Igas si Funeriu, doi unguri sub acoperire in Guvernul Romaniei. Stema "Ungariei mari" sus, urmata de zvastici, stele rosii, seceri si ciocane, cu argumentele "legale" ale Coalitiei UDMR-PDL - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Igas si Funeriu, doi unguri sub acoperire in Guvernul Romaniei. Stema “Ungariei mari” sus, urmata de zvastici, stele rosii, seceri si ciocane, cu argumentele “legale” ale Coalitiei UDMR-PDL

Dan Tanasa informeaza: Daniel Funeriu aproba stema “Ungariei Mari” pe clădirea Liceului Salamon Erno din Gheorgheni si Traian Igas pe cea a Tinutului Secuiesc ca simbol al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna. DOCUMENTE

Dupa cum am scris aici, la inceputul lunii septembrie a.c. pe cladirea Liceului Salamon Erno din Gheorgheni a fost reamplasata stema Ungariei chiar pe frontispiciul cladirii liceului. Zic reamplasata pentru ca stema a fost montata in acel loc in perioada 1909-1911 dar a fost indepartata, cum era si firesc, odata cu incheirea Tratatului de la Trianon.

Presa de limba maghiara anunta acest eveniment cu mare fast, ca pe o mare  victorie, o readucere la viata a unei istorii de dinaintea Tratatului de la Trianon, o perioada de trista amintire pentru romanii din Ardealul de Nord.

In legatura cu acest fapt de o gravitate extrema a fost sesizat ministrul Educatiei Nationale, PDL-istul Daniel Funeriu, caruia senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu i-a solicitat sa indeparteze aceasta stema a Ungariei de pe cladirea unei institutii de invatamant din Romania.

Raspunsul ministrului Funeriu dovedeste nu doar o crasa incultura a demnitarului, ministru in Guvernul Romaniei, dar si o dovada clara a unei tradari nationale impardonabile. Conform documentului care contine raspunsul ministrului Funeriu, “ornamentul de fatada”, cum este denumita stema Ungariei de pe fata liceului din Gheorgheni, a primit avizul favorabil al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National, institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor (foto doc mai jos).

Directia Judeteana pentru Cultura Harghita este o institutie in care nu este angajat niciun roman, ceea ce explica cat se poate de simplu de ce directorul executiv al directiei, Bakos Laszlo, a dat aviz favorabil pentru montarea unei steme a Ungariei pe cladirea unui liceu din Romania.

Pretextul remaghiarizarii monumentale si institutionale a Transilvaniei este acelasi folosit si pentru indepartarea placii lui Nicolae Iorga de pe statuia lui Matei Corvin de la Cluj: redarea “formei initiale” care a existat in trecut, respectiv “reamplasarea unui basorelief pe frontispiciul cladirii” – ca sa il citam pe ministrul Funeriu, care uita sa spuna si ce reprezinta insemnul -, fiind vorba, evident, de perioada ocupatiei maghiare a Transilvaniei. Din aceleasi motive de “redare a starii initiale” si cu aprobarea aceluiasi ministru al “Culturii”, intr-o zi, la cererea Ambasadei Rusiei de exemplu, ne-am putea trezi cu “reamplasarea” monumentului Soldatului Sovietic in Piata Victoriei sau cu zvastici, stele rosii si secere si ciocane pe frontispiciile tuturor cladirilor oficiale din Romania. Funeriule, esti cretin?, s-ar putea intreba, intemeiat, orice elev roman.

Acest caz nu este singular in judetele Covasna si Harghita. Si de aceasta data avem dovada clara a faptului ca UDMR, alaturi de PCM, Partidul lui Tokes, “Garda Secuiasca” si toate celelalte organizatii extremiste maghiare tolerate de SRI si MAI, militeaza pentru readucerea la viata a istoriei Imperiului Austro-Ungar, a perioadei in care romanii nu aveau nici un drept pe propriul lor pamant, altfel mustind de sange romanesc. Nu este vorba de nici o “mutare” a teritoriului celor doua-trei judete in Ungaria – textul cu care ne-au obisnuit politicienii slabi de minte: “hai, domn’e ca nu ne iau pamantul si il muta peste granita!” – , ci este vorba de recrearea unei Ungarii mai mici chiar in mijlocul Romaniei cu concursul tradatorilor de neam de genul ministrului Funeriu, urmat de Igas si restul hoardei Coalitiei Tradarii Nationale.

Interesant ca acelasi ministru funebru a segregat etnic elevii romani de la liceul din Salonta, impreuna cu primarul UDMR Torok Laszlo, fara sa le permita apoi copiilor romani sa-si denumeasca noua scoala “Dacia”.

Avertizorul public Dan Tanasa i-a mai aratat recent si Ministrului de Interne Traian Igas cum poate desfiinta stema revizionista a IPJ Covasna, aparuta peste noapte ca insemn al unei institutii publice presupus romanesti. Degeaba, insa. Ministerul Administratiei si Internelor i-a raspuns flegmatic ca aceasta stema revizionista, cu insemne ale asa-zisului “Tinut Secuiesc” a fost adoptata “cu respectarea normelor legale in vigoare” (foto doc mai jos).

Atata timp cat chiar Camera Deputatilor a legalizat tradarea, nu ne mai mira nimic.

Documente:

Tradarea lui Funeriu:

Tradarea lui Igas:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.