Mario Balint despre RRA si razboiul din Libia: "E ca şi cum ai ieşi la pensie şi nimeni nu mai are nevoie de serviciile tale!" - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Mario Balint despre RRA si razboiul din Libia: “E ca şi cum ai ieşi la pensie şi nimeni nu mai are nevoie de serviciile tale!”

Mda, mi-e destul de greu să accept acest lucru! E ca şi cum ai ieşi la pensie şi nimeni nu mai are nevoie de serviciile tale! Mi-e şi mai greu să accept atunci cînd vine vorba de un sistem, care s-a dovedit OK! Probabil, sunt frustrat! Dar, acum înţeleg nemulţumirea „organică” a ungurilor faţă de Transilvania, sau a marilor puteri coloniale faţă de independenţa statelor! Într-o discuţie telefonică, destul de neprincipială după părerea mea, avută cu şeful meu direct, acesta mi-a spus că nu-mi înţelege „frustrările”! Nu am vrut, şi probabil nu aş fi fost capabil să i le traduc, dar, mă aşteptam ca el, un excelent reporter şi realizator de emisiuni de actualităţi să înţeleagă ce înseamnă să treci de la producţia de diamante la simple mărgele de sticlă! Şi, ca să mă extind, simt cu adevărat frustrarea pentru faptul că din „nava amiral a mass-media româneşti”, Radio România se transformă, pe zi ce trece, într-un post de cartier, de periferie. În urmă cu 8 ani, atacul asupra Iraqului lui Saddam Hussein a fost „aşteptat” de un dispozitiv de reporteri ai RRA, în teren, excelent coordonaţi de Dragoş Şeuleanu şi Echipa (Dan Preda, Nicu Popescu, Emilian Blînda etc) dublaţi de analize şi comentarii „la cald” din studiourile de la Bucureşti. Fiecare dintre noi, „i-am primit” în teren pe colegii de la celelalte posturi de radio şi televiziune, pentru că, noi am fost PRIMII! Atunci, am simţit că Radio România este o forţă! Astăzi… Excelentul corespondent Carmen Gavrilă a fost trimis în Egipt pe ultima sută de metri. În această dimineaţă, în Libia a plecat deja Cristian Zărescu! Aş putea să spun mai multe dar, vine şi la noi evaluarea personalului, se vor lua în discuţie şi „înjurăturile”, trădările şi off-urile la adresa „angajatorului”, se vor scoate din dosare fişe de genul: „cutare, a băut mai mult decît limita maximă admisă” şi etc, etc, etc.

În toată nebunia asta, pe care este destul de greu să o priveşti în ansamblu pentru că, de la moartea lui Nicolae Ceauşescu România a renunţat la Africa şi, deci, atenţia ne-a fost reţinută de alte meleaguri, Traian Băsescu nu s-a băgat în afacerea personală a lui Sarkozy.

Continuarea la ODYSSEY DOWN

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.