Elena Băsescu în Parlamentul European: Nu putem tolera etichetele xenofobe ale Olandei - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Elena Băsescu în Parlamentul European: Nu putem tolera etichetele xenofobe ale Olandei

Elena Băsescu a susţinut, în plenul Parlamentului European, că este degradant şi reprezintă o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez nu s-a delimitat de poziţia PVV, ea arătând că cetăţenii din Estul Europei nu pot tolera etichete jignitoare şi xenofobe pentru că s-au născut aici, informeaza Gandul.info.

“Nu putem tolera nişte etichete jignitoare şi xenofobe pentru că ne-am născut în Estul Europei!”, a afirmat europarlamentarul PDL Elena Băsescu.

“Este degradant şi o dovadă de laşitate faptul că Guvernul olandez, din care fac parte şi colegii mei din EPP, nu s-a delimitat de poziţia PVV. Raţiunile electorale nu sunt o scuză, pentru că nimic nu poate justifica extremismul, discriminarea, xenofobia şi alăturarea la guvernare de o astfel de grupare. Această atitudine vine în continuarea altor abuzuri făcute de Olanda faţă de ţara mea: blocarea accesului la spaţiul Schengen şi restricţionarea pieţei muncii”, a mai declarat Elena Băsescu, citata de Mediafax.

Rezoluţia de condamnare a site-ului partidului PVV din Olanda a fost adoptată joi, în sesiunea plenară a Parlamentului European, fiind votată de o largă majoritate de eurodeputaţi.

Rezoluţia PE solicită ferm Guvernului olandez să condamne şi să se delimiteze de această iniţiativă, subliniind că este obligaţia tuturor guvernelor din Uniunea Europeană să garanteze drepturile cetăţenilor europeni la nediscriminare şi liberă circulaţie.

Sursa: Gandul.info

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.