Pactul Ribbentrop - Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor. Pactul Hitler - Stalin şi parada comună sovieto-nazistă din Brest-Litovsk - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Pactul Ribbentrop – Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor. Pactul Hitler – Stalin şi parada comună sovieto-nazistă din Brest-Litovsk

Pactul Ribbentrop – Molotov este în vigoare. De ce Basarabia nu a avut soarta balticilor

de George Damian

23 august 2012

Îndrăznesc să spun că Pactul Ribbentrop Molotov este în continuare în vigoare. Ruşii se apără spunând că înţelegerea dintre Hitler şi Stalin a fost denunţată de multă vreme, din 24 decembrie 1989. Doar că foarte puţini au citit documentul acestei denunţări.

Puteţi citi aici hotărârea Sovietului Deputaţilor Poporului în care este condamnat Pactul Ribbentrop Molotov. Această hotărâre spune în sesenţă la punctul 2 că URSS a fost silită să facă această înţelegere cu Germania nazistă de contextul internaţional (deputaţii sovietici au suferit o mică amnezie cu privire la negocierile purtate de Stalin cu Franţa şi Marea Britanie în paralel cu cele purtate cu Germania nazistă, Stalin putea alege să se alieze cu Londra şi Parisul).

Punctul 3 al hotărârii spune că protocolul secret este împotriva bunelor practici ale relaţiilor internaţionale (se mai aruncă şi un semn de întrebare asupra originalităţii protocolului secret, asta după ce zeci de ani Moscova a negat că a existat un astfel de protocol).

La punctul 4 deputaţii sovietici spun că Pactul Ribbentrop Molotov a fost anulat de atacul Germaniei naziste din 22 iunie 1941. (Deja decizia asta nu zice nimic nou!)

Punctul 5 este cel mai interesant. La început spune că Pactul Ribbentrop Molotov nu este conform cu principiile leniniste de politică externă (vă amintiţi planul lui Lenin de atacare a României pe două fronturi dinspre Ungaria şi Ucraina?) „Trasarea sferelor de influenţă ale Germaniei şi URSS a fost împotriva independenţei şi suveranităţii unor terţe ţări” spune documentul de la Moscova şi continuă spunând că la momentul semnării Pactului Ribbentrop Molotov relaţii dintre URSS şi Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda şi Polonia erau reglementate printr-o serie de tratate care garantau independenţa şi suveranitatea teritorială a acestor state.

Aţi observat detaliul? Nimic despre Basarabia, nimic despre România. Printre rânduri eu citesc aşa: Basarabia nu este pe aceeaşi poziţie cu Estonia, Lituania, Letonia, Polonia şi Finlanda. Din punctul de vedere al faptelor lucrurile sunt clare: Estponia, Lituania şi Letonia sunt în NATO şi UE, Republica Moldova este blocată de un conflict îngheţat.

Condamnarea Pactului Ribbentrop Molotov a fost făcută din vârful buzelor şi în nici un caz nu se referă la Basarabia. (Mai e un detaliu care nu îmi dă pace: am impresia că există o legătură între faptul că pe 24 decembrie 1989 se adopta acest text pervers la Moscova, iar pe 25 decembrie 1989 Nicolae Ceauşescu era împuşcat la Târgovişte).

Vă puteţi delecta mai jos cu o fotografie din 22 septembrie 1939, când generalul nazist Heinz Guderian se bucura la Brest-Litovsk alături de generalul sovietic Semion Krivoşein de împărţirea Poloniei:

Pactul Ribbentrop-Molotov şi parada comună sovieto-nazistă din Brest-Litovsk

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

 1. si rusii au inceput cel de-al 2 lea razboi mondial,nu doar Hitler,precum spune istoria oficiala.Stalin a invadat POLONIA aproape de-o data cu Hitler.

  Criminalii stalinisti ar trebui cautati,anchetati in fata tribunalului de la Haga pentru crime de razboi.

  URSS a pierdut ce de-al doilea razboi mondial,ca daca-l castiga,azi exista in continuare ca stat(URSS),si nu ca o Rusie saracita,depopulata,plina cu traficanti de droguri din Afganistan,cu alcoolismul in floare si cu Mafie statala care controleaza tot ce misca.

  Acum nu trebui decat sa plateasca crimele de razboi,incepand cu invadarea Poloniei,a Basarabia,Bucovinei,Finlandei-Karelia, cu masacrul-Holocaust de la KATIN,de langa Smolensk,cu masacrele din Siberia.

  Dar si cu Holodomorul ucrainean din 1933,si uciderea a peste 10 milioane de civili,femei copii,prin infometare.

  Ce ar spune tovarasul vladimir putin,sa plateasca 10 miliarde de euro pe an Ukrainei,pentru Holodomor?Romaniei 2 miliarde euro pe an,pentru GULAG?Republicii Moldova 1 miliard pe an,pentru Siberia?

  ar fi cazul sa plateasca pentru toate crimele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.