Dan Tanasa isi da demisa din PC si acuza existenta unui troc secret intre USL si UDMR impotriva drepturilor inalienabile ale Episcopiei Ortodoxe si romanilor din Harghita si Covasna. DOC - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Dan Tanasa isi da demisa din PC si acuza existenta unui troc secret intre USL si UDMR impotriva drepturilor inalienabile ale Episcopiei Ortodoxe si romanilor din Harghita si Covasna. DOC

Dan Tanasa, cunoscutul avertizor public asupra discriminarii romanilor din Harghita si Covasna si presedinte al Filialei PC Spania si-a dat azi demisa din formatiunea pretins conservatoare in semn de protest fata de o alianta secreta intre USL si UDMR, ale carei trocuri murdare se observa deja cu ochiul liber, impotriva drepturilor de netagaduit ale romanilor si Bisericii Ortodoxe. Iata comunicatul lui Dan Tanasa:

Dan Tanasă, preşedinte PC Spania: ”Demisionez din Partidul Conservator în semn de protest față de atitudinea duplicitară a USL în chestiunea românilor din Covasna și Harghita”

Constat cu mâhnire faptul că la aproape trei luni de la instalarea Guvernului Victor Ponta discursul USL față de soarta românilor din Covasna și Harghita începe să semene izbitor de mult cu cel al Guvernului Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu.

Deși în martie 2010 președintele PSD Victor Ponta afirma la Toplița, în prezența IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei, că “PSD nu va mai merge niciodată alături de cei care se manifestă împotriva Constituției României și nu va accepta niciodată autonomia teritorială pe criterii etnice și o altă limbă oficială decât limba română”, USL face jocurile UDMR în Covasna și Harghita.

În cursul zilei de azi Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA) a refuzat să execute silit Consiliul Județean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, care refuză să cedeze un imobil pe care îl ocupă în mod abuziv în ciuda unor sentințe definitive și irevocabile care atestă faptul că proprietarul imobilului este Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei. Reprezentanții RAAPPS prezenți azi la Sfântu Gheorghe nu au pus în mișcare executarea silită a CJ Covasna, ba mai mult, au încheiat un proces verbal fără să indice o dată la care se va face executarea silită.

Nici după opt ani de procese în instanțele din România în care a avut câștig de cauză Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei nu poate pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă din cauza unor jocuri politice mizerabile în care sunt implicați USL și UDMR.

Față de această complicitate a USL cu acțiunile ilegale ale UDMR înțeleg să îmi dau demisia din Partidul Conservator, membru al USL.

Trag pe această cale un semnal de alarmă cu privire la perpetuarea aceleiași politici, dusă de acestă dată de USL, de sacrificare a românilor din Covasna și Harghita, supuși epurării etnice de către UDMR. 

Madrid, 10 iulie 2012 

Vedeti si: DOCUMENT. Cum își bate joc Guvernul Ponta de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei la comanda UDMR!

IPS Ioan Selejan, Episcopul Covasnei și Harghitei

Punerea în executare a unei sentințe judecătorești definitive și irevocabile oprită de Președintele CJ Covasna și RAAPPS printr-un… proces verbal

Ieri s-a mai consumat un episod din lupta Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) de a pune în aplicare o sentință definitivă și irevocabilă care atestă faptul că Episcopia este proprietara unui imobil din Sfântu Gheorghe unde a funcționat până în urmă cu câțiva ani sediul Băncii Naționale. De peste opt ani de zile UDMR s-a împotrivit trecerii acestui imobil în proprietatea Episocopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei prin toate mijloacele legale și ilegale posibile pentru simplul motiv că nu acceptă ca un imobil din centrul municipiului Sfântu Gheorghe să fie controlat de către români.

După ce la termenul din iunie conducerea Consiliului Județean Covasna l-a recuzat pe executorul judecătoresc la termenul de ieri Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPA), care este creditoare în acest dosar, a refuzat să pună în mișcare executarea silită și a întocmit un proces verbal prin care a amânat executarea silită la cererea debitorului fără un temei legal însă și fără să precizeze clar care va fi data la care se va relua executarea silită. Conform procesului verbal încheiat în dosarul execuțional nr. 554/2011 executorul judecătoresc Tereacă Cornel Toma a consemnat ieri la cererea creditoarei RAAPPS faptul că președintele CJ Covasna, UDMR-istul Tamas Sandor, ”dorește încheierea unui protocol, respectiv elaborarea unui proiect de comun acord de către ambele părți. Reprezentanții RAAPPS ne declară că sunt de acord cu propunerea debitorilor, județul Covasna prin Președintele Consiliului Județean și Consiliul Județean. Având în vedere cele mai sus consemnate executarea silită se va relua după încheierea protocolului care se va încheia între părți și la cererea creditoarei RAAPPS. Drept pentru care s-a încheiat prezentul proces verbal în trei exemplare și unul la dosarul execuțional”.

Sursa: Dan Tanasa Ro

Print Friendly, PDF & Email

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.