Zeci de mii de protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. FOTO/INFO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Zeci de mii de protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău. FOTO/INFO

PMAN 6 Sept 2015 Stiri Locale MdPMAN Coruptie Chisinau 6 Sept 2015Zeci de mii de basarabeni au participat ieri, 6 septembrie 2015, la protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău solicitând demisia preşedintelui Nicolae Timofti, alegeri anticipate până în martie 2016, alegerea preşedintelui prin vot direct, demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar, șeful CNA și PG, etc, potrivit Unimedia.info.

Organizatorii, aşa numita Platformă eteroclită “Demnitate şi Adevăr” (DA), afirmă că numărul manifestanţilor a atins suta de mii. Pe lângă acronimul DA al fostei alianţe “Dreptate şi Adevăr” din România, organizatorii au preluat şi sloganul dâmboviţean “Luăm ţara înapoi”. La orele 22.00 protestul continua după modelul “zonei libere de comunism” din timpul Fenomenului Pieţa Universităţii din Bucureşti. Astfel, manifestanţii au plasat mai multe corturi în Piaţă și au anunțat deschiderea “orășelului demnității și adevărului”, conform sursei citate.

Independent.md oferă mai multe fotografii de la momentul instalării corturilor şi Agora.md o filmare de la faţa locului iar Ştirilocale.md publică fotografiile preluate de Ziaristi Online şi realizate în timpul zilei. Un utilizator Facebook oferă 80 de fotografii de la evenimentul de azi, care a ajuns şi ştire pe EuroNews.

Unimedia face o scurtă trecere în revistă a presei străine pe această temă: Potrivit lifenews.ru, în Capitală a avut loc cea mai mare manifestație organizată în ultimii 20 de ani la care au participat peste 100.000 de oameni.

Un alt portal rus, gazeta.ru, scrie că premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, își cere scuze de la cetățeni pentru că au ajuns să protesteze. Într-un alt articol, jurnaliștii amintesc că manifestanții vor instala corturi în centrul Capitalei până când autoritățile nu vor răspunde revendicărilor.

Ria.ru publică o știre cu titlul: „Manifestanții protestului din Moldova cer demisia președintelui”. Site-ul ucrainean Unian.net anunță că manifestanții de la Chișinău cer alegeri anticipate. „Solicităm să fie organizate alegeri anticipate până pe 16 martie 2016. De asemenea, cerem demisia președintelui, Nicolae Timofti”, a mai adăugat sursa.

Reuters a relatat într-un articol despre cel mai mare protest stradal din istoria Republicii Moldova. În știre se menționează că oamenii luptă împotriva guvernului corupt.

Aşteptăm deznodământul.

Sursa: Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.