Extremism maghiar la Cluj. Dupa placuta lui Iorga, UDMR rupe protocolul cu PDL pentru biserica ungureasca. VIDEO - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Extremism maghiar la Cluj. Dupa placuta lui Iorga, UDMR rupe protocolul cu PDL pentru biserica ungureasca. VIDEO

UDMR a rupt astăzi protocolul de colaborare cu PDL în municipiului Cluj-Napoca, după ce Primăria a inaugurat dimineaţă piaţa volantă pentru producătorii agricoli în Piaţa Unirii.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a fost prezent la 8 dimineaţă în Piaţa Unirii pentru a vedea dacă piaţa volantă se deschide sau nu. Când a văzut tarabele producătorilor agricoli instalate lângă Biserica „Sfântul Mihail”, Mate a răbufnit şi a declarat că deschiderea acestei pieţe a fost ultima picătură care a umplut paharul.

„Am venit sâmbătă dimineaţă să constat că nu se înţelege că fără UDMR în Cluj-Napoca se pot lua decizii, dar se duce la fund tot ce înseamnă coaliţie cu PDL. Deschiderea pieţei volante în Piaţa Unirii a fost ultima picătură, după amplasarea plăcuţei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin, după desfăşurarea unui festival de muzică în urma căruia spaţiul verde al Bisericii Sfântul Mihail a fost transformat în toaletă publică, şi alte asemenea decizii în care nu am fost consultaţi. Nu ne deranjează atât piaţa volantă în sine, cât faptul că nu am fost consultaţi niciodată în legătură cu aceste evenimente. Coaliţia pe plan local între UDMR şi PDL nu mai există începând de sâmbătă”, a declarat Mate.

Preşedintele UDMR Cluj anunţase vineri că după ruperea protocolului consilierii UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca vor vota cum vor dori la şedinţe, inclusiv alături de USL.

Şi primarul Sorin Apostu a fost prezent sâmbătă în Piaţa Unirii, el vizitând piaţa volantă şi discutând cu oamenii de la tarabe. Edilul nu a rămas surprins când a văzut că în piaţă îşi vând marfa şi producători agricoli unguri, care nu erau deranjaţi de faptul că vând lângă Biserica Sfântul Mihail.

„Avem 28 de producători agricoli în piaţă, din care 5 sunt de etnie maghiară. Acest lucru dovedeşte că această piaţă volantă nu este făcută pentru un partid politic ci pentru cetăţeni care cumpără, şi pentru producători care au unde să vândă direct. E timpul să arătăm un respect pentru cei care ne votează şi să lăsăm deoparte orgoliile politice şi luptele din interiorul partidelor. Sunt unele probleme cu UDMR, dar eu sunt deschis să negociez şi alte locaţii în Cluj-Napoca pentru a crea astfel de pieţe. Ne vom întâlni mai calmi şi să discutăm. Sunt sigur că se vor găsi soluţii”, a spus Apostu.

Primarul Clujului a spus că nu i-a consultat pe cei de la UDMR dacă să amplaseze sau nu o piaţă volantă în centru, pentru că nu i-a consultat nici când a fost la Bruxelles pentru a aduce bani europeni pe proiecte.

„Populaţia a votat un primar care să gândească ce este mai bine pentru oraş”, a spus Sorin Apostu.

Un producător agricol de etnie maghiară din comuna Moldoveneşti, Csegezi Iuliu, a precizat că nu este deranjat să vândă lângă biserica româno-catolică.

„Noi am venit să ne vindem marfa, nu mă deranjează să vând aici. Clienţi să fie şi să iasă banul”, a spus vânzătorul de legume.

Radu Ştefan / Foto, video, text: Napoca News

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.