Sirienii din Romania isi aleg azi viitorul presedinte, dintre Bashar al-Assad, Hassan al-Nouri si Maher Hajjar - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Sirienii din Romania isi aleg azi viitorul presedinte, dintre Bashar al-Assad, Hassan al-Nouri si Maher Hajjar

Ambasada Siriei in RomaniaComunicat de presă

Conform Constituției Siriene revizuite în anul 2012 și legilor referitoare la organizarea votului, alegerile prezidențiale în Republica Arabă Siriană se vor desfășura în data de 03/06/2014.

Pentru cetățenii sirieni rezidenți în România și Republica Moldova, Ambasada Republicii Arabe Siriene la București organizează în data de 28/05/2014 un centru de votare la sediul instituției din București, strada Paris 47.

Votul se va desfășura între orele 07,00 – 19,00, iar cetățenii trebuie să prezinte pentru intrarea în cabina de vot un act de identitate.

Instituțiile românești de presă care doresc să acopere acest eveniment sunt binevenite.

La aceste alegeri s-au înscris 24 de persoane (între care două femei și un creștin) reprezentând toate curentele și partidele politice din Siria. Consiliul Poporului Sirian (Parlamentul) a anunțat ulterior numele celor trei persoane care au fost eligibile și au primit statutul de candidat:

–         Bashar Hafez al-Assad

–         Hassan Abdullah al-Nouri

–         Maher Abdul-Hafiz Hajjar

Siria înregistrează un moment istoric în viața sa democratică. Pentru a restabili securitatea, stabilitatea și pentru a menține suveranitatea națională și reconstrucția, poporul sirian își va alege președintele, iar acest lucru confirmă faptul că alegerile prezidențiale respectă criteriile legale și democratice.

Alegerile prezidențiale din republica Arabă Siriană sunt legitime și reprezintă un drept suveran și inalienabil ce aparține doar poporului sirian. Siria are nevoie ca fiecare cetățean, indiferent de apartenența politică și socială, să își exprime opțiunea în mod onest prin intermediul urnei de votare, iar acest lucru trebuie să se desfășoare în condiții corespunzătoare.

Aceste alegeri reprezintă manifestarea suveranității siriene, conștiința poporului, refuzul față de orice intervenție externă și hotărârea fermă de continua lupta împotriva grupărilor de takfiriiți, teroriști și criminali.

În scopul consolidării transparenței scrutinului, Consiliul Poporului Sirian (Parlamentul) a transmis invitații către treisprezece 13 parlamente ale țărilor prietene Siriei pentru a trimite delegații și personalități specializate în procesul electoral pentru a asista la alegeri.

Conducerea, Guvernul și poporul sirian cred că reconcilierea națională prin dialog sirian-sirian este soluția principală, corectă și onestă,  care poate readuce în țară sentimentul de încredere și mulțumire. Prin participarea la alegeri, fiecare cetățean simte că este o parte activă a țării sale care continuă războiul împotriva terorismului.

Alegerile prezidențiale nu au nicio legătură cu actul politic de la Geneva deoarece soluția politică dorită de Siria este să elimine definitiv terorismul și să rămână un stat suveran puternic condus de propriul popor.

Ambasada Republicii Arabe Siriene la București

26/05/2014.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.