Blogger din Transnistria amendat de militie cu 557 de ruble pentru edificarea "pilonilor fericirii" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Blogger din Transnistria amendat de militie cu 557 de ruble pentru edificarea “pilonilor fericirii”

Un tanar de 28 de ani din Transnistria a fost amendat pentru o postare pe blogul său. O judecătorie de la Tiraspol l-a găsit vinovat pe Aleksandr Akimov pentru propagarea consumului de droguri prin intermediul blogului său, informează ARENA.

Akimov, care susţine că este şi preşedinte al unei organizaţii obşteşti din Transnistria, şi care este cunoscut pentru conflictele sale frecvente cu miliţia din regiune, a plasat în luna octombrie 2010 pe blogul său următoarele rânduri:
“Друзья, шмаль и Дед Мороз – три кита юношеского счастья. Не было этого, не было детства”, în traducere: „Prietenii, “şmali” şi Moş Crăciun sunt trei piloni ai fericirii adolescenţilor. Dacă nu ai avut parte de asta, nu ai avut parte de copilărie”.

Deşi bloggerul a eliminate la scurt timp postarea, miliţia de la Tiraspol a păstrat dovada publicării şi i-a iniţiat un dosar administrativ, iar instanţa l-a amendat cu 557 de ruble transnistrene – echivalentul a 55 de dolari.
Deşi cuvântul „şmali” face parte din argou, miliţienii au declarat că el este folosit ca sinonim pentru marihuana. Bloggerul a anunţat că va contesta decizia.

Silvia Manole

ARENA.md

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.