MRU visează la tra la la la....cai verzi pe pereţi. Ungureanu a gasit solutia pentru Rosia Montana: El - Ziaristi OnlineZiaristi Online

MRU visează la tra la la la….cai verzi pe pereţi. Ungureanu a gasit solutia pentru Rosia Montana: El

Premierul de tristă şi scurtă amintire Mihai Răzvan Ungureanu a rămas blocat pe o placă pe care o tot repetă de câteva luni încoace. Jurnaliştii îl întreabă despre indundaţiile din Galaţi, fostul prim-ministru ne explică despre necesitatea unui candidat unic al dreptei, a început anul şcolar, MRU ştie una şi bună – un candidat unic al dreptei la prezidenţiale.

Domnul “Unguent”, are şi soluţia la blocajul privind proiectul exploatării de la Roşia Montană. Aţi ghicit – un candidat unic al dreptei pentru Palatul Cotroceni.

Autismul politic al lui Mihai Răzvan Ungureanu este copleşitor. Obsedat de dezideratul personal de a fi candidat prezidenţial, omul ignoră complet agenda publică demonstrând cât de nepotrivit este liderul FC pentru o asemenea candidatură. Este impardonabil să ocoleşti cu bună ştiinţă preocupările oamenilor şi dezbaterile arzătoare ale comunităţii, susţinând până în pânzele albe o teză care nu convinge pe nimeni cu privire la unitatea dreptei şi susţinerea comună a unui candidat unic la alergerile prezidenţiale din 2014.

”Vorbim despre o decizie politică, în spatele căreia trebuie să existe cel puțin o condiție îndeplinită. Anume, de a avea în spatele unei candidaturi toate forțele politice de centru-dreapta care se recunosc astăzi ca fiind împotriva USL. Este puțin probabil să ajungem la o formulă câștigătoare dacă ele nu vor fi aliniate în spatele unei singure persoane. Eu cred că acest candidat va trebui să aibă în spate și PDL-ul, și Mișcarea Populară, Alianța pentru Dreptate și Adevăr, tot ceea ce înseamnă formulă politică astăzi. Nu ne putem permite un eșec în toamna anului 2014, drept pentru care ori așa, ori un eșec”, a declarat Ungureanu. În acelaşi context, fostul premier a anunţat că Alianţa DA negociază o colaborare de maxim impact public cu Partidul Ecologist Român. Evident, fără nicio legătură cu ecologiştii din Piaţa Universităţii. “Sper să putem consemna cât mai repede extinderea alianţei”, a punctat MRU.

Desigur, mutările recente ale Alianţei DA, alcătuită din Forţa Civică, PNŢCD şi, mai nou, Iniţiativa România Liberală au ca scop crearea unei platforme pentru ca fostul premier uns cu toate alifiile şi hrănit cu toate cărnurile fine de la Kobe în sus, să candideze la prezidenţiale. Numai că socoteala de acasă este puţin probabil să se potrivească cu cea din târgul politic. Asta deoarece PDL-ul lui Blaga nu va fi dispus să renunţe la ideea de a avea propriul candidat şi cu siguranţă nu va accepta un joc cu miză nulă pentru PDL, fiind deja fript cu proiectul ARD din 2012. Nici PMP nu va fi cuprins de un extaz nemărginit în faţa avansurilor lui MRU. Nu pentru că ar refuza teza unei drepte unite, ci pentru că Traian Băsescu antrenează pe altcineva pentru Cotroceni. Este vorba despre nimeni alta decât Elena Udrea. Deci, MRU iese din calcule, în ciuda eforturilor disperate de curtoazie arătate până acum şi cărora nu le răspunde nimeni.

Singura întrebare care încă ne mai stârneşte curiozitatea este dacă jocul lui Mihai “Alifie” Ungureanu este unul orchestrat în laboratoarele Cotroceniului sau dacă este doar o enormă naivitate din partea lui MRU în a considera că ar avea şanse să fie susţinut de o dreaptă unificată pentru funcţia supremă în stat. Ne vom convinge în cel mai scurt timp.

Sursa: Obiectiv.info via Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.