Ambasadorul von Mettenheim vizitează Satu Mare şi nord-vestul României - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Ambasadorul von Mettenheim vizitează Satu Mare şi nord-vestul României

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, domnul Andreas von Mettenheim, vizitează în perioada 6 – 9 mai regiunea de nord-vest a României.

În cadrul vizitei sale la Satu Mare şi Carei, ambasadorul von Mettenheim se va întâlni cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Sambătă, 7 mai, ambasadorul von Mettenheim va vizita firma Zess Zollner precum şi expoziţia „Fabricat în Satu Mare“. În continuare, va fi oaspetele programului cultural organizat cu prilejul împlinirii a 10 ani de existenţă a „Zilelor Culturii Sătmărene“.

Alti parteneri de discuţie vor fi episcopul Jenö Schönberger, preşedintele  Forumului Democrat al Germanilor din România, domnul Klaus Johannis, deputatul FDGR, domnul Ovidiu Ganţ precum şi reprezentanţi politici ai judeţului Satu Mare.

Duminică 8 mai, ambasadorul von Mettenheim va participa, în cadrul „Zilelor Culturii Sătmărene“, la o slujbă religioasă, la un tur al oraşului şi la defilarea formaţiilor de dans în parcul oraşului. În continuare, în programul vizitei se află o vizită la firma  Schwabenmolkerei din Carei.

Sursa: Ambasada Germaniei la Bucuresti

Foto: Romania libera. Interviu cu Excelenţa Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti: “Ne dorim ca Rusia să fie mai aproape de Europa”

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.