Voiculescu calcă pe sufletul românilor. Hai Lucian, Hai România! UPDATE: Bravo, Bute!!! - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Voiculescu calcă pe sufletul românilor. Hai Lucian, Hai România! UPDATE: Bravo, Bute!!!

Voiculescu calcă pe sufletul românilor

Pentru patronul trustului Intact, câştigarea influenţei şi puterii politice este mai presus de orice regulă morală şi de orice sentiment, este un lucru cunoscut şi care nu mai surprinde pe nimeni. De la setea nemărginită de putere la atacurile necontenite la adresa reprezentanţilor coaliţiei de guvernământ, drumul e foarte uşor de înţeles. Dar cum a ajuns până acolo încât să ia în batjocură simboluri naţionale, devine inexplicabil. Dezumanizarea poate merge până la a călca peste sufletul românilor? Se pare că, în calculele pe care le face cu cinism, a ajuns să considere emoţia pe care o creează deliberat în mase drept o monedă de schimb pentru interesele lui politice. Gala de box s-a dovedit a fi un bun prilej pentru nişte fini cunoscători ai tacticilor de dezinformare precum Voiculescu şi armata lui de jurnalişti obedienţi. Înaintea unui meci sportiv, climatul devine mai mult emoţional decât raţional, şi plasticitatea emoţională a publicului devine pronunţată. Acum era prilejul de aruncat pe piaţă mesaje incendiare în care se discută obsedant despre plasarea însemnelor grafice ale unei campanii publicitare şi se vehiculează sume şi jumătăţi de informaţii. Acum era momentul să fie atacaţi organizatorii galei şi să se suspecteze aranjamente necurate într-un contract transparent, plătit din fonduri europene. Cu alte cuvinte, când nu se face, de ce nu se face! Iar când se face, de ce se face…minciuna are multe feţe şi nuanţe, care se pot orchestra cu artă – chiar şi pornind de la adevăr.
Trustul Intact a făcut ani de zile profit din exploatarea evenimentelor sportive. În loc să consume atâta energie pentru a denigra o gală de box fără precedent în România ultimilor ani, i-ar fi stat mai bine să încurajeze sportul românesc prin sponsorizarea unui asemenea eveniment. În loc să facă contabilitate în ziua competiţiei, mai bine să vorbească despre performanţă, despre victorie şi despre valorile noastre naţionale! În loc să spună că banii pentru promovarea brandului de ţară nu se justifică, mai bine ar face ceva ca să promoveze România….sau măcar să îl lase pe Lucian Bute să se concentreze, ca să poată învinge deseară. Măcar un strop de respect, pentru cineva care a muncit mult mai mult decât ei, ca să ajungă acolo unde este!
Mama lui Lucian Bute a spus că diseară va sta cu spatele la fiul care boxează după multă vreme acasă, şi va citi din Psalmi. “Ceva nu-mi dă voie să văd”, a declarat dânsa. Este mărturia unui suflet de mamă, care simte atât bucuria de a-şi vedea fiul luptând acasă, admirat pe merit de un popor întreg, dar şi chinul de a a-l vedea evoluând într-un sport atât de greu şi nu lipsit de pericole. Este expresia unei îngrijorări fireşti faţă de un fiu, şi amintirea sacrificiilor şi trudei depuse de el pe drumul spre desăvârşire.
Seara de azi este o seară mare pentru România. O seară în care un român ne va arăta prin fapte, cu modestia pe care o arată sportivii de frunte, ce înseamnă iubirea de ţară. Lucian Bute a spus că sprijinul românilor înseamnă foarte mult pentru el şi că îl ajută să învingă. Să ne deschidem inima şi să-i oferim acest sprijin. Hai Lucian, Hai România!

Maria Mihai / Colaborator Ziaristi Online

UPDATE: National: Lucian Bute l-a facut knock-out pe Mendy!!!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.