Ambasada Iranului oferă detalii despre nava Maersk reţinută de Teheran, cu patru marinari români la bord - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ambasada Iranului oferă detalii despre nava Maersk reţinută de Teheran, cu patru marinari români la bord

Ambasada Iran Bucuresti RomaniaEMBASSY OF THE ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN

BUCHAREST

IN NUMELE LUI DUMNEZEU, CEL ATOTPUTERNIC

COMUNICAT DE PRESA

al Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti

referitor la nava comerciala apartinand companiei « Maersk » retinuta de autoritatile iraniene

 

Nava reținută este o navă comercială aparținând companiei navale „Maersk” din Danemarca, aflata sub pavilionul Insulelor Marshall.

Reținerea acestei nave în data de 28 aprilie 2015 s-a efectuat în baza unei hotărâri anterioare emise de tribunal, ca urmare a plângerii înaintate de către companiile iraniene față de compania mai sus-menționată care înregistrează datorii neachitate.

Reținerea navei a avut loc în apele Republicii Islamice Iran, iar nava, după reținere, a fost condusă în portul Shahid Bahonar, din Bandar Abbas.

Demersul a fost efectuat cu respectarea legislației și prevederilor Republicii Islamice Iran, si în conformitate cu regulamentele și procedurilor internaționale, și s-a desfășurat în condiții de normalitate. Nava va fi eliberată și iși va continua cursa, după ce compania Maersk isi va soluționa datoriile financiare.

Membrii echpajului navei sunt perfect sănătoși, și nu există nicio restricție cu privire la posibilitatea marinarilor de a beneficia de serviciile consulare în situații de urgență sau în caz de nevoie.

Echipajul navei este format din 24 de marinari, căpitanul acesteia fiind cetățean bulgar, iar secundul său cetățean rus. Ceilalți membri ai echipajului sunt, după cum urmează: 13 cetățeni ai Myanmar, 4 cetățeni români, 1 cetățean ucrainean, 2 cetățeni ai Marii Britanii, 2 cetățeni ai Sri Lanka, și un cetățean polonez.

Bucuresti, 30 aprilie 2015

39, Lascar Catargiu Blvd., sector 1 Bucharest – ROMANIA, tel: 021 312 04 94; fax: 021 312 04 96;

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.