VIDEO UPDATE: Holocaustul din clubul Colectiv a fost planificat? Jurnaliştii şi supravieţuitorii încep să-şi pună întrebări - Ziaristi OnlineZiaristi Online

VIDEO UPDATE: Holocaustul din clubul Colectiv a fost planificat? Jurnaliştii şi supravieţuitorii încep să-şi pună întrebări

UPDATE: Contul de YT Arhiva mea– corespondent al site-ului ArhivaMea.Ro – a postat azi-noapte o filmare EDITATĂ cu prima piesa – The Day We Die – din ultimul concert de la clubul Colectiv – Goodbye to Gravity, în care apar şi primele artificii.

Un observator atent remarcă:
1. Aceasta e prima melodie a concertului. Nu e melodia pe care a pornit incendiul. Este dezinformare din partea televiziunilor precum ca pe aceasta melodie ar fi pornit incendiul.
2. Artificiile pe care le vedeti la inceput, nu au aprins buretele. Din cate se pare, alte seturi de artificii, de la jumatatea concertului, ar fi aprins buretele respectiv.
3. Piesa este la inceput “live” si se aud pe fundal spectatorii. Dupa cateva secunde este pusa melodia obisnuita a celor de la Goodbye to Gravity (cea inregistrata).
4. Un martor a precizat ca au fost 4 artificii, doua mai mici si doua mai mari. In imaginile de mai sus le vedeti pe cele mai mici, de la inceput. La jumatatea concertului au fost folosite celelalte doua mai mari, care au produs si incendiul.”

UPDATE: Înregistrarea îi aparţine lui Vlad Buşcă de la Universal Music Romania. El afirma că incendiul a pornit dupa alte 30 de minute. (Sursa: Mediafax)
Ce ciudăţenii vor mai urma?

Tragedia de la Clubul ColectivMai mulţi ziarişti, jurişti şi chiar un monah, fost membru al Ligii Studenţilor din Bucureşti, observatori atenţi ai ultimilor 25 de ani, cât şi câţiva supravieţuitori a carnajului, încep să-şi pună întrebări privind posibilitatea existenţei unor mâini criminale în tragedia ce, prin faptul că acoperă perfect scandalul mediatic din jurul ministrului Gabriel Oprea, poate lua denumirea de “Afacerea Colectiv”. UPDATE: Holocaust Colectiv: “Arși de vii și gazați cu Zyklon B” – opinia unui specialist.

Redăm câteva dintre aceste opinii.

Avocatul Iulian Urban, fost parlamentar şi blogger cunoscut, pe Facebook:

“Nemernici mai sunteti! Arafat si-a inceput discursul cand a ajuns la locul tragediei din Colective cu : “suntem aici impreuna cu domnul ministru Oprea”! Ce conteaza mortii, ce conteaza ca ambulantele au ajuns dupa 30 min, ce conteaza ca aia nu aveau autorizatii…sa il spalam public pe gunoiul de Oprea aia este important! Primele date din ancheta procurorilo : patronii clubului au refuzat sa cumpere materiale ignifuge pentru ca erau prea… scumpe! Date din ancheta penala: procurorii sunt bulversati de faptul ca din expertiza tehnica realizata apare ipoteza unei explozii iar la victimele decedate erau prezente urme de inhalare de cianura a carei prezenta este deocamdata inexplicabila. Alte date din ancheta penala de la Colective : paza (nu) a fost asigurata de Scorseze Security iar unul din actionari – Costin Mincu – are la activ inca doua cluburi care au ars : Goblin din Constanta si Elephant din Centrul Vechi!”

Jurnalista Ramona Ursu, în Adevărul: “Generalul Oprea se vrea mereu la microfoane, se vrea văzut pe ecrane. Repetă o dată, şi încă o dată, şi încă o dată despre cum l-a informat el şi doar el pe domnul preşedinte despre nenorocire. Cam asta e tot ce poate să ne spună. Vorbe goale de mercenar. Un militar de duzină pentru care ţara asta n-a meritat un cuvânt aproape o săptămână în care l-a aşteptat să spună ceva, orice, despre de ce i-a trebuit lui coloană oficială. Un general-ministru călare acum pe microfoane, ca într-o goană smintită pornită prin minţile unui întreg popor, pentru a îngropa cu zeci de morţi sfârşitul unui poliţist. 30 de morţi. 180 de răniţi.” Integral la “Să-ţi fie ruşine, Gabriel Oprea! Nu cu zeci de morţi ştergi urma unei alte morţi”

Jurnalistul George Roncea comentează: “Ziariștii fac speculații, asta-i meseria lor, și mai ales, asta cere fișa postului trebuie să se îndoiască de orice. Mai ales de coincidențe. Și mai ales de declarațiile oficialilor.” După care expune mai multe semne de întrebare în postarea sa care poate fi citită tot pe Facebook şi în care face legătura cu contextul demisiei lui Gabriel Oprea, cerută cu insistență de către opinia publică și presa independentă din România, după moartea polițistului Bogdan Gigină, din coloana lui oficială.

Acelaşi ziarist revine cu explicația unui specialist: “Arși de vii și gazați cu Zyklon B”

“Propagarea unui foc “normal” , fără combustibil extrem de inflamabil, nu se face cu viteza mai mare de 12 -15 m/minut. Aici, din fotografii și din declaratiile martorilor, a fost mai mare de 1,5 m/s.
Real a fost în jur de 1,5 – 3 m/s in toate directiile. Asta înseamnă cca 5,5 – 10 km/h, adica viteza de deplasare in pas alert a unui adult.
Cum iesirea din Colectiv nu era suficient de incapatoare pentru toti adultii si minorii prezenti in sala, focul i-a ajuns din urma, începand sa percepem cu adevarat proportiile dezastrului.
Buretele izolant fonic era fabricat din poliuretan și arde cu degajare de monoxid de carbon si acid cianhidric
De asta au și murit așa multi și or să mai moară…din păcate
Pe lângă monoxidul de carbon avem deci și extrem de otrăvitorul HCN (acidul cianhidric cunoscut omenirii ca agentul morții Holocaustului Zyklon B ) provenit din arderile poliuretanului fonoabsorbant și tabloul este complet.
Focul de la Colectiv poate fi comparat, în sens macabru, cu un uriaș cuptor întors invers ai cărui “cărbuni” emana Zyklon B.
Mai mult decat atât, în scurt timp, tavanul din lemn de brad s-a prăbusit peste capetele oamenilor deja arși și intoxicați, completând terifianta dramă trăită de tinerii aceia nimiciți într-un fel de de cumplit în ceea ce va rămâne în memoria tuturor bucureștenilor sub numele de dezastrul Colectivului.”

“Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva.” Vorbele scrise mai sus ar fi fost auzite de un alt ziarist, pe data de 29 octombrie 2015, cu o zi înaintea tragediei din clubul Colectiv, de la un funcționar din Guvern, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, scrie Nedreptatea.net care mai aminteşte: “Nu uitați că Gabriel Oprea a participat și la mineriadele din anii ’90, alături de Miron Cozma“.

Monahul Filotheu Bălan de la Mănastirea Petru Vodă, fost membru al Ligii Studenţilor şi secretar personal al Părintelui Justin Pârvu, face o analiză asupra cazului, pe care o preluăm integral mai jos:

“Au murit oameni la un concert de rock. Situaţia e gravă şi cumplită. Suferinţa părinţilor acelor tineri, a fraţilor lor, a prietenilor lor nu cred că se poate măsura. Am citit relatările celor de pe ambulanţe şi relatările celor ce au scăpat cu viaţă, martorii oculari. Sînt multe de spus. Cred că cea mai importantă este compasiunea (milosîrdia), empatia.

Oricăruia dintre noi i se putea întîmpla asta. Putea fi un concert de muzică simfonică, putea fi un concert de manele, putea fi un concert de colinde sau de muzică… psaltică. Rezultatul ar fi fost acelaşi. Sigur, e discutabil albumul de muzică rock, e discutabil textul piesei cîntată înainte de nenorocirea aceea, multe sînt discutabile.

E discutabil momentul în care s-a petrecut urgia, acela al unei sărbători drăceşti. Nu prea mi-e clar de cînd avem, noi, românii, sărbători macabre; cu siguranţă acum 20 de ani nu exista această făcătură importată numită Halloween.

E la fel foarte adevărat că Dumnezeu nu bate cu parul şi că rînduieşte fel de fel de ocazii prin care cei care sînt departe de El să-şi înţeleagă depărtarea. Am înţeles că în 1989 şi-au dorit unii gumă de mestecat, televiziuni cu multe canale, maşini străine, etc. Dar de ce şi-ar fi dorit cineva sărbători macabre, asta nu ştiu. De ce au fost ele promovate în instituţiile de învăţămînt românesc, de ce a devenit o modă să-ţi îmbraci copilul în vrăjitoare sau în drac, iarăşi nu înţeleg. Văd că unii argumentează că la origine Haloween-ul ar fi o sărbătoare a Tuturor Sfinţilor şi nu înţeleg: Cine dintre creştinii din ţara asta ar aprinde bostani în faţa casei şi s-ar deghiza în drac înainte de Duminica Tuturor Sfinţilor, îndată după Rusalii? Cam acelaşi lucru şi Valentine’s Day, prilej de curvie pe faţă pentru mulţi tineri nefericiţi. Fericirea adevărată, zice un sfînt stră-român, este vederea lui Dumnezeu. La fel: de ce batjocoresc românii Învierea Mîntuitorului, cea mai mare sărbătoare creştină, cu imaginea unui iepure? Iar între Naşterea lui Hristos şi Moş Crăciunul promovat de Coca Cola ce legătură există?

Cred că, mai mult decît orice altceva, definiţia noastră e dată de sărbătorile pe care le prăznuim. Spune-mi ce prăznuieşti, ca să-ţi spun cine eşti.

Faptul că au murit mulţi tineri ascultînd muzică macabră (ca să nu spun satanică) poate fi văzut ca o pedeapsă de la Dumnezeu, deşi rareori Dumnezeu pedepseşte în felul acesta. Din păcate, împrejurările în care au murit, în acest holocaust, sînt dubioase şi după învăţătura Bisericii e greu de spus dacă pot fi pomeniţi sau nu la slujbe. Aici ar fi fost nevoie de măsura duhovnicească a Părintelui Justin Pârvu, care ştia starea din veşnicie a fiecărui suflet.

Lumea se întreabă de ce nu îi putem pomeni la rugăciuni. Ba sigur că îi putem pomeni la rugăciuni. Însă nu la Liturghie, cel puţin nu pe toţi. Pentru a fi pomenit nominal la Sfînta Liturghie (mai precis la Proscomidie, care este prima parte a slujbei) este obligatoriu să fim ortodocşi. Dacă sîntem în această viaţă, este obligatoriu să nu trăim în păcate de moarte (necredinţa, erezia, hulele/blasfemiile/înjurăturile de cele sfinte, ura, crima, avorturile, curvia, adulterul, perversiunile, contracepţia, drogurile/beţia, vorbirea de rău/calomnia, etc). Cu toate acestea, dacă sîntem în luptă şi mergem regulat la slujbele Bisericii, chiar şi cu aceste păcate putem fi pomeniţi. Dacă e vorba de morţi, acelaşi canon se aplică şi la ei, deşi, dacă au trăit în păcate de moarte, nu au mers la slujbele Bisericii, nu s-au spovedit şi nu s-au împărtăşit, aproape sigur nu pot fi pomeniţi la Liturghie. Sînt cîţiva Sfinţi Părinţi în cei 2000 de ani ai Bisericii care explică de ce nu se pot pomeni toţi aceştia la Sfînta Liturghie. Dar poate cel mai drastic este Sfîntul Apostol Ioann, Apostolul iubirii: “De va vedea cineva pe fratele său păcătuind păcat nu spre moarte, să ceară şi [Dumnezeu] va da lui viaţă, celor ce păcătuiesc nu spre moarte. Este păcat spre moarte; nu pentru acela zic ca să se roage. Toată nedreptatea păcat este; şi este păcat nu spre moarte.” (1 Ioan 5:16-17) Poate textul nu este clar pentru toată lumea, dar ne îndeamnă să nu ne rugăm pentru cei în păcate de moarte, căci rău cerem şi nu vom fi ascultaţi. E vorba de cei care nu arată nici o întoarcere de la răutăţi, nu au nici o remuşcare, din cauza bolii păcatului pe care nu vor să îl părăsească.

Cu privire la cazul concret de la clubul Colectiv, cred că le este limpede tuturor că majoritatea celor de acolo nu s-au dus să se roage sau să slăvească pe Dumnezeu. Din păcate. Poate că unii dintre cei morţi nici nu erau botezaţi. Sfîntul Iustin Filosoful, un Mucenic din secolul II, zice că în ce vom fi prinşi, în aceea vom fi judecaţi. Şi spune că aceasta a zis-o Mîntuitorul Hristos (e unul din cuvintele Sale nescrise în Evanghelii, dar care au fost aşternute în scris de către Sfinţii Apostoli sau Sfinţii Părinţi de după ei). Greu cuvînt! De aceea, singura nădejde este că în acea ultimă clipă şi-au îndreptat inimile spre Dumnezeu. Cum spunea un rocker: “După mulți ani mi-am făcut cruce! Dumnezeule, eram în iad!”

Dumnezeu este iubire şi, dacă putem iubi, din Iubirea Dumnezeiască ni s-a dat această putere. Aşadar nu doar că putem să ne rugăm, ci trebuie să ne rugăm pentru cei pentru care simţim compasiune. Putem să îi pomenim în rugăciunile noastre personale sau la slujbele pentru adormiţi de după Liturghie (mai cunoscute sub numele de “Parastase”). Iar la Liturghie îi putem pomeni doar pe cei despre care ştim că au murit lucrînd faptele Evangheliei. Despre trei dintre ei, puţin mai jos.

În 1998 am fost de faţă la Mănăstirea Sihăstria cînd una din clădiri, construită în mare parte din lemn, a luat foc. S-a aprins toată în 10-15 minute, timp în care cei de faţă am putut salva toate icoanele, mare parte din mobilier şi pe fochistul care a produs incendiul fără să anticipeze consecinţele gestului său. A scăpat cu arsuri minore, deşi era la subsol, lîngă centrala care luase foc. A fost scos afară din încăperea unde era centrala termică pe păcură, cu cîteva arsuri, doar pe faţă, pe mîini şi pe o parte din haine. Şi eu am intrat atunci în clădirea arzîndă, ajutînd la scoaterea lucrurilor, cît s-a putut. Au trecut 15 minute pînă cînd n-am mai putut decît să ne uităm cum arde totul ca o torţă. În fine, a fost.

Nu cu multă vreme în urmă m-am ocupat de nişte materiale de construcţii şi dimineaţa, fiind frig, făceam un mic foc cu resturi de materiale. Am văzut că polistirenul ignifugat nu arde aproape deloc, ci doar se topeşte. Buretele obişnuit şi spuma poliuretanică ard ca plasticul obişnuit. Nimic spectaculos.

Este cu neputinţă, din observaţiile mele de pînă azi, ca un tavan de lemn să ia foc în 30 de secunde, sau ca buretele pe care sar artificiile să se aprindă ca o torţă. Fără a vrea să arăt cu degetul în vreo direcţie, cred că mai degrabă e de crezut că vreo mînă criminală a pregătit incinta pentru acest holocaust (ardere de tot).

Reacţia autorităţilor române de azi este identică cu aceea a celor americane din New Yorkul anului 2001. Brusc, nişte indivizi dispreţuiţi de opinia publică pentru faptele lor au fost “spălaţi” de mass-media prin nişte interviuri date cu cinism lîngă oamenii care urlau de durere, de pe care curgea carnea şi care îşi trăiau ultimele clipe. Orice creştin din lumea asta ar fi pus mîna să ajute, să scape vieţi, nu ar fi dat vreun interviu. Orice secundă contează pentru a salva o viaţă.

Departe de mine gîndul de a incrimina pe cineva. Joaca de-a macabrul nu se poate termina decît macabru atunci cînd devine serioasă. Poate pe asta au mizat unii. Ştiu. Sună a conspiraţie. Dar lemnul, oricît de uscat ar fi, nu se aprinde în 30 de secunde ca o torţă, ca un chibrit, într-o atmosferă cu mult dioxid de carbon. Milioane de români care fac focul cu lemne pot confirma asta. Lemnul nu este derivat petrolier.

Revin la gestul creştin al unui tînăr care iniţial a fost dat dispărut: Claudiu Petre. După ce a ieşit din holocaust, s-a întors, a salvat un suflet, apoi s-a întors şi nu a mai ieşit. Dacă despre mulţi din cei ce au murit acolo, în aceste împrejurări neclare, e greu de spus dacă pot fi pomeniţi de către Biserică, despre Claudiu un lucru este limpede: da, poate şi trebuie să fie pomenit la Liturghie. A găsit în firea lui dragostea lui Hristos şi a pus în faptă cea mai mare poruncă din Legea Dumnezeiească, porunca dragostei. “Mai mare dragoste decît aceasta nimeni nu are, ca cineva sufletul său să-şi pună pentru prietenii săi”, a spus Mîntuitorul Hristos (Ioann 15:13). Dumnezeu să-l ierte!

Simion Alexandru, şi el între cei morţi în flăcări, împreună cu Adrian Rugină, au salvat din flăcări 5 suflete. Dumnezeu să primească dragostea lor! Despre ei, cîte puţin, aici: https://m.facebook.com/story.php… Eroii care salvează suflete sigur se mîntuiesc.

Oricare ar fi rezultatul vreunei anchete, suferinţa părinţilor, a fraţilor şi a prietenilor nu poate fi măsurată cu nimic, şi nici rugăciunile Bisericii nu le vor aduce acestora mîngîiere grabnică. Dumnezeu să îi ierte pe tinerii ce au murit de moarte năprasnică şi să ne dea şi nouă dragostea Lui! Iată, cînd dăm de greu singurul lucru care contează este dragostea unuia pentru celălalt. Dragostea nu cade niciodată (1 Corintheni 13:8).”

Întrebările unui supravieţuitor: “8. Vreau sa stiu de ce tavanul a ars cu flacara albastra si emana vapori? De ce incendiul s a propagat in cateva secunde?”

Adrian via Facebook: “In noaptea de 30.10.2015 m-am nascut a 2-a oara. Scriu acest post pentru ca sunt revoltat de mizeria prezentata in media. Acest tragic incident se transforma intr un circ, vad politicieni iesiti in fata desi cauzele producerii acestui trist eveniment au trecut prin mainile lor. Nu vreau sa vad poze cu cei decedati din respect pt durerea familiilor si a prietenilor victimelor, nu vreau sa vad mii de lumanari, nu vreau sa vad jurnalisti care si dau cu parerea. Vreau sa vad actiuni:
1. Anchete la primaria sect 4 si a capitalei cu privire la modul in care a fost acordata autorizatia de functionare. Vreau sa aflu de ce nu se fac periodic controale cu privire la conditiile de functionare ale localurilor publice  (pompieri, salvare, politie, insp de stat in constructii)
2. De ce patronii clubului au folosit materiale usor inflamabile in amenajare, de ce nu era hidrant in club? De ce bodyguarzii si personalul clubului nu erau pregatiti pt situatii de urgenta? De ce a fost permis accesul cu mat inflamabile in club? De ce ferestrele erau zidite si cine le a permis sa faca asta? De ce iesirile de urgenta erau blocate?
3. De ce salvarea si pompierii au ajuns dupa mai bine de 20 de minute? De ce prima masina de pompieri a gresit strada ? De ce la 112 nu am fost luati in serios cand am sunat? De ce pompierii nu erau echipati si s au echipat acolo? De ce erau dezorientati si nu stiau ce sa faca?
4. De ce nu am fost sunat de politie pt a da declaratii cu privire la cele intamplate? Numarul meu de tel e inregistrat la 112.
5. De ce nu ni se spune ce toxine continea fumul si ce substante chimice au fost in flacari de au reusit in cateva secunde sa arda hainele complet de pe oameni. Poate supravietuitorii ar trebui sa stie.
6. De ce nu avem capacitatea spitaliceasca pt a primi 150 de persoane? Dar daca ar fi 1000?
7. De ce nu se inchid toate cluburile, barurile, saloanele de nunti, salile de conferinte pt a fi controlate daca indeplinesc normele de siguranta?
8. Vreau sa stiu de ce tavanul a ars cu flacara albastra si emana vapori? De ce incendiul s a propagat in cateva secunde?

Nu doresc nimanui sa treaca prin ce au trecut oamenii din colective. Nu mai vreau sa vad nici la tv astfel de stiri tragice, persoanele care sunt vinovate trebuie sa plateasca, ei ne decid soarta, sunt acolo sa ne protejeze.

PS: E bine sa se stie lucrurile astea. Aceasta tragedie nu trebuie transformat in bai de multime si imbunatatirea capitalului politic. Trebuie ca lumea sa stie ca pompierii erau ingroziti si neechipari cand au ajuns acolo si ne intrebau pe noi ce trebuie sa faca, incendiu se stinsese singur si oamenii dinauntru petreceau ultimele secunde alaturi de noi intoxicati cu fum toxic ,lumea trebuie sa stie ca prima salvare a ajuns dupa 20 de minute si a vrut sa plece cu un singur pacient….probabil multi nu va puteti imagina cum a fost acolo, nici mie nu mi vine sa cred ca am trecut prin asta…”

Acelasi supravietuitor, Adrian, relateaza dupa tragedie:  ”Multumesc ingerilor care au fost cu mine”

“Azi noapte eram in Colectiv la lansarea noului album al trupei goodbye to gravity ai caror membrii ii cunosc si imi sunt prieteni. Stiam ca se anunta un show pirotehnic dar mai fusesem la evenimente indoor cu artificii si alte efecte deci nu am avut avut indoieli in aceasta privinta.
Au fost ceva artificii la inceputul concertului, niste artificii de tort nimic special dupa alte 30 de minute au mai fost 2 artificii la fel ca cele de tort. Stateam si beam o bere, membrii trupei au spus la misto ca avem un mic incendiu, unul din stalpi ardea usor, s-a aruncat cu bere pe el, in 2 secunde focul s-a extins la tavan, care a inceput sa arda rapid, atunci am inteles ca trebuie sa iesim repede, eram la circa 30 de metri de iesire, am alegat spre iesire. La 5 metri de usa s a produs haos si panica oamenii au inceput sa cada si sa se calce in picioare am reusit prin forta sa iesim.
Ne-am tras in partea dreapta sa tragem o gura de aer dupa care am mers pe gang spre iesire. Pe gang era parcat un camion , era un fum gros ca de napalm ars, nu se vedea nimic, nu stiam cat mai era de mers am inceput sa trag fum nu mai aveam oxigen am reusit sa iesim tusind si cu ochii lacrimand abundent.pe gang am simtit suflul exploziei, unei fete de langa mine ii luasera foc hainele. Mi au luat 10 minute sa mi revin.
Au inceput sa iasa oameni arsi cu hainele zdrentuite. M-am dus pe gang sa incerc sa ajut. Erau multi oameni arsi pe marginea gangului, multi oameni arsi care zaceau pe jos in fata intrarii. Usa de acces se blocase, cei ramasi inauntru bateau in usa incercand sa iasa.
Am sunat la 112 la 10:41 mi s-a spus ca au trimis un echipaj…am injurat si le am spus ca s zeci de oameni arsi mi au facut legatura la pompieri care mi au spus ca sunt pe drum. Dupa alte 5-7 minute a aparut primul echipaj de pompieri care au vrut sa intre pe o poarta care era inchisa. Au aparut si militienii care nu stiau ce sa faca.
Usa clubului era in continuare blocata.
Au aparut si pompierii dupa 20-25 de minute.
Apar toti maimutoii care iau masuri acum cand e deja f tarziu. daca ar fi venit in 5-10 minute poate victimile ar fi fost mai putine. Usa clubului a fost deschisa in interior erau trupuri unele peste altele.
A fost carnagiu.
Multumesc ingerilor care au fost cu mine.
Regrete sincere pentru cei care si au pierdut viata.
Muie autoritatilor de la primarii spagari pana la Arafat si Oprea…”

O altă supravieţuitoare: 112 a trimis 1 echipaj de Poliţie!

Andreea Sopa: “Scriu asta, pentru ca cred ca este important ca lumea sa stie adevarul (pe care posturile de stiri il prezinta un pic denaturat) si mai sper ca poate fi unul din lucrurile care pot fi imbunatite pe viitor de dl.arafat, de smurd, de isu, de 112, de firmele de securitate…..

Sunt unul dintre cei norocosi ca am reusit sa ies, cand am reusit sa imi recuperez respiratia, dupa cateva minute si am realizat amploarea dezastrului, ma intrebam ce sa fac ca sa ajut…o vazusem deja pe prietena mea ca suna la 112 si ma gandeam ca echipajele vor ajunge in scurt timp…la televizor au spus ca primul apel s.a efectuat la 10.32 si sunt convinsa ca foarte multi dintre cei de afara sunasera deja….la 10.41 nu venise inca nici un echipaj nici pompieri, nici smurd, nici ambulanta si am sunat si eu la 112 gandindu.ma ca poate in haosul creat nu a sunat nimeni (am ora apelului memorata de telefon)…doamna de la 112 mi.a spus sa nu ma panichez, ca se cunoaste problema si au trimis “1 echipaj de politie”!!! STUPEFACTIE!!!! Am inceput sa ii explic ca este o tragedie, un carnagiu, ca umbla oameni arsi din cap pana in picioare si cer ajutor si avem nevoie de multe echipaje, foarte multe…pompieri, descarcerari, ambulante…de.abia in acel moment mi s.a facut legatura cu altcineva sa explic exact de ce echipaje avem nevoie… DEJA TREC– USERA 10 MINUTE DE LA APELUL DECLARAT DE ARAFAT!!!) Imediat dupa a aparut prima masina de politie…2 oameni care s.au ingrozit de ce vedeau….abia dupa alte 2-3 minute a venit prima salvare si dupa alte cateva minute au aparut pompierii PE JOS fara echipamentul necesar pentru ca nu stiau pe unde sa intre in incinta de la pionierul…si ne intrebau daca stim cine ar putea avea cheia de la poarta !!!! ULUIRE!!! Mi-aduc aminte ca le.am strigat sa o sparga sa o ia dracu de poarta! Pana la urma, dupa alte cateva minute au reusit sa aduca masina in incinta…PE SCURT DUPA cca 20 MINUTE IN INCINTA ERAU O MASINA DE POMPIERI SI 2 SALVARI si s.au adus primele furtune si au intrat primii pompieri!!! FOARTE MULT!!!!! a fost un incediu care a mistuit totul intr.un minut si practic interventia de salvare s.a intamplat la circa 20 minute….probabil ca daca cei de la 112 ne.ar fi crezut la telefon ca este un incendiu grav cu multi raniti si multi blocati in interior, si ar fi trimis mai multe echipaje din prima, daca pompierii ar fi stiut pe unde sa intre in incinta si ar fi fost anuntati de dispecerat de gravitatea incendiului, mult mai multe vieti ar fi putut fi salvate!!! fiecare secunda conta vineri seara si din pacate 112 se pare ca nu a inteles asta de la primele apeluri!!! Sper ca pe viitor, in memoria celor care si.au pierdut viata, a celor raniti si familiilor lor, ceva sa se schimbe in interventia de urgenta si modalitatea in care apelurile de urgenta sunt evaluate si prioritizate!!!!”

George Roncea / November 2 : Cum n-au știut pompierii de club când l-au mai stins o dată? Vedeţi: Metropotam din 28 nov 2014: Incendiu la fosta fabrica Pionierul din Bucuresti, locul unde este si clubul Colectiv

Sursa: Ziaristi Online

Vom reveni!

Print Friendly, PDF & Email

15 comments

  1. Pingback: Planificare în Holocaustul din Colectiv? “Arşi şi otrăviţi cu acidul cianhidric cunoscut omenirii ca agentul morții Holocaustului Zyklon B” | Victor Roncea Blog

  2. Pingback: Radu Ulmeanu: Drama de la Clubul Colectiv, un act criminal? Cui prodest - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  3. Pingback: A fost planificat carnagiul din Colectiv? Gabriel Oprea principalul beneficiar al Afacerii? | Vremuritulburi

  4. Pingback: Demisiile nu sunt suficiente. LA PUŞCĂRIE, NETREBNICILOR! “La Colectiv a fost crimă cu premeditare. Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mână criminală. Aşa cred eu.” – Florin Chilian. LA 18.00 DIN NOU IN PIAŢA UNIVERSITĂ

  5. Pingback: Florin Chilian confirmă teoria Ziaristi Online: "La Colectiv a fost crimă cu premeditare. Focul nu a pornit de la artificii. A fost pus de o mână criminală. Aşa cred eu." - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  6. Pingback: La Colectiv a fost atentat terorist. Relatarea unui pompier şi a altor specialişti: tinerii "au ars ca la crematoriu" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

  7. Pingback: “Incendiul din #Colectiv a fost planificat cu şase luni în urmă”. OPINIE contra intoxicărilor mafioţilor de presă | Victor Roncea Blog

  8. Pingback: “Incendiul din #Colectiv a fost planificat cu şase luni în urmă”. OPINIE contra intoxicărilor mafioţilor de presă (Moise Guran şi alţii) | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.