La Colectiv a fost atentat terorist? Relatarea unui pompier şi opiniile unor specialişti: tinerii "au ars ca la crematoriu" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

La Colectiv a fost atentat terorist? Relatarea unui pompier şi opiniile unor specialişti: tinerii “au ars ca la crematoriu”

Flacari ColectivÎnsoţim relatarea unui pompier de pe Facebook fără a opera nici o modificare, adăugând şi câteva elemente care îi completează afirmaţiile grave, şi anume că la Colectiv a fost un atentat terorist.

Arşi în 10 secunde

La ora 22:32:16, imediat după ce artificiile s-au stins se observă cum spaţiul dintre stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina creşte foarte repede în intensitate acoperind o suprafaţă tot mai mare;
Astfel, la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăţi incandescente;” (Din Referatul Procurorilor după vizionarea înregistrărilor din Clubul Colectiv)

“Incendiul s-a propagat foarte ciudat. N-au fost artificii profesionale, scânteile au ajuns pe un stâlp. Ventilaţia era pornită, focul a ajuns la tavan. Când a ajuns la tavan, focul s-a răspândit cu mare viteză.” – Marian Leuşteanu, basistul formaţiei Monarchy (Sursa: RTV)

“Au murit ca la Auschwitz”

“Practic, cand au venit pompierii nu au avut ce sa stinga. S-a transformat acea incinta intr-un crematoriu in care acele persoane au fost carbonizate, ca o camera de gazare, deci cu o mixtura in care in permanenta mai apar alte substante care fiecare dintre ele poate ca le-am putea contracara, dar impreuna nu stie nimeni ce se poate face cu ele”,  a declarat prof. dr. Dan Enescu, directorul Spitalului “Grigore Alexandrescu” la Ambasada Franţei. El a mai spus ca distructiile care apar sunt deosebit de grave, au efecte la distanta, evolutive. Medicul a mai precizat ca una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar in seara incidentului statea pe un scaun sub observatie, nu parea sa aiba nimic, dar s-a prabusit brusc si a murit. (Sursa si alte declaratii: Nasul.tv)
“La Colectiv, oamenii au murit precum la Auschwitz. Tinerii aflaţi în club au fost practic gazaţi cu acid cianhidric, acesta fiind folosit şi de nazişti în lagărele din cel de-Al Doilea Război Mondial, au declarat biochimiştii, citaţi în presă. Rezultatele analizei chimice, făcută de experţii de la Universitatea Politehnică din Capitală, au confirmat prezenţa acidului în gazul ucigaş. Potrivit acestora, în urma arderii buretelui fonoabsorbant, victimele n-au avut, practic, nicio şansă de scăpare.
“O combinație de otrăvuri inimaginabilă”

Componenţa gazului emanat de focul izbucnit în noaptea fatidică în club este extrem de complexă.

“Dominanta în componența gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon și imensa majoritate a pacienților, pe baza investigațiilor efectuate la internare, au demonstrat că erau intoxicați cu monoxid de carbon. De asemenea, era prezent în ordinea concentrației, în ordinea importanței: acid ciahidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen și xilen. Conform comentariului colegilor de la Universitatea Politehnică, o astfel de combinație de otrăvuri pentru o ființă umană cu greu și-ar putea-o imagina cineva”, a spus Ioan Lascăr, șeful Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Profesorul Dan Enescu, medic chirurg la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, cel care i-a tratat şi pe bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, spune că tocmai această compoziţie toxică face cazul special:

“Am avut impresia, când i-am văzut, că arată altfel decât am văzut în toată existența mea, adică era un lucru pe care nu reușeam, vă dați seama că, după 20.000 de arsuri, începi să-ți dai seama când intri în contact cu această patologie, și îți dai seama cam cum ar trebui să arate. Era ceva….am și descris, este ceva pe care nu reușesc să-l înțeleg. Era tocmai ce ați auzit adineauri, componența aceasta de intoxicație”. (RTV)

Câţi morţi sunt, în realitate?

Reporter Mediafax:

Disparuti Colectiv

”ceva pute rau !!”…

comentariile unor pompieri…(cu precizarea ca cea mai mare parte a comentariilor nu fac decat sa valideze materialul scris la cald saptamana trecuta, imediat dupa tragedia de la Colectiv, intitulat ”…ceva pute”, intens viralizat și considerat a sta la baza unei asa zise Teorii a Conspiratiei, cand de fapt era vorba doar de prezentarea unor cifre si parametri de ardere, cu accentul pe viteza…exact ce spun acum pompierii… (George Roncea)

Pompieri ColectivAdy Lupu
Asistam la primul asasinat terorist impotriva unor oameni frumosi si liberi !
Gazare, ardere rapida , plimbarea mortilor cu salvarile , substante toxice necunoscute in plamanii victimilor , zeci de morti instant si in curand probabil in sapatamanile ce vor urma numarul se va duce spre 100…

Am participat la sute de incendii cand eram militar, la fabricute colegi de-ai mei la Fabrica Policolor si nu s-a pomenit asa ceva in toata istoria incendiilor in era “moderna ” sa zic .
Atatea victime efectiv gazate si arse in halul acesta .
Nu stiu de unde sunt imaginile, nu am fost acolo, dar sa se moara in halul ala si sa fie legat de acest caz atatea “coincidențe” , asta ma face sa ma gandesc la un Crematoriu nazist in 2015.

Nu cred ca tavanul sau buretele a fost spalat cu solutii imflamabile clasa 3,4,8 ADR din greseala , iar fumul destul de toxic (clasa 6 ADR) de nici doctorii nu reusesc sa identifice decat 4 mari substante in compozitia gazului ,dintre care si un acid ce intra la clasa 2.3; 2.1;8 -toxic, inflamabil, corosiv.
Deci avem un incendiu de la un burete si niste substante dubioase care nu aveau ca cauta acolo,dar ce domnule eram intr-o fabrica de produs substante industriale periculoase ???!!!
Deci :
263 gaz toxic imflamabil
265 gaz toxic imflamabil comburant
436 substanta solida imflamabila ce produce gaz toxic
TOC -TOXIC ,COMBURANT,COROSIV(a nu se stinge cu apa )
A-ASFIXIANT-Clasa 2.2.
Clasa 8 substante corosive .

SI TOT CRED UNII CA A FOST DOAR ACCIDENT !!!!!!
SI TOTUL A PORNIT DE LA UN BURETE SI NISTE LEMN DE BRAD .
BA SA-MI BAG P…….

Ok…
Buretele am vazut ca arde cu putere si degaja un gaz nociv ,flacara se propaga repede si toata teoria mea conspirationista poate de prost gust , probabil cade la prima pala de vant , sunt de-acord , pot fi un idiot , nu-i problema se mai insala lumea si va ramane un alt comentariu tampit de pe facebook.
Multi martori declara insa ca tavanul care are probabil ceva sute de m/2 s-a aprins tot in timp foarte scurt 12 sec-1 minut !
Bineinteles am auzit de la o prietena ca s-ar fi spalat inainte tavanul cu toluen sau diluat si apoi s-a pus buretele (trebuie aflat cu ce a fost lipit,sunt intradevar adezivi foarte toxici si care la fel propaga flacara ce se raspandeste destul de repede)
Diluantii sunt foarte inflamabili dar se evapora repede si lucrarea de izolatie fonica dar nu a fost facuta in ziua aia ,imbibandu-se zeci de kg in burete ,sau iar cine stie ce adeziv inflamabil in cantitati uriase.
Am vazut filmuletul de pe Pro tv in care acest burete se aprinde si flacara se intretine usor si la fel se raspandeste repede .
Dar cum naiba sa se aprinda un club intreg intr-un minut asta nu pot intelege .
Mai lipseste ceva ,sau lipsesc alte substante inflamabile .
Substantele de tip TFC de exemplu adica cianura si arsenicul ard foarte repede , degaja gaze foarte toxice si focul se propaga repede .
Cica chiar buretele elibereaza cianura la ardere , ok de-acord , dar cum dreacu in mai putin de un minut cel putin 100 de oameni erau in flacari ??!!
Si 2 si 3 minute , e prea rapid pentru sute de metrii .
Si-apoi toate declaratiile bomba , ca erau satanisti , ca si-au meritat soarta , doctorii romani si francezi care au declarat ca s-au confruntat cu substante necunoscute de ei ce au otravit pacientii , dealfel foarte multi mor de la otravuri nu de la arsuri daca observi , m-a facut sa dezvolt aceasta teorie.
Poate e stupida si raman un bou , dar nu e problema, ei au zis ca noi rockerii suntem satanisti si ca ne meritam soarta nu ?!
E, atunci pot specula si eu pe declaratiile lor ca sunt criminali !

Sau haide sa zic ca ma insel eu si sa zicem ca nu este asa !
Totusi buretele a fost “montat” de o firma specializata nu ?!ei chiar au sugerat sa se adauge burete ignifug !
Deci ,asta iar ma face sa cred ca cei de la firma respectiva nu erau idioti si nu au dat cu tone de adeziv-lipici-prenadez pe pereti !
De unde rezulta faptul ca dupa montare si probabil in seara concertului cineva a mai “ajutat” buretele sa arda cu o asemenea viteza !
-Am luat foc zice parca vocalistul nu ??!!
Se duce cineva dupa stingator ,unii oameni prefera sa plece pt siguranta lor si in valmaseala aia de la usa (ardea doar stalpul cand au plecat ) ,cineva se strecoara cu stingatorul si in clipele urmatoare saracii ,
tavanul este deja tot in flacari , oamenii ard ca la crematoriu sau ca intr-un depozit plin cu substante inflamabile scapate de ceva vreme de sub control.
Deaia si sperietura lor ,au fost luati prin surprindere, nauciti , s-au calcat saracutii in picioare , pt ca focul pe tavan s-a aprins instant !!!
De aici vin concluziile mele si auzim la doctori ,asta pana nu or incepe sa minta ,ca avem gaze toxice ,substante toxice inflamabile ,gaz comburant adica intretine arderea,gaz asfixiant-arde oxigenul din incapete,corosiv-distruge tesuturile si plamanii la inhalare.
De ex , gazele periculoase din categoria 239-imflamabil, putand provoca o reactie violenta etc…
Exista de ex posibilitatea transferului unui gaz intr-o substanta solida si la anumite temperaturi gazul se elibereaza si provoaca instant incendii cand 13% din mediu ambiant interior este inlocuit de acest gaz ,care provoaca incendiere rapida !
Cianura , care s-a gasit in cantitati mai mari am inteles , face parte din cadrul substantelor 6.1 (fff toxice ,grav de toxice) la incediu devine gaz mortal , probabil moartea intervine in secunde la cantitati mari .
Pai , e deajuns sa faci un tavan sa arda repede si sa plasezi intr-o sticluta de plastic niste cianura si moartea este instanta pt cei ce se afla in apropiere si nu mai apuca sa mai iasa nici din incapere.
Multe persoane am inteles ca sunt otravite cu cianura si sincer nu cred ca au cum sa scape.
Deci avem :
-incendiere rapida
-cianura cat cuprinde
-gaze toxice
-gaze asfixiante
-substante toxice necunoscute de medici
-ascunderea nr de morti
-trimiterea greoaie catre alte clinici , intentionat sau din prostie !
-aratarea cu degetul ca acei oameni deosebiti erau satanisti si le-a dat foc Dumnezeu
-Cei care au inhalat fum dar nu au avut arsuri sr intorc iar in spitale ca se simt rau …
-Minciunile si dezimformarile de peTv etc…
Prea multe coincidente!

Deci poate ma insel , ca nu am fost acolo si am tras concluziile dupa articole .
Dar unde dreacu am mai auzit sa moara oamenii instant ??
In razboaie da ,arsi de bombe incendiare (napalm) si bombe care sa contina gaze toxice .
Poate sunt doar un idiot , poate….
Dar asta e parerea mea si in viata mea nu prea am fost sigur de multe,dar aici , ceva pute rau !!

Xiron Xin Marian
Ba nu ștergi nimic Ady – sunt întrebări care trebuiesc puse. De pildă – la incendiul din Brazilia, viteza de propagare orizontală a fost de 4,8 metri per secundă, cu degajarea a 2 (două!) tipuri de noxe aeriene conținute 1 în fumul per se, cealaltă în particule post arderi (funingine, zgură) … așa cum știi şi tu că e logic să se întâmple dpdv al gradientului – combustie + materie supra timp.
Vorbesc strict despre condițiile ambientale și Pre-Existența vâdită a acceleratorilor chimici conjugați cu compușii noxali MULTIPLI.

Xiron Xin Marian
BTW Ady – Ca om din branșă, e musai să le explici diferențele dintre combustia natural oxigenată și hiper-combustia “asistată’.

Ok ,nu sterg nimic ;
Nu sunt un specialist , ba chiar iti pot spune ca in momentul de fata sunt doar un sofer de camion si fara sa vreau am mai invatat foarte putin despre substante periculoase cand transportam marfa cu acord ADR .
Deci sunt 0/ pe langa voi si din pacate vad citind cele scrise , ca undeva am avut dreptate insa nefiind specialist sau daca nu am avut timp sa stiudiez fenomenul am ramas doar la faptul ca un incediu nu se poate raspandii atat de repede ,ca doar nu era un depozit de chimicale .
Cand eram copil am facut armata la pompieri si am participat la o groaza de incendii, insa asa ceva nu am vazut , nici macar nu am auzit decat poate in povestirile despre al -2-lea razboi mondial .
Eu am crezut ca vb singur , da in sfarsit gasesc oameni mult mai pregatiti pe subiect .
Pana sa plec iar in afara la treaba am mai tinut niste cantari live la Nenea Iancu .
Din cei ce vad azi in poze ca nu mai sunt , am recunoscut cativa care venisera si la mine la o muzica acustica !!!
Asta m-a facut sa plang si sa fiu ravasit cateva zile de abia am mai reusit sa conduc …
Un act terorist facut chiar de sistem impotriva unor oameni deosebiti.Ca in SUA cu turnurile gemene !
Motivul l-am cautat si am ajuns la concluzia de mai sus .
Multumesc pentru raspuns .

Sursa: Ziaristi Online

Citiţi şi: VIDEO UPDATE: Holocaustul din clubul Colectiv a fost planificat? Jurnaliştii şi supravieţuitorii încep să-şi pună întrebări

Tragedia de la Colectiv – o crimă cu premeditare?

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

  1. Pingback: Troiţă în memoria victimelor şi a eroilor de la Colectiv. Sfinţirea de Sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril – Biserica Sf. Nicolae Broşteni. UPDATE | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  2. Pingback: Cum este atacată Biserica de presa anticreştină în scandalul Colectiv. O scurtă analiză | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  3. Pingback: #COLECTIV – ATAC TERORIST? UNDE ESTE RAPORTUL SRI? SĂ FIE FĂCUT PUBLIC! Nicu Covaci – Phoenix: “Sunt convins că focul din Colectiv a fost pus. Chestia a fost pregătită!” VIDEO | Victor Roncea Blog

  4. Pingback: Nicu Covaci - Phoenix: "Sunt convins că focul din Colectiv a fost pus. Chestia a fost pregătită!" VIDEO. Ion Cristoiu se alătură jurnaliştilor care pun întrebarea: A FOST ATAC TERORIST LA #COLECTIV? - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  5. Pingback: La Colectiv a fost atentat terorist? Relatarea unui pompier şi opiniile unor specialişti: tinerii “au ars ca la crematoriu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.