Protest al intelectualilor timisoreni fata de impietatea sarbatoririi zilei de nastere a lui Patapievici cu un DHC la UVT - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Protest al intelectualilor timisoreni fata de impietatea sarbatoririi zilei de nastere a lui Patapievici cu un DHC la UVT

Mircea Mihaiesi, sotiorul fostului presedinte al Fundatiei Soros Ilona Mihaies si adjunctul lui HR Patapievici la ICR, i-a pregatit sefului sau un cadou de ziua lui. Cum are cam tot ce-si doreste, de la dosarul de la CNSAS al tatalui sau, agentul sovietic Dionisie Patapievici, la o limuzina Volvo data in folosinta de Sorin Ovidiu Vintusi “uitata” si azi sub posteriorul lui gingas, ce s-a gandit Mihaiesi sa-i faca cadou sefului sau? Ce-ar fi un DHC, caci tableta HTC are deja? Adica un Doctor Honoris Causa, pentru “opera” lui scatologica privind Romania. Zis si facut. Chiar daca se incalca prevederile legale, ce mai conteaza!? Dl Mihaiesi are nevoie de un cadou pentru dl Patapievici de ziua lui!!! Astfel, la implinirea a 55 de primaveri, la propunerea decanei Otilia Hedeşan, a ţircusantei Adriana Babeţi, sub coordonarea lui Mircea Mihăieş, dar şi cu Solomon Marcus, Cornel Ungureanu, Mircea Dumitru în Comisia de analiză, lui H.R. Patapievici i se va acorda în condiţii frauduloase titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, în 17 martie, felicitarile, masa si dansul urmand sa fie date pe tarabele Humanitas de la Targul de Carte Bookfest. Cu exceptia sublocotenentului ICR si a babetilor lui, mai multi oamenii de cultura si stiinta, profesori universitari, scriitori si jurnalisti din Timisoara, scadalizati de aceasta mizerie tipica vremurilor cand asa mai era sarbatorita doar tovarasa Elena Ceausescu, au semnat un viguros protest, incercand sa salveze onoarea culturii timisorene. Cinste lor! Iata Protestul:

Protest fata de impietatea ca Patapievici sa maculeze memoria Universităţii de Vest din Timişoara

Dezavuăm cu fermitate iniţiativa unui grup de activişti servili de a se acorda titlul de Doctor Honoris Causa lui Horia-Roman Patapievici, în 17 martie 2012, la orele 12, în Aula Magna, iniţiativă ce se distinge şi prin ocolirea etapelor legale prevăzute de Carta Universităţii de Vest din Timişoara.

Cu deplină convingere, protestăm contra acestei impietăţi, întrucât Aula Magna a UVT a cunoscut emoţionante momente de gratitudine şi respect prin desfăşurarea ceremoniilor dedicate multor prestigioase personalităţi ştiinţifice, culturale, cu realizări excepţionale în diverse domenii, şirul glorios fiind deschis de marele savant Eugeniu Coseriu, aceste figuri luminoase distingându-se prin puternic, deschis ataşament demonstrat prin fapte faţă de România, de valorile sale consacrate şi emergente.

Decernarea celui mai preţios titlu de gratitudine aceluia care a publicat fraze precum „Eminescu este cadavrul nostru de debara, de care trebuie să ne debarasăm dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană”, „Eminescu este incorect politic”, „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături”, „Privit la raze X, trupul poporului român abia dacă este o umbră: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”, „Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”… „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare…”, etc, etc, este inacceptabilă şi total inoportună, realitatea însăşi contrazicând premoniţiile cu iz de blasfemie publicate de H.-R. Patapievici, recentele sale încercări de a drege busuiocul rămânând inconsistente şi perpetuu neconvingătoare.

Personaj controversat inclusiv de rapoartele repetate ale Curţii de Conturi, H.-R. Patapievici îşi poate face un „titlu de glorie” numai din autoproclamarea sa ca anticomunist şi antisecurist (întreprindere deloc nouă în ultimii ani, însă contrazisă de fapte, de viaţa cotidiană), căruia îi imputăm cu energie „realizări” precum anularea proiectului Anul culturii române în Italia, însăşi participarea la evenimente de înalt nivel cu tradiţii decenale ca Bienala de Arhitectură de la Veneţia şi la Salonul cărţii de la Torino fiind puse în primejdie de managementul defectuos al actualei conduceri a Institutului Cultural Român. Un detaliu, poate minor dar elocvent, se referă la faptul că inclusiv manifestările propuse de Memorialul Revoluţiei din Timişoara au fost trecute pe lista celor uitate de către ferventul “anticomunist” şi “antisecurist” aflat (încă) în fruntea Institutului Cultural Român, însă vom reveni asupra multor iniţiative maligne ale sale, înfăptuite în ţară şi în afara fruntariilor, delimitându-ne fără pic de ezitare, solicitând justiţiei, altor instituţii abilitate să se facă dreptate.

Semneaza:

Dr. Cristian ARDELEAN artist liric (Timişoara),
Prof. univ. dr. Viorica BĂLTEANU (Timişoara) filolog, italienist, scriitor,
Prof. univ. dr. Doina BENEA (Timişoara) istoric,
Ing. Titus BOJIN (Timişoara),
Dr. Cătălin BUNGESCU (Timişoara) medic,
Scriitor Nina CERANU (Timişoara),
Nicoleta COLCEIAR artist liric (Timişoara),
Adrian Vasile COTUNA artist liric (Arad),
Prof. Alexandra DOGARU (Timişoara),
Dr. ing. Lia Lucia EPURE (Timişoara) jurnalist,
Prof. univ. dr. Suzana FÂNTÂNARIU (Timişoara) artist plastic,
Prof. univ. dr. Vasile FRĂŢILĂ (Timişoara) filolog,
Prof. Elena GAJA artist liric (Braşov),
Ing. Eugen GEORGESCU editor (Timişoara),
Conf. univ. dr. Mariana ISTRATE (Cluj-Napoca) italienist,
Ing. Ioan Aurel LASLĂU editor (Timişoara),
Ing. Sociolog Ioan Doinel MALCOCI (Timişoara),
Dr. Luminiţa NICULESCU (Timişoara),
Scriitor Alexandru PETRIA (Gherla),
Prof. univ. dr. Adrian Dinu RACHIERU (Timişoara) scriitor şi sociolog,
Ing. Mircea RĂULESCU editor (Timişoara),
Scriitor Ileana SILVEANU (Timişoara),
Dr. Robert STĂNCIUGEL istoric (Bucureşti),
Dr. Eugenia TĂURESCU (Timişoara) medic,
Prof. univ. dr. Vasile D. ŢÎRA (Timişoara) filolog,
Prof. ec. jurist Amalia VRUSIE (Timişoara),
Prof. univ. dr. Petru ZUGUN-ELOAE filolog şi scriitor (IAŞI)
Academician Prof. univ. dr. Grigore SILAŞI (Timişoara) economist,

Lista ramane deschisa

Sursa: Roncea.Ro

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.