Un ministru acuza: preotii unguri, agentii lui Basescu la Referendum - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Un ministru acuza: preotii unguri, agentii lui Basescu la Referendum

Puiu Haşotti acuză UDMR că a folosit preoţii pentru a ţine electoratul de naţionalitate maghiară departe de urne la referendumul de duminică.

Ministrul Culturii, Puiu Hașotti, a declarat, luni, că UDMR  a boicotat referendumul prin apeluri la neparticipare transmise de către preoții maghiari.

“Este regretabilă și condamnabilă atitudinea UDMR-ului, care ne-a învățat de 20 de ani că singura politică este o politică duplicitară și UDMR-ul nu este interesat de soarta României, ci doar de soarta minoritarilor maghiari. Așa că această atitudine este regretabilă, este condamnabilă și USL-ul trebuie să țină cont încă o dată de ceea ce UDMR-ul a găsit de cuviință să aibă drept acțiune politică. Dacă UDMR își închipuie că această politică mai mult decât duplicitară poate să dureze la nesfârșit, se înșeală”, a declarat Haşotti, la România TV, adăugând că UDMR este interesat doar de autonomie:

“În mod evident, UDMR-ul a lansat un apel către minoritatea maghiară și știm foarte bine, a fost lansat prin clerul pe care îl are, prin biserica evanghelică, prin biserica protestantă și așa mai departe, deci în mod evident UDMR-ul s-a comportat și chiar altfel decât au fost și unele discuții preliminare, dar vocația trădării la UDMR este deja arhicunoscută. UDMR-ul dovedește a nu fi interesat de probleme României, ci doar de eventuale autonomii culturale”.

Sursa: Dan Tanasa Ro

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.