au jertfit pentru neamul nostru si să ne regăsim pe noi înşine români şi creştini deopotrivă uniţi şi demni.
  Doamne ajuta!

 9. Druckman

  Semnez/semnam impotriva tradatorilor de neam si a vanzatorilor de tara.

  Doamne Ajuta!
  Bucuresti, Ing. Joseph Druckman
  Eugenia Druckman

 10. anonim

  Lasati atata iubire, totul cu masura, ca din prea multa iubire nu mai aveam nici Tara si nici Eroi. Daca invocati iubirea ca sa va ascundeti teama si comoditatile…zadarnic e si nimic n-ati inteles.

  Oameni vor sa lupte si sa invinga, nimeni nu pleaca cu gandul sa se jertfeasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.