Grid Modorcea lanseaza la Festivalul International Shakespeare de la Craiova volumul SHAKESPEARE AND EMINESCU - Ziaristi OnlineZiaristi Online

Grid Modorcea lanseaza la Festivalul International Shakespeare de la Craiova volumul SHAKESPEARE AND EMINESCU

Afis Grid Modorcea Lansare Shakespeare si Eminescu Teatrul Marin Sorescu Aprilie 2014INVITATIE

Festivalul International Shakespeare de la Craiova are deosebita placere sa va invite la lansarea editiei in limba engleza a cartii SHAKESPEARE AND EMINESCU de Grid Modorcea.

Vor prezenta: Nicolae Marinescu, directorul Editurii Aius si actorul Emil Boroghina, directorul fontator al Festivalului Shakespeare, care va recita si poezia “Cartile”, un omagiu adus de Eminescu maestrului sau, Shakespeare.

Va recita, de asemenea, poetul Adrian Sahlean (SUA), traducatorul lui Eminescu in America.

Pe coperta a patra a cartii este reprodus un citat din cuvantul lui Radu Beligan la lansarea editiei in limba romana a acestei carti:

Grid Modorcea is a living encyclopedia. I’m glad I lived to see his book Shakespeare and Eminescu. Only he has the power to create a perfect mirror, to demonstrate that Eminescu’s place is near Shakespeare’s.

Precizam ca volumul SHAKESPEARE AND EMINESCU se afla prezentat in “Caietul Festivalului”, pe doua pagini, unde se da un citat din prefata autorului si coperta cartii. Volumul a aparut sub sigla Festivalului International Shakespeare si cu sprijinul financiar al Primariei orasului Craiova.

Volumul SHAKESPEARE AND EMINESCU va fi daruit participantilor la festival, in primul rand shakespeareologilor straini si tuturor oaspetilor, care vor dori sa ofere aceasta carte Bibliotecii Nationale din tara lor. Alaturi de Shakespeare, Eminescu va fi mai bine cunoscut in lume.

Evenimentul va avea loc marti, 29 aprilie, orele 9, 30, in foayerul Teatrului National „Marin Sorescu” din Craiova.

SursaL Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.