De cine se ascunde Victor Ponta in bunkerele MApN? De SPP sau de DNA? Aurel Rogojan: Romania, tara cu premierul sub stare de asediu - Ziaristi OnlineZiaristi Online

De cine se ascunde Victor Ponta in bunkerele MApN? De SPP sau de DNA? Aurel Rogojan: Romania, tara cu premierul sub stare de asediu

Ponta militariROMANIA, TARA CU PREMIERUL SUB STARE DE ASEDIU

Luni, 14 aprilie 2014, premierul Guvernului Romaniei, V. V. Ponta si-a abandonat cabinetul de lucru din sediul Guvernului Romaniei si s-a instalat in cazarma militara de resedinta a ministrului Apararii Nationale si a Statului Major General . Aceasta nu este o stire oarecare, ci o informatie cu semnificatii, nu numai importante, ci si deosebit de grave.
Parasirea de catre premier a resedintei sale oficiale, situata in Palatul Victoria, obiectiv militar de maxima securitate, protejat contrainformativ, material, procedural si fizic de catre Serviciul de Protectie si Paza, cu motivarea unei nevoi sporite de securitate, pentru a se apara de amenintarea iminenta a unor provocari si inscenari din partea Presedintelui Romaniei semnifica o criza extrema de securitate nationala.
Problematizari obligatorii :
1. De ce si-a pierdut premierul increderea in sistemul de securitate complet si complex asigurat de catre Serviciul de Protectie si Paza ?
2. Care sunt imprejurarile care au condus la vulnerabilizarea dispozitivului de securitate a resedintei oficiale a primului ministru, astfel incat acesta sa fie determinat sa solicite resedinta de lucru securizata in sediul Ministerului Apararii Nationale ?
3. Refugierea primului ministru de ameninatarile Presedinteluui Romaniei si oferirea de azil din partea ministrului Apararii Nationale, nu semnifica o alianta acestora intr-o posibila conspiratie ?
4. Premierul a reusit sa capete o mai puternica influenta si sa se bucure de mai multa sustinere in Armata, decat Comandantul Suprem, Traian Basescu ?
5. Cine este, in fapt, in acest context special, Comandantul Suprem efectiv a Armatei ?
6. A intervenit o punere de acord si a primit ministrul Apararii Nationale acceptul de a-i oferi azil premierului, implicit si un control mult mai riguros si “cazon”, dupa standardele NOS (Biroul de Securitate al NATO ) ?
7. Premierul a aflat ca evidentele vizitatorilor Palatului Victoria si ai Cabinetului Primului Ministru realizate de S.P.P. sunt imposibil de eludat si falsificat si, in realitate, nu cauta mai multa ordine, ci, dimpotriva, mai multa discretie, confidentialitate si eludare a sistemelor de securitate ?
8. Ajunsi la stramtoare, presiunile unora dintre liderii judeteni ai Partidului Social Democrat asupra premierului au depasit faza amenintarilor proferate verbal la telefon, ajungandu-se la alergarea si buscularea lui V.V. Ponta pe culoarele Palatului Victoria ?
9. Premierul, in calitate de lider politic, a uns in functii la filialele partidului si consiliile judetene niste rechini corupti si, la randul lor corupatori la varful puterii, care au deveni atat de agresivi, incat trebuie sa se apere de ei cu fortele Ministerului Apararii Nationale ?
10. Se temea primul ministru de ochii iniscreti si bine ascunsi ai tehnicii operative de securizare a incintei Palatului Victoria si a dorit sa evite fixarea foto/video/audio a unui flagrant ?
11. Ministrul Apararii Nationale are o justificare credibila pentru azilul politic (sau de ce natura ) oferit primului ministru ?
12. Gestul grav al primului ministru va insemna si o pozitionare in tabere ostile a componentelor sistemului securitatii nationale, sau ministrul Apararii Nationale se va dezmetici si-l va expedia urgent la Palatul Victoria ?
13. Serviciul de Protectie si Paza accepta criticile implicite aduse de premier cu privire la securizarea “mai civila” a obiectului special de importanta deosebita “Palatul Victoria-sediul Guvernului Romaniei” ?

Explicatiile pe care primul ministru ni le-a oferit in legatura cu schimbarea resedintei sale oficiale de lucru sunt ridicole, neserioase si, deci, de neluat in seama, fiindca sunt si de-a dreptul ofensatoare.
Primul ministru nu are un comportament public de demnitar al statului. Daca, totusi, pretinde ca are, sa ne faca dovada ca inante de a-si pune bocceluta in bat si la spinare, pentru a tuli-o din Podul Mogosoaiei in Dealul Spirii, a reflectat la consecintele gestului sau . Nu o va face, fiindca V.V. Ponta nu ia nimic in serios, fapt pentru care prezenta sa in fruntea guvernului a devenit o piatra de moara, tot mai grea, pe zi ce trece, legata de gatul nostru, a fiecarui cetatean al Romaniei.

Aurel I. Rogojan

Ziaristi Online/ Foto: Radu Tudor

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.