Anexarea Basarabiei 1812. Documente. Un omagiu adus Profesorului Florin Constantiniu de George Damian, Ion Gaidău si Elena Tacu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Anexarea Basarabiei 1812. Documente. Un omagiu adus Profesorului Florin Constantiniu de George Damian, Ion Gaidău si Elena Tacu

George Damian: Am încheiat lucrul la cartea „Documentele anexării Basarabiei. Corespondenţa diplomatică Paris-Sankt Petersburg, 1807-1812”. Cu ajutorul lui Ion Gaidău şi al Elenei Tacu am tradus 59 de documente din corespondenţa purtată între ţarul Alexandru I şi împăratul Napoleon, documente care pot lămuri pe oricine cu privire la adevăratele intenţii ale ruşilor faţă de Basarabia. Drept introducere am pus analiza făcută evenimentelor din jurul anexării Basarabiei de istoricul Gheorghe Brătianu.

Anexarea Basarabiei 1812. Documente – Lansare: Luni, 3 septembrie 2012, la Chisinau

Volumul “Documentele anexării Basarabiei. Corespondenţa diplomatică Paris-Sankt Petersburg 1807-1812″ va fi lansat luni 3 septembrie, ora 10:00 la Biblioteca Naţională din Chişinău, Salonul European.

Este o carte la care am lucrat cu drag de la începutul acestui an împreună cu Ion Gaidău şi Elena Tacu. Este dedicată împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist şi nu în ultimul rând este un omagiu adus academicianului Florin Constantiniu, istoric român care a avut toată viaţa lui un gând pentru Basarabia.

Un mic detaliu: unul din primele documente este un memoriu al diplomaţiei ruse imediat după înfrângerea de la Friedland – ruşii îşi propuneau după ce fuseseră zdrobiţi de Napoleon să ocupe şi mai multe teritorii. Iar Napoleon a fost dispus să cedeze.

Ofertă pentru bloggeri

Cine are un blog şi doreşte să sprijine această carte am o ofertă irezistibilă: pentru un articol în care să anunţaţi această lansare vă trimit gratuit cartea în format electronic. Nu trebuie decât să scrieţi un articol scurt în care să anunţaţi data şi locul lansării, titlul cărţii şi să puneţi un link către această pagină. Apoi mai trebuie să îmi trimiteţi un e-mail cu linkul către articolul vostru la adresa contact(@)george-damian.ro şi eu vă voi trimite cartea. Nu strică nici un tweet sau un share pe Facebook.

Documentele anexării Basarabiei

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.