Ambasadorul Churilin, alaturi de Mazilu, Montanu si Petre Roman la aniversarea zilei victoriei URSS - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ambasadorul Churilin, alaturi de Mazilu, Montanu si Petre Roman la aniversarea zilei victoriei URSS

Ziua de 9 mai este consemnata in Federatia Rusa si in spatiul CSI drept Ziua Victoriei poporului sovietic in Marele Razboi pentru Apararea Patriei (1941-1945) asupra Germaniei fasciste. Razboiul a durat 1418 de zile si a luat vietile a 60 de milioane de oameni din care aproape o jumatate, cetateni din fosta Uniune Sovietica. Astazi, 6 mai, reprezentantii corpului diplomatic al Ambasadei Federatiei Ruse in Romania au organizat o ceremonie de depuneri de flori la Cimitirul Ostasilor Sovietici din Pipera.

Partea romana a fost reprezentata de Grupul parlamentar de prietenie Romania-Rusia, Ministerul Apararii Nationale, Asociatia Nationala a veteranilor de razboi, Asociatia Nationala a cadrelor militare in retragere „A.I.Cuza”, Oficiul National al Cultului Eroilor, Jandarmeria Romana. Nu au lipsit de la ceremonie nici reprezentantii ambasadelor tarilor CSI, precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Turkmenistan si Ucraina. Au depus un omagiu si reprezentantii ambasadelor Bulgariei, Cehiei, Marii Britanii si Turciei. La ceremonie au participat si reprezentanti ai societatii civile: Comunitatea Rusilor lipoveni din Romania, Camera de Comert Romano-Rusa, Asociatia „Memorial”, Asociatia de prietenie Romania-Rusia, Agentia de presa Inforusia si Scoala de pe langa Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti. Coroane si jerbe de flori au depus si reprezentanti ai investitorilor rusi in Romania: Compania Lukoil, Mecheli, Gazprom export si Metal export-import. Ceremonia a fost intregita de o receptie festiva la sediul ambasadei Federatiei Ruse. (inforusia.ro)

Nota Z.O.: La manifestare au mai fost vazuti alaturi de oficialii rusi si Dumitru Mazilu, fost ofiter de Securitate, Mihai Montanu, fost revolutionar si Petre Roman, fost prim ministru.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.