Doua crime izbitoare prin asemanare: uciderea colegului nostru de la Ziua, Pompiliu Ianculescu, de catre bancherul Dan Pascariu, si accidentul provocat de Serban Huidu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Doua crime izbitoare prin asemanare: uciderea colegului nostru de la Ziua, Pompiliu Ianculescu, de catre bancherul Dan Pascariu, si accidentul provocat de Serban Huidu

Cazul bancherului Pascariu, un accident care seamănă izbitor cu cel provocat de Șerban Huidu  

Autor: Roxana Bălan

Tot în județul Brașov, a avut loc un accident aproape la fel de grav ca cel provocat de Șerban Huidu. Este vorba tot de un nume răsunător la acea vreme: bancherul Dan Corneliu Pascariu (personaj afiliat DIE ca fost vicepreşedinte pentru operaţiuni internationale la BRCE – foto sus de Robert David), pe atunci președinte la HVB Țiriac. După un proces interminabil, bancherul a scăpat basma curată. Ce se va întâmpla cu Șerban Huidu?

Ambele accidente au avut loc în județul Brașov. “Ei” conduceau jeep-uri de lux, victimele într-un Tico și o Dacie

Dan Corneliu Pascariu a fost cercetat penal sub acuzatiile de ucidere si vatamare grava din culpa, in urma unui accident rutier grav provocat în 2001, pe 30 decembrie, pe DN 73 A, între Predeal și Pârâul Rece. Aflat la volanul unui jeep BMW (B-3405/04/12), Bancherul nu a adaptat viteza la condițiile grele de drum – carosabil acoperit cu zăpadă și gheață -, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens, urcându-se, literalmente, pe un Tico (B-27-LXF) care circula regulamentar din sens opus.

Şerban Huidu a produs ieri un accident, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus. Vedeta de televiziune se afla la volanul unui SUV marca Mercedes şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Vedeta venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Braşov. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un autoturism Dacia Logan, care mergea spre Bucureşti. În Logan se aflau trei braşoveni.

Potrivit surselor din spital, Şerban Huidu se apară și spune că n-ar fi vorba despre vreo depăşire în curbă ci, că adevărata cauză a accidentului ar fi un derapaj al maşinii sale din cauza carosabilului udat de lapoviţă. Vedeta TV susţine că nu şi-a mai putut controla Mercedesul şi aşa a ajuns pe contrasens izbind frontal Loganul, care circula regulamentar.

“Ei” au scăpat teferi și nevătămăți, ceilalți și-au pierdut viața sau au ajuns în stare gravă la spital

În accidentul provocat de bancherul Dan Corneliu Pascariu (aflat intr-o relatie cu fosta jurnalista Gilda Lazar), soferita Tico-ului, Georgescu Maria, 31 de ani, din Ploiesti, a decedat pe loc, soarta pe care a avut-o, cateva ore mai tarziu, la spital, si Ianculescu Pompiliu, de 26 de ani, jurist la ziarul Ziua. Alte trei persoane aflate in Tico – Cristina Preda, de 31 de ani, din Ploiesti, Mihai Bonciu, de 26 de ani, si Cristina Niculescu, de 29 de ani, ambii din Bucuresti – au fost grav raniti, avand nevoie de mai multe saptamani de spitalizare.

În accidentul provocat de Șerban Huidu, doi dintre cei aflați în Logan, şoferul Lungu Ştefan Balogh şi Magda Drăghici, ocupanta locului din dreapta au murit pe loc, iar cel de-al treilea pasager, Ion Garbiş de 54 de ani, care se afla pe bancheta din spate, a murit ulterior la spital.

Autoritățile au dat informații gresite presei

Politiștii brașoveni au încercat să-l ferească pe bancher de curiozitatea presei, ocultând atât ocupația acestuia, cât și datele sale complete de identitate. Aceștia au anunțat imediat după accident că autorul este “un oarecare Corneliu Pascariu”. O altă “ciudățenie” a fost atunci când i s-a stabilit alcoolemia, ieșită “zero” în urma expertizei, la două săptămâni de la producerea accidentului. Apoi, dosarul penal întocmit de IPJ Brașov a intrat în blocaj, pe motiv că se așteaptă expertiza tehnica. Potrivit constatărilor de la fața locului, făcute de politiști imediat după accident, culpa bancherului în uciderea a doi oameni și rănirea gravă a altor trei este indiscutabilă. Însă, în 2005, judecatorii brasoveni l-au “pedepsit” pe Pascariu cu un an cu suspendare pentru uciderea celor doi oameni și cu o lună, tot cu suspendare, pentru rănirea gravă a altor trei. “Pedepsele” amintite au fost grațiate prin Legea 543/2002, modificată prin OG 18/2003.

În cazul lui Șerban Huidu, rămâne de văzut în ce măsură vedeta TV va răspunde în fața legii pentru că a omorât trei oameni. Autoritățile nu au dat publicității viteza cu care circula Huidu, deși această informație se poate afla imediat de la producerea accdentului.

Şerban Huidu (35 de ani) a produs duminică un accident, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Vedeta de televiziune se afla la volanul unui SUV marca Mercedes împreună cu soţia Cristina, cei doi copii minori şi bona lor. El venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Braşov. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un autoturism Dacia Logan, care mergea spre Bucureşti. În urma accidentului trei oameni, toţi pasageri ai Daciei Logan, au murit.

Adevarul

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Pompiliu cat si pe toti cei ucisi de protipendada nomenclaturista de azi!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.