Lui Vantu i se apropie ”sfoara de par” si l-a chemat si pe Craescu sa-l ajute s-o stranga - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Lui Vantu i se apropie ”sfoara de par” si l-a chemat si pe Craescu sa-l ajute s-o stranga

Vantu se z(bate) tare!

de Maria Petrascu

Despre scandalul “en fanafare” de la Realitatea dintre patronul trustului, Sorin Ovidiu Vantu si managerul Sebastian Ghiţă cred ca detineti destule informatii, inclusiv pe ultimele care spun ca tensiunile din trustul de presă Realitatea Media au ajuns si în atenţia Consiliului Naţional al Audiovizualului care i-a convocat astazi să răspundă acuzaţiilor de ingerinţă în politica editorială pe managerul Sebastian Ghiţă, pepreşedintele CA Realitatea Media, Sorin Freciu şi pe directorul Realitatea TV, Sorin Enache.

Managerul Sebastian Ghiţă şi patronul trustului, Sorin Ovidiu Vîntu, sunt în razboi total, Ghiţă depunând chiar o plângere penală împotriva lui Vîntu. Tensiunile dintre cei doi au inceput sa creasca dupa decizia lui Ghita de eliminarea din grilă a emisiunii “Ora de foc”, realizată de Oana Stancu şi Adrian Ursu, care, se spune, ascultau ordinelele lui Vantu si nu ale managerului Ghita şi au devenit publice după aşa-numitul “scandal al bodyguarzilor”.

Ce nu stiti toti, probabil, in detaliu, este faptul ca “scandalul bodyguarzilor”, care s-a consumat cu nu mult timp in urma a fost declansat, spun surse ale Evenimentului Zilei, de faptul ca Sorin Ovidiu Vîntu – via Floriana Jucan – sta în spatele lui Silviu Crăescu. Craescu este acel administrator si om bun la toate, fost angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, care, asa cum am relatat recent, intr-un alt editorial, a fost concediat in 2010 pentru ca ar fi facut joc politic in favoarea lui Mircea Geoana.

Silviu Craescu, conform planului lui Vantu, trebuia sa intre pe post la Realitatea, lunea trecuta, si sa povesteasca cum l-a vazut el pe Basescu beat si plangand, la sediul Ambasadei SUA, in seara cand acesta fusese suspendat din functie. A si ajuns la Realitatea, însoţit de bodyguarzii patronului Vantu care ar fi intrat în conflict cu bodyguarzii managerului Sebastian Ghiţă, acestia impiedicand grupul trimis de SOV să intre în studiourile Realitatea TV, in emisiune. Si cu o zi înainte, între cele două grupuri de bodyguarzi, a avut loc un conflict aplanat de poliţie.

Silviu Crăescu ar fi urmat să povestească la Realitatea evenimentele la care pretinde că a asistat şi care au fost, în aceeaşi seară, relatate într-un interviu pentru revista Q Magazine, preluat imediat pe site-ul realitatea.net. care este controlat de Vantu.

Fostul angajat al sectorului administrativ din Ambasada SUA, concediat în 2010 pentru abateri profesionale, a susţinut in interviul luat de Floriana Jucan, in Q-Magazine că a asistat la o presupusă întâlnire între ambasadorul SUA Nicolas Taubman şi Traian Băsescu în seara suspendării din funcţie a preşedintelui. Taubman a infirmat insa categoric declaraţiile lui Crăescu pe care le-a denunţat ca fiind invenţii iar consilierul presidential Sebastian Lazaroiu a intervenit si el demonstrand cu dovezi ca in ziua si la ora in care Craescu sustinea ca Basescu ar fi venit beat si plangand la Ambasada SUA, sa ceara ajutorul lui Taubman, presedintele se afla la Cotroceni de unde, imediat, a plecat la mitingul de sustinere din Piata Universitatii.

Una peste alta, Sorin Ovidiu Vîntu doreşte să păstreze controlul editorial asupra Realitatea TV pe care simte ca il pierde din cauza lui Sebastian Gihta care vrea sa impuna o alta linie editoriala postului, post pe care Vantu l-a folosit a la long in razboiul sau cu Basescu.

O ultima tentativa de impunere a pozitiei lui SOV in Trustul Realitatea ar fi fost materializata prin aceea ca Vantu doreşte să-l puna drept reprezentant al acţionarului în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media SA pe Ion Ilie, zis Nelu Legionaru’, potrivit surselor EVZ. Numele acestuia a fost vehiculat la începutul anilor 2000, în scandalul legat de un presupus asasinat al şefului SIE de la vremea respectivă, Cătălin Harnagea. Asasinatul ar fi fost plănuit de SOV, iar Nelu Legionaru’ ar fi urmat să fie executantul.

Pe de alta parte, asa, deodata, la comanda nu se stie cui, dar se poate banui, judecatoarei Camelia Bogdan i-a fost luat dosarul “Vintu-Popa” din motive ce nu se regasesc in legea penala, unul fiind ca… procesul se deruleaza prea repede. Cea care i-a luat dosarul lui Bogdan este judecatoarea Elena Burlan presedinta Sectiei a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti care va fi cercetata de Consiliul Superior al Magistraturii, motivul fiind acela ca aceasta ar fi actionat cu “grava neglijenta” cand a decis sa-i ia judecatoarei Camelia Bogdan dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu e acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Toate aceste intamplari neintamplatoare au la baza si explicatia faptului ca lui Vantu i se apropie ”sfoara de par” si, de aceea se si z(bate ) atat de tare. Numai ca, in mod fatal, z(baterea) , in loc sa-l indeparteze il apropie tot mai mult de “ parul” la capatul caruia se afla si deznodamantul de care s-a zbatut atata sa scape.

Ziare.ro

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.