CAMPANIA Voteaza Pentru Basarabia! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

CAMPANIA Voteaza Pentru Basarabia!

Luni, 8 noiembrie 2010 la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti a avut loc conferinţa de presă în cadrul căreia Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB Bucureşti) a lansat campania „Votează pentru Basarabia”.

Campania „Votează pentru Basarabia” îşi propune să informeze şi să mobilizeze tinerii în privinţa alegerilor din 28 noiembrie din Republica Moldova.

”Nu ne dorim repetarea evenimentelor din 7 aprilie 2009. Republica Moldova trebuie să se regăsească în marea familiei europeană. Din acest motiv îndemnăm tinerii precum şi pe toţi basarabenii din România să îşi exercite dreptul constituţional, dreptul la vot!” a declarat Ştefan Miron, Preşedintele OSB Bucureşti.

De asemenea, membrii OSB Bucureşti, au declarat că îşi propun să valorifice la maxim cele 8 secţii de votare deschise pe teritoriul României, pentru a evita repetarea unor experienţe precum cea din 5 septembrie, când din cauza prezenţei scăzute la vot, Referendumul Constiţional nu a fost validat.

La alegerile din 28 noiembrie 2010, OSB Bucureşti îşi propune să mobilizeze la vot 15 mii de persoane în România. La cele 2 secţii de votare din Capitală, OSB Bucureşti mizează pe un număr de 7000 de votanţi.

Ana Paladi, Secretar General OSB Bucureşti, a menţionat că a fost înaintat un demers din partea OSB Bucureşti către Guvernul Romaniei, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în vederea sprijinirii iniţiativei tinerilor basarabeni de a-şi exercita dreptul la vot prin asigurarea gratuităţii transportului feroviar în data de 27 si 28 noiembrie, pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova aflaţi în România.

„În ţară, vom miza pe o prezenţă la vot din toate oraşele, inclusiv din acele orase în care nu vor fi deschise secţii de votare.” a declarat Ana Paladi, Secretar General OSB Bucureşti.

Astfel, protrivit OSB Bucureşti în Iaşi vor vota basarabenii din Suceava, Bacău, Roman, Huşi, Vaslui.

In Galati vor vota cetaţenii Republicii Moldova din Vrancea, Brăila.

Spre Constanţa se vor deplasa cetăţenii  Republicii Moldova din Tulcea.

La Cluj vor vota cei din Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Alba Iulia, Tg. Mureş.

In Brasov vor vota cei din Sibiu, Argeş.

La Timisoara votează Aradul, Lugoj, Drobeta Turnu Severin.

Iar la Bucuresti vor fi aşteptaţi  la vot  basarabenii din Ploieşti, Piteşti, Buzău, Craiova şi Targovişte.

„Vrem ca alegerea facută la 28 noiembrie sa fie una bine gândită, pentru aceasta aducem în faţa tinerilor basarabeni liderii Alianţei pentru Integrare Europeană”a mai declarat Ştefan Miron.

Luni, 8 noiembrie a avut loc prima întâlnire de acest gen. Premierul R. Moldova a acceptat invitaţia OSB Bucureşti de a participa la o discutie deschisa cu studenţii basarabeni din Bucureşti. Intalnirea a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, în cadrul careia tinerii au avut ocazia să primeasca răspunsuri la întrebările lor.

De asemenea, în cadrul acestei campanii vor fi  invitaţi în faţa studenţilor basarabeni toţi ceilalţi lideri AIE – Mihai Ghimpu, Serafim Urechean, Marian Lupu.

OSB Bucureşti precizează ca au lansat un apel către celelalte organizaţii ale studenţilor basarabeni să fie solidari, să se implice activ în această campanie şi să susţină parcursul pro-european al Republicii Moldova.

La acest apel au răspuns până acum Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa, Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi care s-au alăturat campaniei iniţiate de OSB Bucureşti şi care vor prelua şi desfăşura activităţi similare în oraşele în care îşi desfăşoară activitatea.
Autor: OSB Bucuresti
Sursa: www.basarabeni.ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.